Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ballık Beldesi’nde mantar yetiştiriciliği kursu sona erdi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ballık Beldesi’nde mantar yetiştiriciliği kursu sona erdi

Ballık Belediyesi ve Sandıklı İlçe Tarım Müdürlüğü’nün düzenlediği mantar kursu sona erdi.

Ballık Belediyesi ile Sandıklı İlçe Tarım Müdürlüğünün düzenlediği “Mantar Yetiştiriciliği” kursuna kayıtlı 64 kişi katıldı. 2010’un Kasım ayında Ballık Belediyesi olarak Sandıklı Halk Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan kurs müracaatı sonrasında açılan kursa katılımın yüksek olması hem Ballık Belediye Başkanı Hamza Öztürk’ü hem de Sandıklı İlçe Tarım Müdürü Kaan Erözmen’i memnun etti. Sandıklı İlçe Tarım Müdürü Kaan Erözmen’in bizzat gelip ders anlattığı Mantar Yetiştiriciliği kursuna bayanların da ilgi göstermesi ayrıca memnuniyet vericiydi. Konuyla ilgili olarak konuşan Ballık Belediye Başkanı Hamza Öztürk, “Kasabamızın geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık üzerine eğitim vermek adına bu tür kurs açmayı talep ettik, kasaba vatandaşınında ilgi göstermesi üzerine kursumuz açıldı ve talebin yoğun olması güzeldi. Kasabamızda yapılan tarım ve hayvancılığın bilinçli ve eğitim ile dahada verimli hale geleceğini düşünmekteyim. Daha önceden kasabamızda buna benzer bir kurs açılmamış olması üzüntü verici, İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Kaan Erözmen’in de İlçemize yeni gelmesi tüm Sandıklı Köy ve kasabalarında tarım ve hayvancılık alanında ivme kazanmasına neden olmuştur. Kaan Bey daha önceden görev yaptığı Çay İlçesinde yaptığı işleri basından ve resimlerden gördüm, kendileri takdire şayan işler başarmış. Umarım bu tür ortak çalışmalarımızla daha güzel işler başaracağız. Kendisine bu vesileyle başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca kursumuza iştirak edip bilgi birikimi kazanan bay bayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde ‘Hayvan Yetiştiriciliği’ kursu için Sandıklı Halk Eğitim müdürlüğüne müracaat edeceğiz. Bu kursumuza da şimdiden yoğun bir talep var. Kasabamızda yapılan Hayvan Yetiştirme ve Süt üretme işinin bilinçli yapılması ve verimin dahada artmasını ümit ediyorum. Yaptığımız ve yapacak olduğumuz kurslar için destek veren tüm herkese teşekkür ederim.” dedi.
Sandıklı İlçe Tarım Müdürü Kaan Erözmen ise “Ballık Kasabası vatandaşının bu tür kurslara ihtiyacı olduğunu kurs sırasındaki ilgiden daha iyi anladım, kursun verilmesinde öncülük yapan Ballık Belediyesine ve Başkanımız Sayın Hamza Öztürk’e teşekkür ederim. Yapılan işlerin bilinçli ve eğitimli yapılması verim alma açısından çok önemli, Başkanımız Hamza Bey’le yaptığımız iştişare sonrasında Hayvan Yetiştiriciliği kursu açma konusunda görüş birliğine vardık. Bitirmiş olduğumuz Mantar Yetiştiriciliği işi yan gelir olarak yapılan bir iştir, ama hayvancılık ana gelir kaynaklarından ve daha önemli bir konudur. Kursa ilginin yoğun oluşu çok güzel ayrıca kursumuza bayan kardeşlerimizin katılması ve ilgi duyması çok daha önemli, kendilerine ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
9 Aralık 2009 Günü başlayan ve 21 Ocak 2011 günü sona eren kurs, haftada Perşembe ve Cuma akşamları olmak üzere haftada 2 gün olarak devam etti

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti