Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’un eğitim kalitesi yükseliyor” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Afyon’un eğitim kalitesi yükseliyor”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği 24 Kasım, 1981’den bu yana olduğu gibi bu yıl da törenlerle kutlandı.

Öğretmenler Günü nedeniyle Rehberlik Araştırma Merkezi’nde düzenlenen kutlama programında konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, öğretmenlerin milli değer ve milli ahlak çerçevesinde yetiştireceği öğrencilerin Türkiye’ye katkı sunacağını belirtti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Rehberlik Araştırma Merkezi’nde Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından kutlama programı düzenlendi. Programda konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, “Hedefimiz; Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu arttırmak, Türkiye Cumhuriyetini milli birlik ve bütünlük içinde, dünya devletleri arasında ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın seçkin bir ortağı yapmak olmalıdır. Bu gelişme sürecinde; bizi biz yapan milli ahlak ve milli kültürümüzün bozulup, yozlaşmadan kendimize has şekli ile evrensel kültür içinde korunup geliştirilmesine ve öğretilmesine önem vermeliyiz” dedi.
Okullar, hoşgörü ve teknoloji yuvası olmalı
Vali İmga, “Güçlü, istikrarlı, hür ve demokratik bir toplum düzeninin gerçekleşmesi ve devamı için; vatandaşlarımızın sahip olmaları gereken demokrasi bilincinin, ülke yönetimine ait, bilgi anlayış ve davranışlarda sorumluluk duygusunun ve manevi değerlere saygının her türlü eğitim çalışmasında öğrencilerimize kazandırılıp geliştirilmesine çalışmalıyız. Okullarımızı, başta insan olmak üzere ‘Her Şeyde Kalite’ diyerek; yüreklerimizi ortaya koyarak meydana getirdiğimiz sevgi, saygı, birlik beraberlik, hoşgörü ve teknoloji yuvaları haline getirmeliyiz. Bize düşen tek şey; Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak için; milli-manevi değerlerimiz etrafında sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenmek ve çok çalışmaktır” diye konuştu.
Güçlü olmak için
teknoloji üretmeliyiz
Dünyanın baş döndürücü bir hızla geliştiğine ve sanayileştiğine dikkat çeken Vali İmga, “Eğitim camiası olarak; baş döndürücü bir hızla değişen, gelişen ve sanayileşen dünyamızdaki acımasız milletler mücadelesinde; hak ettiği yeri almayan milletlerin, gelişen ve sanayileşenlerin sömürgesi ve kölesi olacaklarını öğrencilerimize öğretmek zorundayız. Çünkü, teknolojisi yüksek olanlar; daima kuvvetli, daima haklı ve daima hakim olmaktadırlar. Bunun en bariz örneklerini dünyamızın dört yanında görüp yaşamaktayız. Güçlü olabilmemiz için, çok çalışmak ve ileri teknolojileri üretmek ve kullanmak zorunda olduğumuzu bilmeli ve bildirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Afyon’da eğitim kalitesi yükseliyor
Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada “Unutmayınız ki; hammaddeniz insandır ve hata yapma şansınız yoktur” diyen Vali İmga, Afyonkarahisar’da eğitim kalitesinin her geçen yıl yükseldiğini belirtti ve şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün her geçen gün ve yıl eğitimde kalitesinin, başarısının arttığını hep beraber müşahede etmekteyiz. Tabii ki bu başarıda siz değerli öğretmenlerimizin katkısı çok büyüktür. İnşallah başarımızı daha da artıracağız. Eğitimin kalitesini artırmak için uygulanan bakanlık ve mahalli projelerimizden çok olumlu sonuçlar almaktayız. Bizler de, valilik makamı olarak ve diğer kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları olarak da, bugüne kadar verdiğimiz maddi ve manevi desteklerimizi, bugünden sonra da sürdüreceğiz.
Eğitimin kalitesini artırmak, donanımlı, kaliteli iyi insan yetiştirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Eğitimde kalitenin artırılması için büyük bir özveri ile çalışan başta İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’a, mesai arkadaşlarına, siz değerli öğretmenlerimize ve bütün eğitim çalışanlarına, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”
Milletin kalkınması öğretmenlerin
gayretlerine bağlı
Programda söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise öğretmenlerin önemli bir sorumluluk yüklendiklerini vurguladı. Yıldırım, “Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalk��nmış olması sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Muasır Medeniyetler seviyesine ulaşma ve üzerine çıkma hedefini gerçekleştirmede biz öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına daha fazla görev düşmektedir. Çünkü bizler biliyoruz ki, üzerimize düşen görevi yerine getirirken karşılaşacağımız sosyo-ekonomik problemlerin hiçbiri bizleri yıldırmayacak;bu güzide topluluk karşılaştığı bütün güçlükleri el-ele, gönül-gönüle ve işbirliği içerisinde aşacaktır. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kere daha belirtmek isterim ki; benim öğretmenim öğrencisine ismiyle hitap eder,öğrencilerinin fikirlerine ve ürettiklerine değer verir,sınıf içi ve dışı etkinliklerde demokratik davranır,hiçbir zümreye ve bireye karşı ayrımcılık yapmaz,öğrencinin sosyo-ekonomik durumuna göre ön yargısız davranır, her öğrencinin başarılı olacağına inanır,zorluklarla mücadele eder, Türk Milli Eğitim Sisteminin dayandığı temel değerleri ve ilkeleri bilir,mesleki gelişimine yönelik yayınları izler,öğrencinin kişisel gelişimini ailesiyle paylaşır,aileleri tanımak için bireysel ya da gruplarla veli görüşmeleri yapar,ailelerin yaşadıkları sorunlara karşı duyarlı davranır, gibi kısaca bazı özelliklerini ifade etmeye çalıştığım insandır, ‘bütün yapıların temeline bir taş koyandır’ benim öğretmenim” diye konuştu.
İyi bir ivme yakalandı
Milli Eğitim kapsamında Afyonkarahisar’daki çalışmalara da dikkat çeken Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
“Son üç yıldır tecrübenin ve gençliğin senteziyle ve gösterdiğiniz performansla ilimizdeki eğitimin seviyesini çok önemli bir noktaya getirdiniz. Sizlerin gayretleriyle ilimizdeki eğitimin düzey ve kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir ivme yakaladık. Bu ivmenin artık, bu ve takip eden yıllarda da artarak devam edeceğine bütün kalbimle inanıyor,emeği geçen her kademedeki yönetici,öğretmen ve personelim ile velilerimize ve tüm öğrencilerimize bu çok Özel günde ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İl olarak yakaladığımız ivmede büyük pay sahibi olan ve desteğini sürekli kurumumuzun yanında hissettiğimiz başta Sayın Valimiz Haluk İmga olmak üzere İlçe Kaymakamlarımıza,Belediye Başkanlarımıza, diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yetkililerine, sivil toplum örgütlerimize, eğitim-iş kolunda faaliyet gösteren sendikalarımıza ve basınımıza katkılarından dolayı bu çok anlamlı günde huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.”
En önemli ve ölümsüz meslek
Programı hazırlayan okul olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin müdürü Abdullah Avcı da Öğretmenler Günü’nün öğretmenlerin unutulmadıklarını gösteren bir gün olduğunu kaydetti. Avcı, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır. Yıldırmamalıdır. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir.Toprak altına atılan bir tohumun,onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir” dedi.
Öğretmen, gücünü fark etmeli
Öğretmenin geleceğe dair hayallerinin olması gerektiğine dikkat çeken Avcı, “Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Meşhur bir filozofa: Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz, diye sorulduğunda, ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, harekete geçirmesi ve elindeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini bilmesi gerekir. Çeşitli bahanelerin ardına sığınarak kendindeki bu gücü ve serveti eritmemelidir” diye konuştu.
Öğretmenlik, yılmamaktır
Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında eğitim camiasına emek vermiş tecrübeli öğretmenler adına da bir konuşma yapıldı. Emekli öğretmen Sabahat Sevim, kendi hayatından da kesitler sunduğu konuşmasında şu vurguları yaptı:
“Öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsederken biz yeniden dünyaya gelmek ve öğretmen olmak istediğimizi vurgularız. Gerçi şairin dediği gibi cihana bir daha gelmek hayaldir yalnızca. Ama benim öğretmenlik hayatım, bu hayalin ikinci kez yaşanmasını sağlamıştır bana. Yıl 1970. 3 yıl ilk öğretmen okulundan mezun oluyor ve göreve başlıyorum. Çocuklarla birlikte büyüyoruz. Çok genciz ama ideallerimiz var. O idealler doğrultusunda köyde kentte 22 yıllık bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılıyorum. O yıl yine Öğretmenler Günü’nde konuşma görevi veriliyor. Gözyaşları içinde tamamlıyorum fiili görevimi. 3 yıl sonra kendimi İscehisar ilçesinde buluyorum. O zaman anıyorum emekliye ayrıldığımı, o güne kadar emekliye ayrıldığımın farkında olmamışım. Bu sırada Bakanlığımız öğretmen ihtiyacı nedeniyle emekli öğretmenlerden koşulları uygun olanları da göreve çağırıyor. Ne büyük mutluluk benim için. Yaklaşık 14 yıl sonra bu göreve de veda ediyorum. Öğretmenlik, yılmamak, iyiye, doğruya, güzele ulaşmak için çalışmaktır. Çocuklarımızı ileriye dönük hazırlamaktır.”
Şeref Belgeleri takdim edildi
Emekli olan öğretmenler, sadece bir konuşma ile temsil edilmediler. Emekli öğretmenler, Sabahat Sevim, Kadir Kesici ve Feride Şişman’a Hizmet Şeref Belgeleri, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga tarafından verildi.
Programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Abdullah Avcı eşliğinde Öğretmenlik Andı içtiler. Öğretmenlikle ilgili şiirlerin okunması, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sunulması, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesi ve öğretmenler korosunun seslendirdiği şarkılarla Öğretmenler Günü kutlama programı sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti