Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Asgari ücretli yok, rantiyeciye kıyak var”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Asgari ücretli yok, rantiyeciye kıyak var”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Ömer Akyıldız, bütçede emekçi ve çalışan kesime yeteri kadar pay ayrılmadığını belirtti. Akyıldız “Bütçede asgari ücretli yok, rantiyeciye kıyak var” dedi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İl Temsilciliği, Bankalar Caddesi’ndeki PTT şubesi önünde yeni bütçeyi protesto etti. KESK İl Temsilcisi Ömer Akyıldız, “Bütçenin vergiler kanalı ile gelirleri artıyor, fakat halka yine bütçe yok! Meclis’te oylanan bu bütçede grevli toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu emekçileri yine yok. Bu bütçede 739 TL’ye mahkûm edilen milyonlarca asgari ücretli yine yok. Bu bütçede kıdem tazminatı gasp edilmek istenen işçiler yine yok. Bu bütçede gübre parası bulamayan çiftçiler, köylüler yine yok. Bu bütçede vergi yükü altında ezilen küçük esnaf yine yok. Yine sermayeye teşvik, rantiyecilere kıyak var. Asgari ücretten vergi kesintisi var.Tüm kamu hizmetlerinin tamamen paralı hale getirilmesi var. Eğitime ve sağlığa değil silahlanmaya ayrılan payın artırılması var” dedi.
TEMEL İHTİYAÇLARA ZAM GELDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarda olduğu dönemde temel ihtiyaç maddelerine önemli oranda zam geldiğini belirten Akyıldız, “10 yıllık AKP iktidarı döneminde; 1 kg ekmeğin fiyatı 1 TL’den 3,4 TL’ye; 1 kg etin fiyatı 8 TL’den 35 TL’ye; 1 litre sütün fiyatı 0,18 TL’den 0,90 TL’ye, 1 litre benzinin fiyatı 1,66 TL’den 4,60 TL’ye, 1 metreküp doğalgazın fiyatı 0,39 TL’den 1,06 TL’ye yükselmiştir. Sadece bu veriler bile göstermektedir ki, halkın temel tüketim maddelerine yapılan zam miktarı yüzde 200 ile 500 arasındadır” diye konuştu.
BÜTÇE, HALKTAN
YANA DEĞİL
Yeni bütçenin halktan yana olmadığına dikkat çeken Akyıldız, şöyle devam etti: “AKP hükümeti tercihini bir kez daha sermaye sınıfından yana kullanmış olup sistemin krizinin faturasını bir kez daha emekçilerin ve yoksul halk kesimlerine ödetmek istemektedir. Bizler bu bütçeyi kabul etmiyoruz! 2013 bütçesi derhal geri çekilmedir! Emekçiden, halktan yana bir bütçe için; bütçenin hazırlanmasında demokratik süreçler işlemeli, sendikalar, demokratik kitle örgütleri bütçe hazırlık süreçlerinde yer almalıdır. Kamuda reform adı altında gündeme getirilen yasalar geri çekilmeli, sosyal devleti ve demokratikleşmeyi güçlendiren, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla çalışmalar başlatılmalıdır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti