Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKAL’da yenileme çalışmaları sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AKAL'da yenileme çalışmaları sürüyor

İlimizin başarılı öğretim kurumlarından Kocatepe Anadolu Lisesi’nde fiziki yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Afyonkarahisar’ın gözde eğitim kurumlarından Kocatepe Anadolu Lisesi’nde yapılan çalışmalar göz dolduruyor. 1984-85 öğretim yılında eğitime başlayıp, 1990’da bugünkü yeni binasına geçen Kocatepe Anadolu Lisesi’nde 458 öğrenci öğrenim görürken, 44 öğretemen görev yapıyor. AKAL’da geçen yıl okul yönetimi ve okul aile birliğinde yeni görevlendirme yapılmasının ardından, başarılarıyla, görünümüyle, donanımıyla kentin en gözde okulu olmak için çalışmalara hız verildi.
AKAL Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay son dönemde yaptıkları çalışmaları aktardı. Tamamen özveriyle, hiç bir menfaat beklemeksizin kendilerine emanet edilen eğitim yuvasını daha ileriye taşımak için çaba gösterdiklerini belirten Altınay, bazı okullarla birlikte kendi okullarına yapılan haksız eleştirilere tepki gösterdi. Okulda yapılan değişiklikleri ve çalışmaları Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’a da aktardıklarını, hatta “Okul dostu kent Afyonkarahisar” projesinin Milli Eğitim Müdürü Yıldırım tarafından AKAL’da imzalandığını anlatan Altınay, “Bu çalışmalarımızı yaparken aldığımız bazı duyumlar bizleri üzdü. Okullarda kırık camlardan, üşüyen öğrencilerden bahsediliyor. Eleştiri konusu olan hiç bir uygulama okulumuzla bağdaşmamaktadır. Bu üzüntümüz çalışmalara küsmek yerine, daha azimle ve özenle çalışmamıza vesile oldu” dedi. Yapılan çalışmalar kapsamında hiç bir veliden para talepleri olmadığını, yapılan çalışmalardan tüm velilerin haberdar olduğunun altını çizen AKAL Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay, “Veli toplantılarımızda tüm velilerimize yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verilmiştir. Öğrencilerimizin rahat bir eğitim ve öğretime kavuşmaları için gereken her şey okul aile birliğimiz ve okul idarecilerimiz tarafından ye-rine getirilmektedir” şeklinde konuştu.
Okul Aile Birliği ve okul yönetimi olarak el ele verdiklerini, Kocatepe Anadolu Lisesi’nin eski imajını, hiç bir şey eksiltmeden, aksine daha da üst seviyelere taşıyarak sürdürmek istediklerini beliten Altınay şöyle konuştu:
“Hepimiz bu amaç doğrultusunda kenetlenmiş durumdayız. Bizler Okul aile Birliği olarak okulumuzun dışını ve içini, öğretmenlerimiz ve okul idaremiz ise okulumuzun içindekileri güzelleştirmek için çabalıyoruz. Okulumuzun bahçe giriş kapısından başlayıp, pansiyon kısmının eksikliklerine kadar hepsini gidermeye çalışıyoruz. Bu çabalarımızda hayırsever işadamı Adnan Demirel’in katkısı büyük oldu. Kendisine minnettarız. Tüm imkanlarını okulumuz için bize tahsis etti. Adnan bey ve diğer hayırsever dostlarımız sayesinde okulumuz bambaşka bir yapıya kavuştu. Ayrıca Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban da bizim okul için kendisine götürdüğümüz talepleri hiç geri çevirmedi. Başta okul bahçesinin asfaltlanması olmak üzere bir çok katkı sağladılar. Kendilerine de teşekkürü borç biliyoruz. Yapılan çalışmalarda bizim önem verdiğimiz bir başka konu da kesinlikle öğrenci velilerinden para talep edilmemesidir. Bu çalışmaların tamamı okul aile birliği ile okul yönetimin çabası ve hayırseverlerimizin katkısı ile gerçekleşmektedir. Okulumuzun mini bir eğitim kampüsü gibi olmasını istiyoruz”
Okul Aile Birliği’nin ve hayırseverlerin okula sağladığı katkıya minnettar olduklarını belirten AKAL Müdürü Nihat Selek ise önceliklerinin eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu bildirdi. Öğretmenlerin eğitim ve öğretime odaklı olmalarını kendilerine öncelik olarak belirlediklerine dikkat çeken Selek, “Bizim için asıl hedef eğitimdir. Öğretmen arkadaşlarımızın tamamı kendilerini ispatlamış, eğitim seviyesini üst düzeyde tutmaya çaba gösteren, başarılı isimlerdir. Bu durum velilerimiz ve ilimiz eğitim camiasında da bilinmektedir. Bizim parolamız mutlu ekip, mutlu öğrenciler ve sonuç itibariyle mutlu okul. Bu mutluluğun eğitim seviyemize etki edeceği aşikardır” dedi.
Eğitimcilerin bu çabalarına başta Okul aile birliği olmak üzere tüm velilerin ve hayırsever dostlarının omuz verdiğini kay-deden Selek, “Okulla ilgili alınan her karar okul yönetimi ile Okul Aile Birliği’nin fikir birliğinde karara bağlanıyor. Bu birlikteliğin okulumuzun hem maddi hem manevi yapısına olumlu katkı sağlayacağından eminiz. Son yapılan çalışmalarla okulumuz adeta akademi kokmaya başladı. Emeği geçenlere müteşekkiriz. Biz de bunların karşılığını YGS ve LGS sıralamalarında okulumuzun ismini hep üst sıralara taşıyarak vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti