Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atılımcılar’dan “uçak” sitemi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Atılımcılar’dan “uçak” sitemi

Genç Atılımcılar Derneği’nin Başarıyı Alkışlıyoruz ödül gecesinde konuşan AGAD Başkanı Hüseyin Tutkun, Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması için yaptıkları eylemde, kendilerini yalnız bırakan kişilere sitem etti

Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği’nin Başarıyı Alkışlıyoruz Gecesi, Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlendi. Törende konuşan AGAD Başkanı Hüseyin Tutkun, sivil toplumun etkinliğini artırmak istediklerini belirtti. Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök’e teşekkür eden Tutkun, Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması konusunda yaptıkları faaliyetleri anlatırken, “Toplumun makul sesi olmak için toplumsal olaylara zaman zaman çıkışları-mızla, olaylara bakış açımızla eleştiri de alsak kutup-laşan siyasette, siyasilere örnek olmayı sorumluluk sayıyoruz. Afyonkarahisar ve Türkiye’deki olaylara Afyonkarahisar’ın kazanımı ne olur diye yaklaşmışızdır. Zaman zaman başta Afyonkarahisar’ın önemli sorunları arasında bulunan havaalanı konusunda iktidarla ters düşebiliriz. Ama bunu ülkemizin demokratik zenginliği olarak her ortamda belirtmişizdir. 4 yıldır Afyonkarahisar havaalanının sivil uçuşlara açılması konusunda durduğumuz nokta bellidir. Yaptığımız en son eylem ise sivil toplumun artık son sözünü söylediğinin açık ifadesidir. Gazetelerde çıkıp havaalanı açılsın deyip sonra bu eylemde eylem yapanları yalnız bırakanları da sizlerin görmenizi açık yüreklilikle söylemek zorundayım” dedi.
TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, AGAD’ın verdiği ödüllerle vefa örneği gösterdiğini belirtirken İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu da bu tür ödüllerin gençlere verilmesi hâlinde gençlerin teşvik edileceğinin altını çizdi.
Türk Telekom Finans Başkanı Mustafa Uysal ise “Başarıyı alkışlamak bizim köklerimizde var. Eskiler, marifet iltifata tabi demişler.” diye konuştu.
Sivil toplum, bu yüzyıla damgasını vuracak
Geceye katılanlardan birisi de Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir’di. Özdemir, sivil toplumun 2000’li yıllara damgasını vuracağını belirterek “Gerçekten onuncu yılına geldiğimiz şu günlerde sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinin arttığını müşahade ediyoruz. Gençlerin faaliyetini görmekten gurur duyuyorum. Geleceğe daha çok ümitle bakıyorum. Onlar bizden daha donanımlı, imkanları bol olan bir dünyada yetişti-ler. yapmış oldukları faaliyetlerle de vefa örneği gösteriyorlar. Türkiye gelişmekte olan ekonomiler içerisinde farklı bir kulvara oturdu. Her geçen gün ülkemizin ekonomisinin büyümesi ile beraber dünladaki etkinliği de artıyor. Dünyayı yöneten birçok kuruluşta artık Türk temsilciler var. Bunlar da Türkiye’nin ağırlığını artırdığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Yılın Belediye Başkanı Ödülü’nü alan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ise amacının Sandıklı’ya vefa borcunu ödemek olduğunu belirtti.
“Daha fazlasını yapmak isterdim”
Afyonkarahisar’da yaptırdığı okul nedeniyle Yılın Eğitim Gönüllüsü Ödülü’nü alan Mehmet Telek de “Rahmetli annem, Türkiye’nin geleceğini, okumuş, çağdaş, Atatürkçü gençlikle oluşabileceğini görmüştü. Atatürk milliyetçisi olarak annemin ismini yaşatmak amacıyla Afyon’a bir okul kazandırmak istedim. Daha fazlalarını yapmak isterdim” dedi.
Gazlıgöl’de başladığı 600 milyon liralık yatırımla dikkat çeken Mehmet Çınar da termal zenginliği Avrupa’ya duyuracaklarını kaydetti.
Geceye, Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdemir, Türk Telekom Finans Başkanı Mustafa Uysal ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucusu Nevzat Ballıpınar ve çok sayıda da-vetli katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti