Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayva: SP’nin yönü değişmez, Türkiye Kıbrıs’ta asker varlığını artırmalı

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Hasan Ayva, Milli Görüşün son partisi olduğunu vurguladığı SP’nin hiçbir zaman rüzgara göre yön değiştirmediğini bundan sonra da değiştirmeyeceğini söyledi. Ayva, Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ada da ki askeri varlığını daha da güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Ayva bugün partide düzenlediği basın toplantısında gündemde ki konuları değelendirdi.
“BAYRAM SAĞDUYU İKLİMİNE VESİLE OLMALI”
Hasan Ayva, yaklaşan Kurban Bayramı’nın başta Türk Milleti olmak üzere tüm İslam Alemine huzur ve barış getirmesini diledi. Ayva, “Kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma ve yakınlaşma günü olan Kurban Bayramı’nın birbirimizi daha iyi anlamamız, farklılıklarımıza anlayışla yaklaşmamız, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamızın yanında adaletin, hoşgörünün ve sağduyunun hâkim olduğu bir iklime vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
“15 TEMMUZ BİR PARTİNİN DEĞİL TOP YEKUN MİLLETİN DİRENİŞİDİR”
15 Temmuz 2016 tarihinde ki darbe kalkışması faillerinin cezalandırılması gerektiğini belirten Ayva, “Darbeye teşebbüs eden, cunta hareketinin içinde yer alan, milletine kurşun sıkan kim varsa en ağır şekilde hesap sorulmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Ancak kurunun yanında yaş, suçlunun yanında masumun canı da asla yanmamalıdır. Şu 5 yıllık süreçte çok can yandı; bunlar da artık bir an evvel telafi edilmelidir. 15 Temmuz ve sonrası sürecin yaraları hızla sarılmalıdır. Ayrıca 15 Temmuz, topyekûn bir milletin direnişidir. Tek bir partinin başarısıymış gibi göstermeye yönelik çaba ve söylemlerden de artık vazgeçilmelidir. Adaletten uzaklaşmanın, ‘Ya bizden taraf olursun ya da bedelini ödersin.’ anlayışının, günü birlik çıkarlar için devletin tüm ayarlarını bozmanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu 15 Temmuz’da yaşadık. Bunca tecrübe ortadayken, 15 Temmuz öncesinin yanlışlıklarının 15 Temmuz’dan sonraki süreçte de devam ettiriliyor olmasının, gelecekte milletimize ve ülkemize çok daha ağır bedeller ödeteceği unutulmamalıdır.” diye konuştu.
“MİLLİ GÖRÜŞ KIBRIS’A BARIŞ GETİRDİ”
Hüseyin Ayva, 1974 yılına gelene kadar Kıbrıs’ta Türk soydalşlara karşı en acımasız katliamların yapıldığını daha önceki iktidarların Kıbrıs çıkarması için adım atamadıklarını belirtti. Ayva, “Daha önceki iktidarlar adım atamadı. Tam üç defa Kıbrıs’a çıkartma yapmaya niyet ettiler. Fakat Amerika’dan gelen bir mektupla askerimizi geri döndürdüler. Peki Millî Görüş iş başına gelince ne oldu? ‘Bana ne Amerika’dan’ dendi ve Kıbrıs’taki soydaşlarımızın yardımına koşuldu. Millî Görüş, akan kanı durdurdu, feryatları dindirdi; Ada’yı barış ve huzura kavuşturdu. Eğer bugün Mavi Vatan’dan bahsedebiliyorsak işte bu kararlı ve dirayetli duruş sayesindedir. Bugün iktidarda bulunanlara düşen sorumluluk da işte bu şahsiyetli duruşu devam ettirebilmektir.” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE KIBRIS’TAKİ ASKERİ VARLIĞINI GÜÇLENDİRMELİ”
Türkiye’nin, Kıbrıs’tan asker çekmek bir yana tam tersine askeri varlığını daha da güçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Ayva şunları kaydetti: ” Huzur ve barış ortamının devam ettirilmesi, Kıbrıs’taki kardeşlerimizin can güvenliği için bunu yapmak zorundadır. Hükümeti uyarıyoruz. Kıbrıs, bu milletin milli davasıdır. Aziz milletimiz, 20 Temmuz 1974’te 550 şehit vererek bir destan yazmıştır. Kıbrıs konusunda verilecek her taviz, atılacak her geri adım bu şehitlerin kemiklerini sızlatır. Bunun hesabını da vebalini de kimse ödeyemez.
“SP YÖN DEĞİŞTİRMEDİ DEĞİŞTİRMEYECEK”
Hüseyin Ayva, 20 Temmuz 2021 tarihinin SP’nin 20. kuruluş yıldönümü olması nedeniyle hem Millî Görüşçülerin hem de Türkiye siyaset tarihi açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayva sözlerini şöyle sürdürdü: “Millî Görüş partilerinin kapatmalara ve türlü engellemelere rağmen bugüne kadar ilkelerinden vazgeçmeden geldik. Biz hiçbir zaman rüzgâra göre yön değiştirmedik; ilkelerimizden, ölçülerimizden taviz vermedik. Kınayanların kınamasına aldırmadan doğru bildiklerimizi söylemekten hiç çekinmedik. Hangi şart altında olursa olsun, ‘Yaşanabilir Türkiye’, ‘Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya’ sevdamızdan asla ama asla vazgeçmedik. Elhamdülillah ilk günkü kararlılığımızla, ilk günkü azim ve heyecanımızla hedeflerimize yürüyoruz. Yürümeye de devam edeceğiz. Önümüze konan engeller bizi yıldırmak bir yana daha da güçlendirecektir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti