Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ARTIŞ % 35. Şubat faturaları farklı gelecek: AFJET’te enflasyon oranında artış, peşin ödemeye yüzde 10 indirim

AFJET A.Ş Genel Müdürü

AFJET A.Ş Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, her yıl 1 Ocak tarihi itibariyle yapılan abone kullanım bedel güncellemesinin bu yıl enflasyon oranı baz alınarak yüzde 35 olarak belirlendiğini söyledi. Ulutürk, metrekare hesabıyla ısınan abonelerden peşin ödeme yapacaklara yüzde 10 oranda indirim yapılacağını belirtti

 

Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş (AFJET) Genel Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk, 1 Ocak 2022 tarihinde AFJET A.Ş Yönetim Kurulu üyelerinin yaptıkları toplantıda bu yılki abonelik bedel güncellemesinin yüzde 35 oranda yapıldığını ifade etti.
ARTIŞ BEDELİ ŞUBAT FATURASINDA GÖRÜLECEK
Yusuf Ulutürk, metrekare hesabıyla ısınan abonelerin peşin ödeme tercihlerine yüzde 10 oranda indirim yapılacağını açıkladı. Ulutürk şunları söyledi: “Artış fazla yapılmadı. Elektrik fiyatlarına bakıldığında yeni yıl artışının yaklaşık yüzde 70 olduğu görülüyor. Maliyetleri başka türlü yürütebilmek mümkün değildir. Fiyat artışı zorunlu olarak yapılmıştır. Metrekare hesabıyla ısınan abonelerimiz arasında bir yıllık peşin ödeme yapanlara yüzde 10 indirim yapılacak. Maliyetlerimizi oluşturan kullandığımız pompa, elektrik, alt yapı için kullandığımız malzemeler dövize dayalıdır. Döviz kurlarındaki artışta malumdur. Döviz fiyatları 7 TL’den 14-15 TL’ye kadar çıkmıştır. Bizim gibi şirketlerin en büyük giderleri enerjidir. Tüm bu giderlerde yüzde 70’e yakın bir artış görüldüğü için şirketimizin yönetim kurulu minimum oranda ne yapılabileceğini görüşmüştür. Konuyla ilgili toplantımızda Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu ve diğer milletvekillerimiz de vardı. Artışın enflasyon oranını geçmeyip yüzde 35 olması noktasında bir uzlaşı sağlanmıştır. Artış oranı Ocak ayında belirlendi, Şubat faturalarına yansıyacaktır.”
MİLLİ KAYNAKLAR TASARRUFLU KULLANILMALI
Jeotermal kaynak ve tüm doğal kaynakların kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getiren Ulutürk sözlerini şöyle tamamladı: “Sizden sorumlu bir gazeteci olarak kamuoyuna şunu yazmanızı istirham ediyorum. Eğer doğal kaynaklarımızı tasarruflu ve bilinçli kullanmazsak ülkemize bunlar yetmeyecek. Bu kaynaklar daralıyor. AFJET A.Ş yönetimi ekonomik durum ve şartlar gereği her yıl belli miktarda fiyat artışı yapmaktadır. Amaç zam yapmak değildir. Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın milli kaynaklarımızı daha tasarruflu olarak kullanmalarıdır.”
>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti