Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asfalt çalışması yüzde 70 geriledi

Bu haberin fotoğrafı yok
Asfalt çalışması yüzde 70 geriledi

Belediye’deki tadilatlar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yağışların uzun süreli olması nedeniyle inşaat sezonun ilkbaharda kısmen başlayabildiğini, geçen yıllara göre asfalt dökümünde yüzde 70’lik düşüş yaşandığını açıkladı

Burcu AYDIN

İnşaat sezonu doğrultusunda Belediye birimlerinin durumu hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın mevsim itibariyle 12 ay çalışma yapılabilen bir il olmadığını hatırlattı.
Genellikle Belediye’nin ve diğer inşaat yapan kurumların inşaat çalışmalarına Nisan ayı gibi başladıklarını belirten Çoban; “Bu sene hem kışın uzun sürmesi hem de yağışların sürekliliği nedeniyle inşaat sezonunda gerçekten büyük bir sıkıntı var. Şunu söyliyeyim; Biz normalde 10-15 Mart gibi asfalt sezonumuza başlar ve binlerce ton asfalt dökerdik. Biz asfalt sezonuna Nisan ayında kısmen başlayabildik. Ama yağışlar nedeniyle geçmiş yıllara oranla yüzde 70 oranında asfalt metrekaremiz de düşüklük var. Tabii bu da yağışlara bağlı olan bir hadise. Cenab-ı Allah’tan gelen bir konu ve bereket olduğu için elbette buna da hamd ve şükür etmemiz gerekiyor.” dedi.
BELEDİYE’NİN
ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye içerisinde devam eden tadilat çalışmaları, İl Özel İdaresi’nden satın alınan iki katta yürütülecek çalışmalarla hizmet kalitesinin yükseleceğini belirtti.
Afyonkarahisar Belediyesi içerisinde devam eden tadilat çalışmalarından söz eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bir takım yenileme çalışmaları yapıldığını kaydetti.
Belediye yönetimi olarak geçmiş dönemlere göre mülk satmak yerine Belediye’ye mülk kazandıran bir yönetim anlayışında olduklarını aktaran Çoban; “Belediye binamızın yanında bulunan İl Özel İdaresi’ne ait iki tane katı satın aldık. Satın aldığımız katların tekrar Belediye’ye uygun hale getirilmesi ve taşınma işlemleri gerçekleştiriliyor. Artık Belediyemiz sadece Belediye girişindeki bölümde iken şimdi Kent Meydanı’na bakacak olan tarafın hem zemin katında hem üzerindeki iki katta hizmet verir hale gelecek. Eskiden tahsilat bürosu olarak kullandığımız o gişilerde bir resepsiyon binası gibi hizmet verecek. Yani Belediye’ye gelen vatandaşlarımız bizim oradaki arkadaşlarımızca karşılanıp yönlendirilecekler. Eğer yaşlı ya da engelli ise okuma, yazma noktasında sıkıntısı varsa, yabancı ise bir hostes refakatinde insanlarımızı arkadaşlarımız ilgili birime götürecekler.” diye konuştu.

Yeni konut alanları üretilecek

Afyonkarahisar Belediyesi’nce üç ayrı alanda imar çalışması yürütüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konuların sırayla karara bağlanmak üzere Meclis toplantılarında gündeme getirileceğini söyledi. Çoban, bu alanların büyük ölçüde konut alanı olacağını belirtti

Bu yıl Haziran ayı itibariyle Afyonkarahisar merkezde yeni imara açılan bir bölge olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kamuoyunun bildiği üzere eski PMYO binasının karşısındaki alanda imar çalışması yürütüldüğünü belirtti.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şuhut-Konya karayolu üzerindeki alanda bir imar çalışması yaptıklarını ifade etti. Fatih mahallesi ile çevre yolu arasında kalan ve eskiden havaalanı koruma bandı içinde yer alan alanda imar çalışması yürütüldüğünü söyleyen Çoban; “Üç alanda imar çalışması yapıyoruz. Ancak bu üç ayrı imar çalışması da bitmiş değil. Muhtemelen bu üç konu da sırasıyla; Temmuz, Ağustos, Eylül meclis toplantılarımızda görüşülecek duruma geldi. Ancak tabii her an bir değişiklik olabiliyor. Bazen bu ayki meclis toplantısına görüşülmek üzere gelecek denilen bir konu herhangi bir kurum görüşü eksikliğinden dolayı başka ayda yapılacak toplantıya aktarılabiliyor. Ancak böyle bir durum olmazsa özellikle 2015 yılı içerisinde bu üç bölgemizin imar çalışmaları bitecek.” şeklinde konuştu. Burhanettin Çoban, imar çalışması yürütülen alanların büyük ölçüde konut olacağını ifade etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti