Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Allah’a hamd edin, partizanlık yapmayın”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Allah'a hamd edin, partizanlık yapmayın"

Afyonkarahisar Belediyesi’nde çalışan 58 sözleşmeli personel devlet memurluğu kadrosuna atandı.

Kadro alan personele hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Çoban, “Öncelikle iş sahibi olduğunuz için Allah’a hamd edin. Aldığınız paranın hakkını vermek için olanca gayretinizle çalışın. Partizanlık yapmayın” dedi

Belediye ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmeli personellerin devlet memurluğu kadrolarına atanması ve çok sayıda kanunda düzenleme öngören Torba Yasa’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından Afyonkarahisar Belediyesi’nde çalışan 58 sözleşmeli personel kadro sevinci yaşadı.
Devlet memurluğu kadrosuna atanan 58 personelle Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, aldıkları kadronun hayırlı olmasını dileyerek görevlerinde başarılar diledi. Personelinden, aldıkları paranın hakkını vermek için olanca gayretiyle çalışmalarını isteyen Başkan Çoban, “Bu memlekete ve bu millete borçlu olduğumuzu hissederek çalışın. Partizanlık yapmayın. Sadece görev ve sorumluluğunuzu bilerek halka hizmet edin” dedi.
“AYNI ÖZVERİYLE ÇALIŞMAYA
DEVAM EDECEĞİZ”
Memur olan personeller adına konuşan yapan Fen İşleri Müdürlüğü personeli Hüseyin Kınacıoğlu, bugüne kadar Afyonkarahisar ve belediye için özveriyle çalıştıklarını, bundan sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Tüm personelin büyük sevinç yaşadığını kaydeden Kınacıoğlu, “Sözleşmeli personel olarak işe başladığımız günden bu yana kadroya geçmemiz konusunda yardımlarından ve çabalarından dolayı başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a Bem-Bir Sen Şube Başkanı Murat Gürsan ve sendika yönetimine teşekkür ederiz” dedi.
“HARCANAN ÇABALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALDIK”
Bem-Bir Sen Genel Merkezi’nin sözleşmeli personelin kadroya alınması için yoğun çaba harcadığını belirten Şube Başkanı Murat Gürsan da harcanan çabaların karşılığının alındığını söyledi. 5393 sayılı kanun çıkarılmasını sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu’na teşekkür eden Gürsan, sözleşmeli personelin en kısa sürede kadroya alın için grekeli desteği veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a da ayrıca teşekkür etti. Gürsan, memur olan personellerin, bundan önce olduğu bundan sonra da Afyonkarahisar ve belediye için gayretli bir şekilde çalışmaya devam edeceğine inandığını kaydetti.
“ALLAH’A HAMD EDİN”
Memur olan personelden öncelikle iş sahibi oldukları için Allah’a hamd etmelerini isteyen Başkan Çoban ise sözleşmeli personel kavramının ilk kez 2005 yılında 5393 sayılı kanunla ortaya çıktığını söyledi. Bu kavramın neden ortaya çıktığını çok iyi bildiğini aktaran Başkan Çoban, “Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunun sıkıntısını çektiği için bizzat kendi talimatıyla kanuna bu kavram konuldu. Çünkü yerel yönetimler bir noktada bölgeyi tanıyan insanlarla başarılı oluyor. Bir belediye teknik elemana ihtiyaç duyduğunda kendisi alamıyordu. Bazı belediyeler bunu aşmak için belediyenin itfaiye eri alma hakkını kullanarak aradığı şartlara uygun eleman alıyordu. Sözleşmeli personel kavramıyla bunlara falan hiç gerek kalmadı” dedi.
“EŞİTSİZLİK VE ADALETSİZLİĞE MAHAL VERİLMEDİ”
2011 yılında belediye ve il özel idarede çalışanları haricinde tüm devlet dairelerindeki sözleşmeli personelin KPSS ile kadroya alındığını hatırlatan Başkan Çoban, “2011 seçimlerinden önce Başbakanımızın ağzından sözleşmeli personele kadro verileceğine dair bir söz çıktı. Daha sonra bir kanun çıktı, belediye ve il özel idare çalışanları kapsama alınmadı. Diğer tüm devlet dairelerine alınan sözleşmeli personel KPSS ile alındı. Dolayısıyla eşitsizlik ve adaletsizlik söz konusu değil. O şekilde binlerce insan sözleşmeli işe başladı. 2011 yılında da kadroya geçti. Ancak Başbakanımız sözleşmeli personele kadro verileceğini söylediğinde ‘özel idare ve belediyeler de dahil’ demişti. Ancak emek olmadan, KPSS olmadan tamamen şahsi direktiflerle işe alınan insanlar olabileceği için özel idare ve belediyeler kapsam dışı bırakılmıştı. Daha sonra Başbakanımız talimatını verdi ve torba yasa ile bu hüküm çıkarılarak eşitsizlik ve adaletsizliğe mahal verilmedi” diye konuştu.
ÇOBAN: GEZİ OLAYLARININ ÇIKIŞ TARİHİ ŞAŞIRTICI
Gezi olayları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Çoban, gezi olaylarının yaşandığı 2013 yılı Mayıs ayının, Türkiye açısından olumlu düşüncelerin ortaya çıktığı ve Türkiye’nin herkesin imrenerek baktığı ülke olarak tarihe geçtiği bir dönem olduğunu söyledi. Mayıs ayında, 52 yıllık IMF macerasının sona erdiğini ve tüm borçların ödendiğini kaydeden Başkan Çoban, “Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak 100 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı’nın ihalesi 2013 yılı Mayıs ayında yapıldı. Devletimizin bu havalimanından alacağı para yatırım tutarları ve masrafları hariç 22 milyar Euro. Bu havalimanı yapıldığı zaman Frankfurt, Amsterdam ve Fransa havacılıktaki etkisini kaybedecek ve tüm hava trafiği İstanbul’a kayacağı için hepsi paniğe kapıldılar. 2,5 milyar dolarlık 3. köprümüzün ihalesi yapıldı. 10 milyar dolar maliyetli Kanal İstanbul Projesi ihaleye çıktı. Türkiye ilk defa ikinci büyük nükleer santral ihalesini yaptı. Fitch Ratings Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülkeler seviyesine çıkardı. Faizler, Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine geldi. Bunların hepsi Mayıs içerisinde oldu” ifadelerini kullandı.
“GEZİ PARKI, AYYAŞLARIN
TİNERCİLERİN YERİYDİ”
Yine 2013 yılı Mayıs ayında, Akil Adamlar’ın çalışmalarını tamamlamasıyla ‘Türkiye’de terör hadiselerinin sona erdirileceği ve barış ortamının hayata hakim olacağına dair kanaatlerin yerleşmeye başladığına’ dikkat çeken Başkan Çoban, “Tüm bunlar bizleri sevindiği gibi düşmanlarımızı da büyük bir üzüntüye gark etti. Onlar da plan yapmaya başladılar ve Gezi Parkı’nda 17 ağaç kesildi diye gezi olaylarını başlattılar. Ben Gezi Parkı’ndan hiç geçmedim ama İstanbul’da yaşayanlar diyor ki; zaten gezi pakından insanlar geçemezdi. Orası ayyaşların, tinercilerin, balicilerin cirit attığı bir yer. Şu da bir geçek ki Taksim Yerleştirme Projesi adı altında burayı insanlara kazandıracak çalışma başlatılmış ve tüm izinler alınmıştı. Bunlar 2011 seçimlerinde halka açıklanmış ve belediye meclisinden CHP’li üyelerin de oylarıyla geçmiş. Ama böyle bir olay başlattılar. Şimdi bakın Dolar ve Euro nereye geldi. Her şey ortada. Bizim gelişmemizi ve büyümemizi istemiyorlar. Onlar istediği kadar yapsınlar bizler çalışmalarımızla onların planlarını bozacağız. Türkiye kesinlikle iyi yolda. İnanmayan varsa yurtdışına çıkıp, görüşü ne olursa olsun bir yabancıya, ‘Türkiye 10 yıl önce ne haldeydi şuan ne halde’ diye sorsun. Sadece şunu söylemek gerekirse, daha önce pasaportunu ve cebindeki parasını göstermekten utanan bir milletken şimdi gururla pasaportumuzu da paramızı da gösterebiliyoruz” dedi.
BAKLAVA İLE KUTLADILAR
Başkan Çoban’ın bu konuşmasının ardından devlet memurluğu kadrosuna atanan sözleşmeli personel, Başkan Çoban’a baklava ikramında bulundu. Ayrıca, memur olan personeller adına Fen İşleri Müdürlüğü personeli Hüseyin Kınacıoğlu tarafından Başkan Çoban’a çiçek takdim edildi. Programa katılan Belediye Başkan Yardımcıları Ayfer Örten, Sabri Demirkapu ve Ziya Arı, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve birim müdürleri de devlet memurluğu kadrosuna atanan personellere hayırlı olsun dileklerini iletti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti