Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AK Parti’nin Afyonkarahisar’a müjdeleri devam edecek”

Kocatepe Tv’nin canlı yayın

Kocatepe Tv’nin canlı yayın konuğu olan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay gündemdeki konuları değerlendirdi. AK Parti’nin Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetlerin artarak devam edeceğini belirten Uluçay, “İlimize vereceğiz müjdelerimiz hep oldu, hep olacak” dedi

 

Kocatepe TV’nin son canlı yayın konuğu Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay oldu. Uluçay, Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.
ULUSAL EGEMENLİK
BAYRAMI KUTLU OLSUN
Burak Aydın: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda TBMM’nin kuruluşunun 101. yıldönümünde AK Parti İl Başkanı Sayın Hüseyin Ceylan Uluçay konuğumuz oldu. Sayın Başkan’la gündeme dair sohbet edeceğiz. Hoş geldiniz Sayın Başkanım.
Hüseyin Ceylan Uluçay: Öncelikle böyle bir program organize ederek bizi canlı yayın konuğu aldığınız için teşekkür etmek istiyorum. Dijital platformda yayın hayatına başlayan Kocatepe TV’ye başarılar diliyorum. Kocatepe TV olarak sizi gerçekten tebrik ediyoruz. Afyonkarahisar’da 57 yıllık gazetecilik tecrübenizi dijital platforma aktarmanız önemli ve güzeldir. Başta Afyonkarahisar halkımız olmak üzere tüm ülkemizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Yine mübarek Ramazan ayımızın tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Küresel salgında tüm hastalar acil şifalar niyaz ederek inşallah bu salgından en kısa sürede kurtulmayı Allah’tan niyaz ediyoruz.

AK PARTİ GÜNEY BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI 9 MAYIS’TA AÇIKLAYACAK
Burak Aydın: 6 Haziran 2021 tarihinde bilindiği üzere Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney Beldesinde yerel seçim yapılacak. Bu seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Yaklaşık 7 yıl süren bir mahkeme sürecinden sonra Güney köy statüsünden Çalışlar köyü ile birleşmesi sonucu tekrar Belediye statüsüne döndü. 6 Haziran 2021 tarihinde burada bir Belediye Başkanlığı seçimimiz olacak. Her zaman söylediğimiz gibi Sinanpaşa ilçemizin Güney beldesinde bir birlik ve beraberlik ruhu var. Bu ruhla inşallah AK Parti olarak adayımızı açıkladıktan sonra bu beldemizde seçim yapacağız. Orada kırıcı olmadan kimseyi ötekileştirmeden bu seçim sürecini tamamlamak niyetindeyiz. Zaten genel seçime yaklaşık 3 yıl var. Güney beldesinde yapılması planlanan oradaki belde halkımızın talepleri neyse inşallah partimizin adayı seçimi kazandığı takdirde tüm yatırımlarını, ihtiyaçlarını karşılayacağımızı ümit ediyoruz. Çalışlar köyü ile köyü birleşerek belde oldu. Her iki köyün halkını da gerçekten yakından tanıyoruz. Zaten halkımız uyum içerisindedir. Çok nazik ve saygılı insanlardır. İnşallah sıkıntısız bir şekilde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir şekilde bu seçimi atlatacağız.
Burak Aydın: Şu ana kadar AK Parti’nin tek bir aday adayı var değil mi?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Şu ana kadar Sayın Erol Karabacak başvuruda bulundu. Şimdilik tek aday adayımız kendisidir. Aday adaylığı süreci devam etmektedir. AK Parti olarak 9 Mayıs 2021 tarihinde Güney beldesi Belediye Başkan adayımız açıklayacağız. Bu tarihe kadar biz aday adayı başvurularını alacağız. Şu anda başka bir başvuru yoktur. Daha ileri bir tarihe alınma durumu olmaz ama yine Seçim Kurulu ile konuşarak daha ön bir tarihe alma durumumuz olabilir.

CUMHURBAŞKANIMIZI AFYON’A TEKRAR DAVET EDECEĞİZ
Burak Aydın: Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile başkentte bir araya gelerek Afyonkarahisar’a davet etti. Sayın Cumhurbaşkanımız geleceğini ifade etti. Afyonkarahisar programı tarihiyle ilgili bir gelişme yaşanıldı mı?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Bilindiği üzere Afyonkarahisar gastronomi şehri oldu. Dolayısıyla Afyonkarahisar’da bir çok yenilik hem lezzet anlamında hem de gastronomi yemekli kültür anlamında ve birçok yatırımlarımız var. Aslına uygun inşa edilen Paşa Camimiz, Çay Barajı, İscehisar Devlet Hastanesi, Sinanpaşa Devlet Hastanesi gibi daha birçok sayamayacağımız spor salonları v.s var. Bu yatırımların açılışı için sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilimize geçtiğimiz İl Başkanları Toplantısı’nda davet etti. Bizim kongre sürecimizde sağ olsun Cumhurbaşkanımız AK Parti’nin Afyon’da kurulmasından bahisle ilimize gelme sözünü vermişti. Pandemi şartları gereği kısıtlamalar gelince Afyonkarahisar programını erteledi. İnşallah bizler Belediye Başkanımızla, Milletvekillerimizle birlikte tekrar Cumhurbaşkanımızı Afyonkarahisar’a davet edeceğiz. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar programı net değildir. Ama biz inşallah Cumhurbaşkanımızı sıkça ilimize davet edeceğiz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN
SONUNU MENDERES’E BENZETENLERİ KINIYORUZ
Burak Aydın: Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ‘Sonu Adnan Menderes gibi olmasın.’ söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Bilindiği üzere CHP’li Engin Altay her zaman Meclis’te de söyler. Biz AK Parti olarak herşeyi dört dörtlük yapsak bile kendisi ‘Biz hiçbir şeyi kesinlikle takdir etmeyeceğiz.’ der. Yani bu da ülkeye, memlekete kustuğu kini gösterir. Yine 1960 darbesini hatırlatarak Cumhurbaşkanımızın da Adnan Menderes gibi idam edilmesinden bahsederek aslında içlerindeki kini kusmaktadırlar. Fikirlerini medyada açık şekilde söylüyorlar. Bu artık gerçekten milletin demokrasi inancını, milletimize olan güvenin yitirildiğinin karşılığıdır. Amaç zaten Boğaziçi Üniversitesi v.d olaylarda da olduğu gibi tahrik edip ülkeyi karıştırma düşüncesidir. Bu başta inanın kendileri olmak üzere Türk Milletimize, özgür kardeşlerimize veya Türk Anadolu insanına, Türkiyemize başta en büyük düşmanlık budur. Biz bir Suriye gibi bir diğer ülkeler gibi olduğumuz takdirde bunun kimseye bir faydası yoktur. Biz kendilerini bu söylemlerinden dolayı kınıyoruz. Gerçekten Cumhurbaşkanımız demokrasiyle, milletin oyuyla, milletin iradesiyle göreve gelmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Her zaman arkasında milleti bulan, milletin kararlarına göre hareket eden, kendisi milletvekillerimiz, bakanlarımız aracılığıyla başta Afyonkarahisar’la ilgili bir söylemimiz olduğu takdirde veya ülke gündemiyle alakalıdır. Bilindiği üzere son dönemde olan patates, soğan ve çeltikle alakalı günümüzde bu ihtiyaç olmuştur. Daha önce bilindiği üzere tablet dağıtımı ihtiyaç oldu. Biz herşeyi milletimizin talebini, çiftçimizin, esnafımızın, köylümüzün talebi ne ise her zaman Cumhurbaşkanımız bunu duyar. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımıza olan düşmanlık bence milletimize olan düşmanlıktır. Bence bu milleti bu kadar hor görmeye, bu milleti bu kadar kırmaya, kutuplaştırmaya, kindar olmaya gerek yok. Rabbim 1960-1980 yıllarında olan darbeleri ülkemize tekrar göstermesin. Bu vesile ile tekrar Engin Altay’ı kınıyorum.

CHP’NİN YALANLARI YATIRIMCILARI ÇOK OLUMSUZ ETKİLİYOR
Burak Aydın: Muhalefet partileri tarafından 128 milyar dolar ve Kanal İstanbul Projesiyle ilgili yoğun bir propaganda yapılıyor. Siz neler söylersiniz?
Hüseyin Ceylan Uluçay: 128 milyar dolarla ilgili gerek Maliye ve Hazine Bakanlığı gerekse Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve AK Parti Ekonomik İşler Başkanlığı gerekli açıklamaları yaptılar. Burada ki bilançoları ve döviz alım rezervlerine çok detaylı girmeye gerek yoktur. Bilindiği üzere daha önce 15 Temmuz darbe kalkışması olaylarında CHP’nin yapmış olduğu yine bir iftira kampanyası vardı. 300 milyar TL şehit ve gaziler adına toplanan paranın el altından başka yerlere aktarıldığını iddia etmişlerdi. Ancak bunun yalan olduğu bizzat Türkiye Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı tarafından da yalanlandı. Hemen bu olayları farklı boyutlara çekerek ‘Biz öyle demek istemedik.’ gibi yalanlar ortaya çıkınca farklı boyutlara taşımaya başladılar. Ama bu 128 milyar dolar olayında da her zaman zaten Merkez Bankası da yasa gereği bu giriş çıkışları, bu günlük işlemleri alım satımları diyelim zaten sitesinde yayınlamak zorundadır. Bunu aslında kendileri bizden daha iyi biliyorlar. Bu durum kamuoyuna açık olan birşeydir. Daha önce ifade ettiğim durum gibi okuması yazması olan bir kişinin bunu çok rahat anlayabilecek boyuttadır. Ancak niyetli farklı olunca bilindiği üzere bizler söyleyince onlar adına çok inandırıcı olmuyor. Ama kendi milletvekilleri İlhan Kesici’nin de ‘Devlet parası kaybolmaz. Herhangi bir yere de gitmez. Ancak ben bunu söylediğim zaman kendi yalanımızı bozmuş kırmış olurum. Dolayısıyla o konuyu geçelim.’ demiştir. Yani burada kendileri de biliyorlar. Bu yalanlar artık milletimizi de esnaflarımızı, ülkemize yatırım yapmak isteyen insanları çok olumsuz etkilemeye başladı. Netice de ülkeye ekonomik olarak dış yatırım gelmediğinde kimseye yaramayacak. Yine esnaflarımız tedirgin olduğunda yine ülkemiz kaybedecek. Bizler kaybedeceğiz. Ama onlar söylemleri dıştan aldıkları için bir A dediklerine yarın B diyebiliyorlar. Bu tutum çerçevesinde olduklarından zaten milletimiz 60 yıldır bunları iktidara getirmiyorlar. Milletimiz herşeyin farkındadır. Onlarda daha detaylı olarak paranın nereye gittiğini, AK Parti döneminde bir kuruşun dahi kaybolmayacağını hepsi iyi biliyorlar. Ama daha önce olduğu gibi yalanlarla söylemlerine devam ediyorlar. Gerçekten bu konuda esnafımıza, milletimize yaptıklarını şu pandemi döneminde milletimize bir eziyet olarak görüyorum. İnşallah kısa zamanda bu söylemlerinden vazgeçerler.

AFRAY’DA AKSAMA YOK 2021’DE KAZMA VURULACAK
Burak Aydın: Başta AFRAY Projesi başta olmak üzere bazı Belediye projelerinde aksama olduğu il kamuoyunda dillendirilirken muhalefet partileri de bu konuları dile getiriyor. Sizin de basında takip ettiğiniz şekliyle aksama iddiaları doğru mu?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Afyonkarahisar Belediye Başkanımızın AFRAY Projesinin yapılmayacağı yönünde bir açıklaması yoktur. Tabi konu biraz çarpıtılmaya çalışılmaktadır. AFRAY Projesi 2021 yatırım programına alınmış bir projedir. Bu projeyi Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek izah etmiştir. Park Afyon AVM dediğimiz bölgeden, İstasyon Garı’nın olduğu bölgeden, Erenler Mahallesi, üniversiteden, oradan da Yüksek Hızlı Tren, oradan da Saraydüzü mevkiine gidecek bir projedir. Bu proje seçim vaatlerinde de bu şekilde yer alıyordu. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve bizlerin Ulaştırma Bakanımız Afyonkarahisar’a geldiğinde, bakanlığa gittiğimizde bu konuyu detaylı olarak anlattık. Projenin uzunluğunu, yatırım maliyetlerini anlattık. Sağ olsun Ulaştırma Bakanımız da 2021 yılı projelerine AFRAY Projesini dahil etti. İnşallah 2021 yılı içerisinde kazma da vurulacak. Bu projede herhangi bir aksamada sözkonusu değil.

AFYON BÜYÜKŞEHİR OLACAK İLLERİN BAŞINDA GELİYOR
Burak Aydın: Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması konusunda gelinen nokta nedir?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Afyonkarahisarımızın nüfusu 736 bin oldu. İlimiz daha da göç alır hale geldi. Afyonkarahisar büyükşehir olma yolunda ilk iller arasında yer almaktadır. Teknik detaylar v.s konusunda kararları ilgili bakanlıklarımız verecektir. Ancak biz hepimiz hemşehriyiz. Netice itibariyle hepimiz bir komşuyuz. Düğünlerimiz, cenazelerimiz onlarca bir noktamız vardır. Dolayısıyla halkımıza gereken yardımlarımız her zaman devam edecektir.

PANDEMİ SÜRECİ KAYNAKLI GECİKMELER OLSA DA PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK
Şu anda yaklaşık 16 aydır yaşadığımız bir pandemi süreci vardır. Bu pandemide de ister istemez artık bazı şeyler farklı oluyor. Bilindiği üzere devlet kurumları pandemi nedenli yarı zamanlı çalışmaktadır. Esnek mesai sözkonusudur. Süreç malum tüm dünyayı etkilemektedir. Hem bakanlıklar hem de yazışmalar aracılığıyla biraz geciken bir proje oldu. Tabii hesaplamaları, detaylı olarak firmaların çalışmaması, ihale için alınacak fiyatlara bunlara detaylı bakıldığında proje büyük bir projedir. Ancak proje bu tarihler arasında yetişebiliyor. Yatırım programında olduğundan inşallah 2023 yılına biraz hızlı bir şeklide yapılırsa biz Yüksek Hızlı Trenle birlikte inşallah yolcu Park Afyon AVM’nin oradan binerek direk hızlı trene ulaşabilecek. Bu anlamda Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyoruz. Gerçekten Afyon’un çehresini değiştirecek olan bu proje ulaşım anlamında Afyonumuzu rahatlatacaktır. İnşallah hep birlikte bu projeyi tamamlayacağız.

HALKIN İSTEKLERİ BELEDİYE BAŞKANIMIZIN PROJELERİDİR
Burak Aydın: Şehir merkezinde ki ulaşıma yönelik planlamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Belediye Başkanımızın da ifade ettiği üzere Raylı sistemi Afyonkarahisar’ın bazı bölgeleri kaldırmayabilir. Ama halkımız istediği takdirde teknik olarak onu da yapmak veya ben bu yatırım yapmam demiyor. Mesela İstanbul’da ki gibi metrobüs tarzı farklı çözümlerle bu yapılır. Her yeri geldiğinde bizler bahsediyoruz. Mehmet Zeybek Başkanımız hakikaten halkın içerisinde olan bir kişidir. Halkın talepleri konusunda Mehmet Zeybek Başkanımız ‘Halktan gelenler benim projemdir.’ der her zaman. Dolayısıyla Belediyemizin şevkini enerjisini yıpratmak, düşürmek kimseye yaramaz. Hele bu zorlu süreçte bilindiği üzere sosyal belediyecilik anlamında pandemi şartlarında projelerin teklifleri v.s belki biraz geç alınıyor ama bu dönemde de Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, komple sosyal belediyeciliğin biraz daha hızlı gitmesine özen gösteriyor. Sıkça ifade ettiğimiz üzere pandemi süreci işlerin seyrini ciddi şekilde değiştirdi. Hastalarımıza yardımlar, esnaflarımıza olan yardımlar, daha farklı projeler, ulaşılabilen evlere maddi destekler v.s yapılmaktadır. Elbette Sayın Belediye Başkanımız bunları çok detaylı şekilde izah etmiştir. Önceliğimiz sosyal belediyecilik, sosyal yardımlar oldu. Şu anda önceliğimiz yatırımlar. Onlar devam edecektir. Bu konuda halkımıza tavsiyemiz şudur; Belediye Başkanımızla bire bir görüşebilirler. Bizlerde oradayız. Başkanımıza söylendiğinde yerinde hem o sorun çözülüyor hem de yerinde konuyla ilgili bilgileri de zaten veriyor.

BAZI YARDIM
ÇALIŞMALARINI MEDYADAN
UZAK YAPIYORUZ
Burak Aydın: AK Parti teşkilatları da sosyal yardımlar konusunda hassas davranıyor diye biliyoruz. Mahalle ziyaretlerinde Zimem Defteri olarak adlandırılan veresiye defterlerindeki borçlar kapatılıyor. Bu kapsamda neler yapılıyor?
Hüseyin Ceylan Uluçay: Bu uygulamayı da Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başlattığından biz projeler biraz daha farklı olsun anlamında uğraş veriyoruz. Kamuoyunda bu uygulamayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı gibi görünür. Ama bu uygulamayı geçen yıl Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehnmet Zeybek başlatmıştır. Zimem Defterinin satın alınmasıyla ilgili bir çalışma yürütülüyor. Bu yılda projelerimiz devam etmektedir. Ama bunu tabi biraz medyadan uzak şekilde yapıyoruz. Medyaya çok yansımıyor, hassas konu. Bundan dolayı da şu anda ifade edemediğimiz birçok proje var. Teşkilatlarımız ve Belediyemiz adına yürütüyoruz. Burada esas olan milletimize ulaşmaktır. İhtiyaç sahiplerine ulaşmaktır.

ŞUHUT’LA İLGİLİ GÜNDEME
GETİRİLEN KONULAR ÇARPTIRILIYOR
Burak Aydın: Şuhut Keşkek Evi gündeme geldi. Siz de Şuhutlu bir siyasetçi olarak bu konuda neler söylersiniz?
Medyaya yansıtılan Keşkek Evi’nin 12 milyar TL civarında olduğu kesinlikle gerçek dışıdır. Tam maliyet bir milyon 2 yüz kusür bin TL artı KDV şeklindedir. Keşkek Evi 620 metrekare civarında alana oturan iki katlı bir ziyaretçi ağırlama evidir. Fotoğraflar görülmüştür o iddia edilen maliyetin olması mümkün değildir. Ancak malum 128 dolar konusunda olduğu gibi ‘Çamur at izi kalsın’ mantığı hiç hoş değildir. Burası kendilerinin her zaman bahsettikleri ‘Biz Atatürk’ün izinden gidiyoruz.’ mantığında tarihimizin, kültürümüzün, şartların ortaya koyduğu bir ihtiyacın giderilmesi anlamında hizmet vermektedir. Biz AK Parti olarak her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıralarına, eserlerine her zaman sahip çıkıyoruz. Şuhut ilçemize onbinlerce ziyaretçi geliyor. Yeni nesilin Büyük Taarruz’u büyüklerimizin ağızlarından duyma şansı yoktur. Biz tarihi bilgilerimizin, ecdadımızın, geçmişimizin unutulmasını istemiyoruz. Bu kültürü aynı şekilde sürdürüp Keşkek Evi’nin karşısında şehitlerimizin mezarları vardır. Aynı zamanda Keşkek Evi’nin bir taziye evi gibi hizmet vermesi de planlanmıştır. Misafirlerimizin dinlenebilmeleri için kullanılacaktır.

(Haberin Devamı Yarın)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti