Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anne Sütünü Ne Kadar Saklayabiliriz?

Anne adayları ya da yeni anne olmuş kadınlar anne sütü ile ilgili çeşitli bilgileri internet ortamında sıklıkla araştırıyor. Özellikle çalışan annelerin araştırdığı soruların başında Anne Sütünü Ne Kadar Saklayabiliriz? oluyor.

Anne adayları ya da

Herkesin bildiği gibi yeni doğmuş bebekler için en temel ve vazgeçilmez besinlerin başında anne sütü geliyor. Anne adayları ya da yeni doğum yapmış kadınlar, internet ortamında anne sütü ile ilgili çeşitli bilgileri araştırıyor. Bu araştırmalara göre özellikle de çalışan anneler anne sütünün ne kadar saklanabileceğini merak ediyor. Biz de yeni anneler ve anne adayları için bu sorunun cevabını derlemeye çalıştık.

 

ANNE SÜTÜNÜ NE KADAR SAKLAYABİLİRİZ?

 

Anne sütü yeni doğmuş bebekler için büyük bir önem taşımaktadır. İlk emzirme sonrasında bebekler çeşitli hastalıklara karşı anneleri sayesinde koruma kalkanı kazanır. Anne sütünü arttırmada en temel öge tabii ki de günlük su tüketimi. Sütün önemli bir kısmının sudan oluştuğunu da unutmamamız gerekiyor. Anne olmuş iş kadınlarının en çok başvurduğu yöntemler arasında sütü sağıp sonrası için bebekleri beslemek. Bunun için öncelikli olarak bu amaç için üretilmiş özel steril kaplara ya da önceden kaynatılmış cam kavanozlara ihtiyaç var. Bu tip kaplar olmak şartıyla sağılmış sütü oda ısısında 3 ila 4 saat arasında muhafaza edebiliriz. Buzdolabı rafında ise 2-4 gün arasında saklanabilen süt, derin dondurucuda en az -16 derece soğuklukta 3-6 ay arasında saklanabilmekte. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da, sütü kullanmadan önce başka bir kap içerisindeki sıcak su içerisine konularak ısıtılmasıdır. Süt kesinlikle doğrudan ısı kaynağına konularak ısıtılmamalıdır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti