Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayva: Afyon halkı binmediği teleferiğin parasını ödeyecek

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, Afyonkarahisar Belediye yönetimince teleferik projesine 140 bin yolcu garantisi verilmesini eleştirdi. Teleferik yapımına karşı olmadıklarını belirten
Ayva, “Her fırsatta kul hakkının vebalinden bahseden Sayın Mehmet Zeybek’i tekraren
uyarıyoruz. Afyonkarahisar halkı binmediği teleferiğin parasını ödeyecek” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik partisinin görüşlerini açıkladı.
“VATANDAŞLA DALGAMI GEÇİYORSUNUZ?”
Hüseyin Ayva, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın domates üzerinden marketlerdeki fiyatları eleştiren gazeteci İzzet Çapa’nın paylaşımına tepki göstererek yükselen fiyatları savunduğunu söyledi. Ayva, “Sayın Ali Özkaya İzzet Çapa’ya sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi. Özkaya, ‘Eğer muhalif bir tip iseniz, iktidara karşı insanları kışkırtmak istiyorsanız gerçeği çarpıtarak böyle provakasyon yapabilirsiniz. Pazarda en az 10-15 çeşit domates var. Nasıl ki 146.900 TL’den 5.000.000 TL’ye kadar binek otomobil varsa 5 TL’den 20 TL’ye kadar domates de var.’ demiştir. 2 bin 825 TL asgari ücretle geçinen kişiler bu fiyatlardaki domatesi nasıl alacak? Vatandaşla dalgamı geçiyorsunuz. Çalışanlarımız her ay bir milletvekillerimiz gibi 25 bin TL maaş almıyor. Fiyatlara bakan yok. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 46 yaşında emekli oldu. 20 senedir emekli maaşı alıyor. 81 bin 500 TL aylık maaşın yanında birde emekli maaşı alıyor. Tüm masraflarını devlet karşılıyor ama emeklilikte yaşa takılanlar fırsatçı oluyor. Bu ne biçim adalet? Bu ne biçim kalkınma?” dedi.
“KARAYOLLARI KAVŞAK PROJESİ ZAMANINDA TAMAMLANACAK MI?”
“Afyonkarahisar Belediyesi boş durmuyor parke taşlarını değiştiriyor. Bunu mahalle ayırarak yapması çok yanlıştır. Her mahallede parke taşlarında yıpranma var.” diyen Ayva, “Afyonkarahisar Belediyesi parkelerin tümünü değiştirmek yerine çok masrafa girmektense arızalı olan taşları değiştirmiş olsa bizce daha iyi olur. Bununla beraber logar kapaklarınında gözden geçirilmesi gerekmektedir. Diğer taraftan karayolları kavşağına yapılan alt geçit çalışması vardır. Sayın Zeybek, projeyi 195 günde tamamlayarak hizmete sunmayı hedeflediklerini belirtmişti. Kış aylarına girdik bakalım bu çalışma zamanında tamamlanacak mı? Merakla bekliyoruz.” diye konuştu.
“YOLCU VE MÜŞTERİ GARANTİLİ
İŞLERDEN ARTIK VAZGEÇİN”
Afyonkarahisar Belediye yönetiminin yolcu garantili teleferik projesini de eleştiren Ayva, “Daha önce demiştik. Şimdi biz Belediye’ye desek, trafik ve otoparkı çözün, ondan sonra bu işlere para verirsiniz. Hemen derler ki ‘Bizden para çıkmayacak, yap işlet devret ile yaptırıyoruz.’ Nasıl yaptırıyorsunuz? ‘Teleferik Projesini 25 yıl işletme hakkı ve yıllık 140 bin müşteri garantisiyle yaptıracağız.’ Peki, yıllık 140 bin yolcu binmezse ne olacak? Aradaki farkı Belediye ödeyecek. Hani sizden para çıkmıyordu? Şu yolcu ve müşteri garantili işlerden vazgeçin artık. Köprülerde ne kadar ödediğimizi görmüyor musunuz? Hava alanlarında ne kadar ödediğimizi görmüyor musunuz? Zafer Havaalanına ödediğimizi görmüyor musunuz? Yıllık 140 bin müşteri ne demek? Afyonun nüfusu 240 bin. Bu sayıyı tutturmamız mümkün değil. Biz böyle söyleyince SP Teleferiğe karşı mı? Hayır. Biz teleferiğe değil, yapılış usulüne ve zamanına karşıyız. Müşteri garantisine karşıyız. Hamama giren terler demiş atalarımız. Ticarete atılan da riske girecek. Karını zararını kendisi düşünecek. 140 bin müşteri garantisi. Bir de bunu dolar ya da euro üzerinden verirsiniz. Ne ala memleket. Her fırsatta kul hakkının vebalinden bahseden, Sayın Mehmet Zeybek’i tekraren uyarıyoruz. Afyonkarahisar halkı binmediği teleferiğin parasını ödeyecek. Bundan daha büyük bir kul hakkı var mıdır? Bu vebale girmek istemiyorsanız bundan derhal vazgeçin.” şeklinde konuştu.
AYVA İKİ VALİYİ PCR TEST İPTAL
KARARI NEDENİYLE KUTLADI
Hüseyin Ayva sözlerini Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i 2 doz Kovid-19 aşısı olmayanlar için istenen negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğunu iptal etme kararları nedeniyle tebrik ederek tamamladı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti