Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bağımlılıkla mücadelede topyekün seferber olmalıyız”

Bu haberin fotoğrafı yok

Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı’nda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, bağımlıkla mücadelede topyekün seferber olunması gerektiğini belirterek, “Sadece kolluk kuvvetlerimiz değil tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve vatandaşlarımız da bu konuyu dikkate almalı ve üzerlerine düşen görev ve sorumlukları yerine getirmelidir” dedi

Bağımlılıkla mücadelede olası bir olumsuzluğun ortaya çıkmasını engellemek ve çocuklar ile gençlerin böylesine zararlı bir alışkanlığı kazanmalarını önlemek amacıyla oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Garnizon Komutanı Vekili İkmal Albay Ali İhsan İmre, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof Dr. Murat Peker, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, İl Müdürleri, STK temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.
Toplantıda İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve bu çerçevede alınan önlemler konusunda bilgilendirici sunumlar yaptı.
“TÜM TARAFLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”
Sunumların ardından konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Bağımlıkla mücadele de topyekün seferber olmalı ve bu sorunun çözümü noktasında elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret göstermeliyiz. Sadece kolluk kuvvetlerimiz değil tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve vatandaşlarımız da bu konuyu dikkate almalı ve üzerlerine düşen görev ve sorumlukları yerine getirmelidir. İlimizde bağımlıkla mücadele konusunda geçtiğimiz yıllara göre çok iyi konuma geldik. Gelinen nokta yeterli mi elbette ki değil. Daha da iyiye doğru gitmemiz ve sorunu tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor.” dedi.
“EL BİRLİĞİ İLE GENÇLERİMİZİ KURTARALIM”
Bu alanda geliştirilen mobil uygulamaları da hatırlatan Vali Tutulmaz, “Kapalı mekânlarda, yani sigara içilmesinin uygun olmadığı, yasak olduğu alanlarda denetimler arttırılsın. Bu konuda geliştirilen Yeşil Dedektör Uygulamasından faydalanalım. Yine İçişleri Bakanlığımızın uygulaması Uyuma projesinden de faydalanalım. Bizlerin ulaşamadığı alanlarda tek tıkla ihbarda bulunulabilen uygulama ile bizlerin gözü kulağı vatandaşlarımız olacaktır. Bu uygulamaların afişlerini de halkımızın yoğun bulunduğu cafe, lokanta gibi alanlara asalım. El birliği ile bu sorunun üstesinden gelip gençlerimizi bu zehrin ve bu tür olumsuz davranışların pençesinden uzaklaştıracağız.” diye konuştu.
Toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti