Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akbaba bayrağı Özkal’a devretti – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Akbaba bayrağı Özkal'a devretti

Tek aday ve liste ile gidilen AK Parti 3. İl Kadın Kolları kongresinde 8 yıl Başkanlık yapan Fatma Akbaba bayrağı Hatice Dudu Özkal ve ekibine devretti. Afyonkarahisar AK Parti Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Afyonkarahisar Ticaret Borsası Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. İl Kadın Kolları kongresine yoğun katılım olduğu gözlendi

Açılışı Akbaba yaptı
Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Akbaba yaptı. Akbaba, görev yaptığı 8 yıl boyunca sıkıntılar yaşadıklarını ama çıraklıktan ustalık dönemine ulaştıklarını ifade etti. Davaya olan sadakatleri sayesinde bugünlere ulaştıklarını dile getiren Akbaba; “Asla gaflete düşmedik, zafer sarhoşluğuna düşmedik. Çıraklık döneminden ustalık dönemine böyle geldik. AK Parti bünyesinde bayan olarak görev yapma gururunu yaşadım. Görev yaptığım süre içerisinde her alanda kendisini hissettiren kadına pozitif ayrımcılıkla mücadele ettik. Kadınların heyecanına şahit oldum. Teşkilata üye yapmak için kapı kapı dolaştık. Ancak şimdi kadınlarımız gönüllü olarak üyelik için başvuruda bulunuyorlar. Amacımız, teşkilat olarak 70 milyonun kendisini ev sahibi olarak hissetmesidir. Sessiz yığınların sesi olabilmek için yola çıktık. Kadınlarımızın sorunlarını çözmez için yola çıktık. Bu yol uzun ince ancak yürüyeceğiz. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ düsturu ile hizmet vermek için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.
Tüm partililer bir arada
Akbaba’nın konuşması sonrasında faaliyet raporu okunarak Kadın Kolları’na adaylık için asil ve yedek üyelik seçimine gidildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, partisinin kuruluşundan günümüze kadar omuz omuza birlikte çalışıp emek verdikleri Kadın Kolları teşkilatının 3. olağan kongresi gerçekleştirmekten son derece mutlu olduklarını söyledi. Zeybek, il teşkilatı olarak hiçbir zaman kadın ve gençlik kollarında görev alan tüm partilileri kendilerinden ayrı görmediklerini dile getirdi. Şimdiye kadar teşkilatta görev alan tüm partililere teşekkür eden İl Başkanı Mehmet Zeybek, yeni seçilecek isimlere başarılar diledi.
Hanımlara özel mekan yapılacak
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Kadın Kolları eski Başkanı Fatma Akbaba’nın yaptığı konuşmada 8 yıllık dönemi çok güzel anlattığını bu sürenin başarılarla dolu geçirildiğini belirtti. AK Parti’nin büyümesi sürecinde her aşamada ciddi emeklerin olduğundan söz eden Çoban; “Ben başta Sayın Fatma Akbaba olmak üzere 8 yıldır partimizi başarıdan başarıya taşıyan tüm kadınlarımızı kutluyorum. Kendileri ile gerek il başkanlığı dönemimizde gerekse Belediye Başkanlığı dönemimizde uyumla, birlik beraberlik içerisinde çalıştık. Üzüntülü anlarımızda oldu ama mutlu anlarımız daha çok oldu. Çünkü her seçimden başarıyla çıktık. Bu başarıda kadın kollarımızın gerek ilde gerekse ilçelerde ve beldelerde velhasıl Afyonumuzun her yerinde mutlaka emeği ve fedakarlığı vardır. Bu başarıdaki pay sahiplerini tek tek kutluyorum. Bir hanımlar lokali projemiz vardı. İnşallah onuda yerine getireceğiz. Yer tahsis işlemleri uzadı. Eski otogar alanında inşallah spor, park alanları ve hanımlarımıza özel bir mekanı yapacağız.” diye konuştu.
“Taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz”
AK Parti İl Başkanlığı görevine seçilen Hatice Dudu Özkal programın son konuşmasını yaptı. Özkal, kadının yüceltilmesine kadının ahlakı, misyo-nu ve vizyonu ile başlanacağını, kadınları ve erkeklerin birlikte yürü-meye devam edeceklerini kaydetti. Bu sayede medeniyetin yükseleceğini söyleyen Özkal şöyle konuştu: “Şu anda birçok toplumun sahip olduğu uygarlık seviyesini ölçmek için kadının hayat şartlarına bakmak gerekir. Bizler bu çağda bu ülkede yaşayan sorumluluğunu bilen insanlar olarak hayatımızı dahada güzelleştirmek, insanımıza dahada faydalı olabilmek, kadınımızı hak ettiği yere getirebilmek için siyasi faaliyetlerde bulunmaktayız. Bu sorumluluğun bi-lincindeyiz. Taşıd��ğımız emanet milletimizin emanetidir. Gittiğimiz yol milletimizin yoludur. Hedefimiz milletimizin hedefleridir. Kongremizin he-pimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Özkal başkanlığa seçildi
AK Parti İl Kadın Kolları üçüncü olağan seçimli genel kurul toplantısı sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Hatice Dudu Özkal seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine; Rasime Fedakar, Serap Akça, Emine Gökçe, Ferda Ertürk, Fazilet Dinç, Hasibe Macif, Serap Elmas, Serpil Küçükkurt, Esra Ankara, Nadide Türkgülü, Elif Yumak, Serap Güderler, Rabia Aşga, Nurdane Mertgenç, Medine Tek, Meryem Akçeşme, Müjgan Mumyakmaz, Ayşegül Akkoyun, Selma Yaman, Zeynep Akkuş, Nuray Kaplankıran, Naciye Tunca, Hatice Özkan, Nuray Tokman, Atike Selman, Şerife Teksöğüt, Nurten Bilensoy, Hülya Kartal, Ümmü Demiray, Neşe Yılmaz, Elveda Öztaban, Saadet Dener, Filiz Yiğit, Emine Atalay, Akile Göktepe, Nihal Soysal, Hatice Yüksel, Fatma Yürekli, Meral Katar, Şule Aydın, Emine Balık, Emine Türk, Ayşegül Şahin, Döne Solak, Hatice Uygun, Sultan Özkan, Seima Uyan, Ebru Şahin, Zehra Gelişken seçildiler.
Üst kurula 12 delege
Yapılan seçim sonucu üst kurul delegeliklerine 12 adet üye seçildi. Üst kurulda; Hatice Dudu Özkal, Emine Çoban, Rasime Fedakar, Fatma Akbaba, Zübeyde Bali, Nuray Kargın, Handan Genç, Radiye Çakar, Serap Güderler, Saadet Dener, Neşe Yılmaz, Suzan Yonca yer alacak. Kongreye; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eşi Hatice Eroğlu, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, kadın kolları üyeleri katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti