Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AK Parti’nin adayını istişareler belirler”

“AK Parti’nin adayını istişareler

“AK Parti’nin adayını istişareler belirler”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti’nin Afyonkarahisar Belediyesi’ni elinde tutmak için makul ve meşru tüm yolları deneyeceğini belirterek, “Değil Burcu hanım CHP’nin tamamı karşımıza gelse Afyonkarahisar Belediyesi’ni onlara teslim etmeyiz” dedi.

“BURNUM SIZLAYARAK DUADA BULUNDUM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya TBMM’deki makam odasında Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile AGC yöneticilerini ağırladı. Gazeteciler tarafından Hakan Şeref Olgun’un kitapla ilgili teşekkür mesajı iletilen Ali Özkaya, “TBMM’de görev yapan 600 milletvekilimizin tamamına Hz. Ali efendimizin önerilerini içeren kitabı hediye ettik. Bir milletvekilimiz aradı Alevimisiniz diye sordu. Anlattım kendisine çok teşekkür etti, Hz. Ali efendimizin yanlış tanındığını, böylesi bir bilgilendirmenin önemli olduğunu belirterek bana teşekkürlerini iletti” dedi. Hz. Ali tarafından dönemin Mısır Valisi’ne gönderilmiş mektuplarından derlenen bilgileri içeren kitapla ilgili konuşan Ali Özkaya, “Bu kitabı ilk kez Vehbi Dinçerler’e göndermiştim. Yenice Milletvekilliğinden ayrılmıştı Vehbi Dinçerler. Biz bu kitabı Özal’la birlikte her akşam okurduk. Buradan elde ettiğimiz bilgiler ve düşüncelerle bir çok hizmet gerçekleştirdik. Mesela Fak-Fuk-Fon bunlardan birisidir demişti. 600 milletvekilimize bunu gönderdim. Hz. Ali Efendimiz ilmin kapısıdır” dedi.

Kendisine yönelik haksız ithamlara kısa da olsa değinen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “2 kez Hac bir çok kez Umre nasip oldu. Hiçbir ziyaretimde bunu yapmamıştım ama bu ziyaretimde burnumun direği sızlaya sızlaya duada bulundum. Bu dualarımda birilerini ilk kez Allah’a havale ettim. Burnumun direği sızlayarak bunu yaptım. Helal kazandığımız paramızla Hacca da mı gidemeyeceğiz. Bu tür ayıp, haksız, mesnetsiz suçlamalara karşı Allah’a sığınıyoruz” dedi.

“YENİ HASTANEYİ YAPACAĞIZ”

Afyonkarahisar’ın doğu bölgesi için verdikleri hastanı sözünü yerine getireceklerini belirten Ali Özkaya, “3 yer tespit ettik. En kısa sürede bu sözümüzü yerine getireceğiz” dedi.

Masasında bulunan bor madeni ile ilgili olarak gazetecilere bilgi aktaran AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Bu madde borkarbür. Elmastan sonra en sert metal budur. Tonu 3-4 milyon dolar.Bunu Türkiye olarak biz üretiyoruz. Damıta damıta bu hale getiriyoruz. Mermer kesen bıçakların ucundaki madde de bu, savunma sanayiinde kullanılan madde de bu. Ülkemiz artık bu madenlerini kendisi işleyebilen bir konuma ulaşmıştır” dedi.

“DEĞİL BURCU HANIM, CHP’NİN TAMAMI GELSE AFYON BELEDİYESİ’Nİ CHP’LE TESLİM ETMEYİZ.”

Yaklaşan yerel yönetim seçimleriyle ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplandıran Milletvekili Ali Özkaya şunları söyledi:

“Ben Milletvekiliyim, adaylarla ilgili istenen kıstasları Genel Merkezimiz bilir. Şu anki Belediye Başkanımızda aranan tüm kıstaslar var. AK Parti gibi bir parti üniversite mezunu şartı arar adaylarında ama sadece üniversite mezunu olmak aday olmak için yeterli değildir. Soruyorlar MHP ile bir mi gireceğiz, ayrı ayrı mı gireceğiz? Yarın genel merkez der ki bir olun bir gireriz, ayrı olunacak der ayrı gireriz. Önce seçimi kazanacak, ahlaklı, ağır başlı ve iş yapacak bir adamı ararım. En iş yapacak adamı aday olarak koyarım. Ama o aday seçimi kazanamayacak bir aday olursa kıymeti yok ki. Siyaset yapacaksan seçimi kazanman lazım. Emirdağ, Sultandağı gibi yerlerde belediye rakip partilerde olmasına rağmen parti ve isim uyumunu sağlayarak AK Parti olarak Belediyeleri kazandık. Dinar, Çay bunlar hep parti ve isim avantajları birleştirilerek kazanıldı. Bolvadin’de aldatıldık, hatalı olduğumuzu zaman içerisinde gördük. Fatih Başkan da seçim döneminde bize çok sert sözler söylemedi. Sonrasında helalleştik. Mesela halkta karşılığı olan adaylardan birisi Fatih Kayacan başkan. Mehmet Zeybek başkanımızla halk arasındaki iletişim gayet iyi, bir sorun yok. Birçok defa Zeybek başkanımızla Pazar ve esnaf ziyaretine çıktık. Halkın teveccühü gayet iyi. Oydaki karşılığını zaman gösterir. Şimdi ismi geçen kişilerden Burhanettin Bey mi, Zeybek Başkan mı, Mahmut Koçak mı diye sorarsa genel merkezim o zaman kanaatimi söylerim. Ama bugün böyle bir şey söyleyemem. İstişareler edeceğiz ve karar vereceğiz. İstişarede doğru bildiğimizi söylememiz lazım. Elbette başka isimler de olabilir. Zaman daha çok erken.”

Dr. Mahmut Koçak’ın aday adaylığıyla ilgili sorulara da cevap veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Hayat yaşadıklarından tecrübe almayı ve sonrasında ufka bakmayı gerektirir. Geriye bakarsak kimse kimsenin yüzüne bakamaz. Unutmak çok önemli bir nimettir. Ufka bakmak zorundayız. Geçmişte yaşadıklarımızı da yok sayacak değiliz. Peygamber Efendimiz Müslüman bir delikten iki kez sokulmaz diyor. Bu sözümü Mahmut Bey ile irtibatlandırmayın, onu kastetmiyorum ama tüm bunları gözeterek istişare edeceğiz. Herkes aday olabilir. Ben mesela Belediye Başkan adaylığını istemem. Ben daha çok mesleğimle ilgili ulusal siyaseti seviyorum. İttifak konusunda ise konjonktüre bakılacak. Afyonkarahisar AK Parti için önemlidir. AK Parti’nin Afyon’u kazanması için makul ve meşru herşeyi yaparız. Afyonkarahisar Belediyesi bizim için olmazsa olmaz. Değil karşımıza Burcu Hanım, CHP’nin hepsi gelse Afyon Belediyesi’ni almak için biz de herşeyimizi oraya yığarız.Belediye Meclis listeleri için de herkes aday olabilir”

“AFYONLULAREVİ VE ORTAK TOPLANTI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un “davet bekliyorum” mesajı iletilen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Siyasetçi eleştiriyi yapar ama barışmayı da bilen insandır. Kavga biter, iş yapmalıyız. Bu şehir bizim. Hayır dua almalıyız. Burada iş bana düşüyor. Bununla ilgili çalışacağız inşallah” dedi.

Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın “Afyonlular Evi yapalım” önerisini de değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Afyon evi vardı, kötü yönetildi, işletilemedi ve tepki ile satıldı. Bir yanlış başka bir yanlışı getirdi. İşletmek zor. Başlangıç yapabiliriz. Ya nasip.” Dedi.>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti