ATSO'dan faiz kararı hakkında değerlendirme
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında değerlendirmede bulundu.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2026 yılı Temmuz ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in idaresinde ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Çoğunluğun sağlanmasının ardından toplantıyı açan ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, “Ekonomik hayatın zorlu koşullarına rağmen üretmeye, istihdam sağlamaya, ihracat yapmaya ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya devam eden tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin yanında olmaya, onların sorunlarını ilgili mercilere taşımaya ve çözüm üretmeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
Başkan Çelikten, “Merkez Bankası politika faizini yüzde 37’de sabit bıraktı.
Fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdürülecek sıkı para politikası duruşu; talep, kur ve beklenti kanalları üzerinden dezenflasyon sürecini güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.
Toplantıda Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı, kurulması planlanan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi verdi.
Bu çerçevede 100. Yıl Makine İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Ortaklığının Onaylanması Toplantının dördüncü gündem maddesinde, 100. Yıl Makine İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Ortaklığı oy birliği ile kabul edildi.
ATSO Meclis Toplantısı’nda ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayrettin Güzbey, faaliyetler hakkında sunum yaptı; ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde, ATSO Meclis Üyeleri Önder Artuk, Metin Balaban, Mesut Tabak, Serkan Sarıçiçek, Süleyman Kırlıoğlu, Mustafa Kocaşaban, Alaaddin Çağlayan, Mehmet Burak Ertürk, Naci Mermer, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Albay, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sömer ve TOBB Delegesi Ahmet Hikmet Dönerkaya söz aldı.
Toplantı, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in Meclis Üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etmesinin ardından sona erdi.















