Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşı haftası başladı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Aşı haftası başladı

“Avrupa Aşı Haftası Etkinliklerinin” açılışı Sahipata semtinde bulunan 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde düzenlenen törenle yapıldı

Aşı haftası açılış programında konuşan Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, aşılamanın bağışıklık sistemi üzerinde çok büyük önem taşıdığını, pek çok ciddi hastalığın aşılama ile önlenebileceği gerçeğinin altını çizdi.
Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, özellikle sağlık çalışanlarının aşılama konusundaki bilincini artırmak, insanlarda aşılama konusunda farkındalık oluşturmak gayesi ile aşılanmamış hiçbir çocuğun kalmamasını ve eksik aşısı bulunanların da aşılarını tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.
Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Uzman Dr. Akgün, Türkiye’de 1995 yılından itibaren Genişletilmiş Bağışıklık Programı çerçevesinde aşı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek; “Bu yıl yedincisi düzenlenen ulusal aşı günlerinin Afyonkarahisar’daki başlangıcını bu program ile veriyoruz. Aşı günleri tüm Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Aşı, bağışıklama da önemli bir halk sağlığı ile mücadele yöntemidir. Aşılama ile onlarca hastalık oluşmadan veya bu hastalıkları nedeniyle gelişen pek çok sakatlanma ve ölümler önlenmiş oluyor. Çocuklar bizim geleceğimiz ve geleceğimiz sağlıklı çocukların omuzlarında yükselecek. Bunun için sağlıklı nesiller istiyorsak mutlaka ve mutlaka çocuklarımızın aşılarının tamamlanması, eksik aşılarımızın kalmaması özellikle gebelerimizin gebelik sürecinde yaptırması gereken aşılarının yaptırması gerekmektedir.” dedi. Aşı uygulamalarının Afyonkarahisar’da, Sağlık Bakanlığına bağlı tüm Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri ve Verem Savaşı Dispanserinde ücretsiz olarak yapıldığını hatırlatan Dr. Akgün, basının da bu konuda halkı aydınlatacak programlara ve haberlere en azından 27 Nisan’a kadar sıkça yer vermelerini rica etti. Dr. Lütfi Akgün, aşısı eksik kalmış çocuklara polio aşısı damlatarak aşı etkinliklerini başlattı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti