Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın

Bu haberin fotoğrafı yok

İstiklâl Marşı’nın TBMM’de kabulünün 100. yıldönümü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programında konuşan Kocatepe Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Saraçoğlu, Ersoy’un duasıyla, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdıracak günler göstermesin” dedi

 

İstiklâl Marşı’nın TBMM’de kabulünün 100. yıldönümü ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı dün sabah Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Salonu’nda Kocatepe Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Programa; Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, siyasi partilrin il temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
“M. AKİF ERSOY ORDUYA
İMAN VE İNANÇLA MÜCADELE AZMİ VERENDİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra programın açılış konuşmasını Kocatepe Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Saraçoğlu yaptı. Necdet Saraçoğlu, 12 Mart 1921 tarihinde milli şair Mehmet Akif Ersoy’un kurtuluş mücadelesi veren kahraman Türk Ordusuna ithafen yazdığı İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün yüzüncü yılı olduğunu söyledi. Saraçoğlu, “Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, milli mücadelenin en büyük destekçisi ‘Korkma!’ diyerek kahraman ordumuza iman ve inanç gücüyle mücadele azmi verendir. M. Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdıracak günler göstermesin diyerek İstiklal Savaşını ebedi bir istiklal ve ebedi bir devletin esası olarak gören ve bunun için dua edendir. Hal böyle olunca Kurtuluş Savaşının en büyük ismi Atatürk için ‘Eğer varsa Allah benim ömrümden alsın O’na versin.’ diyen bir vatanseverdir. ‘Milli Marş parayla yazılamaz diyerek para ödülünü reddeden, İstiklal Marşını ‘Artık o millete aittir.’ diyerek şiir kitabı Safahat’a almayan inançlı bir vatan şairidir. Elbette bunlar Akif’i anlatmaya yetecek cümleler değildir.” dedi.
“İSTİKLAL MARŞIMIZ
CESARET VE KAHRAMANLIK VEREN BİR MARŞTIR”
İstiklal Marşı’ndaki her on kıtanın vatan sevgisi ve vatanın düşman işgalinden kurtarılması zorunluluğunu haykırdığını belirten Saraçoğlu şöyle konuştu: “İstiklal Marşımız cesaret ve kahramanlık veren bir marştır. O marştır ki ordumuza vatan için savaşma ruh ve inancı vererek ilelebet istiklal, bağımsızlık elde edilmiştir. İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve Türk Milletine ilelebet istiklali kazandıran Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Atalarımız ile gurur duyuyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdıracak günler göstermesin.”
“ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM ŞİİRİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI”
Program Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı Oratoryosu” sunumuyla devam etti. Kocatepe Anadolu Lisesi öğrencisi Feyza Yavuz tarafından Vali Gökmen Çiçek’e Türk Bayrağı teslim edildi. İstiklal Marşı’’nın öyküsünü anlatan “İstiklal Marşı’na Giden Yol” isimli belgeselin izlenmesinin ardından Kocatepe Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Erhan Kılıçvuran’dan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam” şiirinin bestelenmiş hali büyük alkış topladı. Programın sonunda “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” konulu ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Gökmen Çiçek ile AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven tarafından verildi.>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti