Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Avrupa başta olmak üzere dünyayı Afyon’a çekeceğiz”

Türkiye Değişim Partisi Genel

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Afyonkarahisar’da partisinin İl Başkanlığı binasını açtı. Daha sonra partililerle Çakmak Termal Otel’de buluşan Sarıgül, “Afyon, Türkiye Değişim Partisi iktidarında sağlık turizminin dünyadaki merkezlerinden bir tanesi olacak. Bütün Avrupa başta olmak üzere dünyayı buraya çekeceğiz” dedi

 

Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan parti binasının açılışını yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti binasının açılışında halka seslendi ve İl Başkanı Kadir Uysal’a destek istedi. Kurdele kesimi sırasında konuşan Başkan Sarıgül, Afyonkarahisar’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.
“AFYON’U DÜNYA ÇAPINDA TERMAL TURİZMİN MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasından “İktidara Hazırlık Merkezi” ifadesiyle bahsederek,“Afyon, kaymak ve sucuk üretimiyle Türkiye’nin öncü şehridir. Afyon’da üretilen, kaymak ve sucuğu dünyaya tanıtacağız. Afyon’da kişi başına düşen ortalama gelir çevre illere baktığımızda daha düşük gözükmektedir. Türkiye Değişim Partisi iktidarında Afyon, turizmi, termal tesislerini, yer altı zenginliklerini, sanayiyi, tarımı, kendi kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak hak ettiği ekonomik seviyeye ulaşacaktır. Afyon’u dünya çapında termal turizmin merkezi yapacağız. Termal tarım, içindeki minerallerden dolayı organik tarımın inşallah dünyadaki merkezi olacak termale dayalı turizmi destekleyeceğiz ve Afyon’u bir termal markası olarak tüm dünyaya tanıtacağız.” dedi.
“AFYONLU ÇİFTÇİMİZİN MODERN TEKNOLOJİLERE SAHİP OLMASI
İÇİN DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”
Afyonkarahisar’da çiftçiye ve tarıma destek vereceklerini anlatan Sarıgül, “Afyon, Türkiye Değişim Partisi iktidarında sağlık turizminin dünyadaki merkezlerinden bir tanesi olacak. Bütün Avrupa başta olmak üzere dünyayı buraya çekeceğiz. Afyonkarahisar, konumuna ve nüfusuna oranla çevresindeki illerden daha az sanayileşmiştir. Afyon’un ilçelerinde çok sayıda organize sanayi bölgesi yapıldı ama buralar boş duruyor, yeterince fabrika açılamadı çünkü. Afyon’un ilçeleri yatırım teşvik uygulamasında 4’üncü bölge, organize sanayi yatırımlarında ise 5’inci bölge olarak teşvik alıyor. Bu teşvikler yeterli değil ve ayrıca yatırım teşvik belgesi sürelerinin de uzatılması lazım. Bugün Türkiye’ye yatırım teşvik belgesi 3 yıllığına veriliyor. Pandemi sebebiyle birçok yatırım yarım kaldı. İktidarımızda yatırım teşvik belgesinin süresini mutlaka uzatacağız ki, yatırımcı harekete geçsin. Bir yeri organize sanayi ilan etmekle iş bitmiyor, önemli olan oraya yatırımcıyı, sanayiciyi getirebilmek. Eğer organize bölgelerimiz sanayiciyi çekebilirsek, işte o zaman işsizliği ortadan kaldırma imkanına kavuşuruz. Afyon için tarımı da çok önemli bir sektör tarımı, çok güçlü biçimde teşvik edeceğiz. Çiftçimiz ürettiğinden kazanamıyor. Afyon çiftçimizin maliyet düşüren, verimi artıran modern teknolojileri sahip olması için her türlü desteği sağlayacağız. Patates şu anda çürümeye terk edilmiş depolarda bekliyor. Afyonumuz, yumurta sektöründe çok önemli bir noktaya geldi. Ülkemizde kurulu olan 12 yumurta birliğinden bir tanesi de Afyon’da. Türkiye yumurta üretiminde dünya 8’incisi, yumurta ihracatında dünya 3’üncüsü yumurta sektörü hem Türkiye, hem de Afyonumuz için çok önemli. Hükümetin yumurta sektörüne daha yakın ilgi göstermesi lazım. Türkiye Değişim Partisi iktidarında, yumurta sektörümüzün ihracatını daha fazla teşvik edeceğiz. Afyon, kendi kaynakları ile kendini geliştirebilecek refahını yükseltebilecek potansiyele ve zenginliğe sahiptir. Türkiye Değişim Partisi iktidarı ile yörenin kaynakları kullanılarak şehrin ekonomide, sosyal yaşamda ve kültürel alanda refah seviyesinin arttığı görülecektir. Afyon üreten bir şehir olacak, Afyon değişimi hissedecektir.”ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından kurdeleyi keserek binayı gezen Sarıgül’e, AFJET Afyonspor atkısı hediye edildi. Sarıgül bir süre İl Başkanı Uysal ve partililer ile toplantı yaptı. Toplantının ardından Çakmak Termal Otel’e geçen Sarıgül, partililere bir araya geldi.
“BU İTTİFAKI DA, ÖBÜR İTTİFAKI DA
DOĞRU BULMUYORUZ”
Seçimlerde her hangi bir parti ile ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna cevap veren Sarıgül, “Türkiye Değişim Partimizin ittifakını yurttaşlarımızla ve milletimizle yapacak, Türkiye Değişim Partimiz milletimizin sağcıydı, solcuydu, o ittifaktandı bu ittifaktandı diye ikiye bölünmesini arzu etmiyor. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak, sağ elimizle sol elimizi birleştiriyoruz ve ben insanım diyen herkesle beraberiz. Bu nedenle birinci turda bu ittifakı da öbür ittifakı da doğru bulmuyoruz. Türkiye Değişim Partimiz olarak biz ilk turda kendi adayımızla seçime gireceğiz ve ilk turda inanıyorum ki bütün milletimiz Türkiye Değişim Partimizin görüşlerini düşüncelerini milletimizle buluşturdukça inşallah milletimiz ilk turda Türkiye Değişim Partimizin adayına büyük bir ilgi gösterecektir. O nedenle biz daha birinci turda yurttaşlarımızı şu ittifaktı bu ittifaktı diye ikiye bölmek istemiyoruz. Birinci turda bir kez daha ifade etmek istiyorum, kendi adayımızla mutlaka seçime gireceğiz ve inanıyorum ki yurttaşlarımızda bizim adayımıza son derece büyük ilgi gösterecekler.” dedi.
“DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEME GEÇİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ”
Parlamenter sisteme tekrar geçilmesi gerektiğini arzu ettiklerini aktaran Sarıgül, “Türkiye Değişim Partimizin Adayını bir gelirse, kısmet olursa, Afyon’dan açıklayacağız. Ama bu kararı ben vermeyeceğim. Kocatepe’de belki bu kararı vereceğiz. Bu kararı 26 Ağustos’u,27 Ağustos’a bağlayan o gece sabah namazı ile birlikte vereceğiz. Türkiye Değişim Partimizin adayını ben belirleyemem. Partimizin adayını milletimiz beliler, milletimizin ilgisine göre, milletimizin teveccühüne göre, parti meclisimizin, kurucular kurulumuzun vereceği karar neyse, Türkiye Değişim Partisi’nin adayı o zaman şekilleniyor. Demokratik parlamenter sisteme geçilmesini arzu ediyoruz. Biz istiyoruz ki güçlü parlamento olsun, Başbakan olsun, Cumhurbaşkanı olsun, Cumhurbaşkanı da bütün milletimizin sığına limanı olsun. Çünkü Cumhurbaşkanlığı makamı siyasi bir makam olmasın kendisine oy versin vermesin, bütün yurttaşları şevkatle Cumhurbaşkanı bağrına bassın.”şeklinde konuştu.
Daha sonra partililer Sarıgül’e yerel hediyeler sundu. Genel Başkan Sarıgül programın son kısmında İl Başkanı Kadir Uysal’a mazbatasını verdi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti