Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un kurtuluşu

Atatürk’ün “Afyonkarahisar Büyük Zafer’in kilidi oldu” sözleri ile övdüğü Afyon’un kurtuluşu 27 Ağustos tarihidir

Atatürk'ün "Afyonkarahisar Büyük Zafer'in

Afyonkarahisar ili Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’e ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ile birlikte 27 Ağustos günü Yunan işgalinden kurtarılan Afyonkarahisar 2022 yılında kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünü yaşadı.

Afyonkarahisar Mondros Mütarekesi sonrasında 2 kez Yunan işgali gördü. dönem dönem İngiliz ve İtalyan askerlerinin de işgal amaçlı bulunduğu Afyonkarahisar’da asıl işgal zulmünü Yunan askerleri yaşatmıştır. Afyon’un kurtuluşu 1922 tarihinden bu yana coşkulu törenlerle kutlanmaktadır. Afyon’un kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Zafer Haftası törenleri düzenlenmektedir. Afyon’un kurtuluşu nedeniyle bir çok kültürel, sportif  etkinlik de düzenlenmektedir. Afyon’un kurtuluşu törenlerine Afyonkarahisar Valililği ve Afyonkarahisar Belediyesi ev sahipliği yapmaktadır. Afyon’un kurtuluşu Türk tarihinin önemli destan sayfalarından birisidir.

Afyon’un kurtuluşu sırasında yaşanan tarihi sahneler bugün hala Afyonkarahisar halkının zihninde berraklığını korumaktadır. Afyon’un kurtuluşu Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz’da Yunan cephesini bozan şanlı Türk askerlerinin Deper bölgesinden ve Hıdırlık sırtlarından şehir merkezine doğru hücumu ile olmuştur.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti