Bahçeli'den Seçim Sistemi Çıkışı: Yeniden Düzenlemeli
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde siyasi partiler ve seçim sistemi açısından yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu belirterek dikkat çeken mesajlar verdi.
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Türkgün Gazetezi’nde yayımlanan değerlendirmesinde Türkiye’nin 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilen anayasa değişikliğiyle Parlamenter Sistem’den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğini hatırlattı. Bahçeli, yeni yönetim modelinin ruhuna uygun şekilde siyasi partiler ve seçim sisteminin de yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.
Bahçeli, “Türkiye, 16 Nisan 2017’de gerçekleştirdiği anayasa değişikliği ile en önemli yönetim reformlarından birisine imza atarak Parlamenter Sistem’den, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmiştir.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin siyasi istikrarı ve demokratik gelişimi esas alan bir anlayışla güçlendirilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, bu kapsamda siyasi partiler ve seçim sisteminde yeni düzenlemeler yapılmasının önümüzdeki dönemin önemli başlıklarından biri olduğunu ortaya koydu.
Bahçeli’nin açıklaması, mevcut seçim sisteminin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumunun yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönündeki mesaj olarak dikkat çekti.
Bahçeli, değerlendirmesinde “terörsüz Türkiye” hedefinin ekonomik kalkınma açısından da önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi. Güvenlik ile ekonomik gelişmenin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini belirten Bahçeli, terörün tamamen tasfiye edilmesinin yatırım ortamını güçlendireceğini, yatırımcı güvenini artıracağını ve üretim kapasitesine katkı sağlayacağını ifade etti.
MHP Genel Başkanı, terörden arındırılmış bölgelerde doğal ve beşeri kaynakların daha etkin kullanılabileceğini, bunun da ekonomik ve sosyal hayatı canlandırarak ülkenin kalkınmasına katkı sunacağını kaydetti.
Bahçeli ayrıca MHP’nin Türk siyasetindeki rolüne dikkat çekerek, partisinin siyasi sorunların çözümünde ve Türkiye’nin yeni yüzyıla hazırlanmasında belirleyici bir misyon üstlendiğini savundu.
Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin Cumhuriyet’in yeni yüzyılında “Türk ve Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla yoluna devam edeceğini belirtti.
Bakmadan Geçme