Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basın ödülleri için jüri toplandı

Bu haberin fotoğrafı yok
Basın ödülleri için jüri toplandı

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörüğü ile Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Afyonkarahisar Yerel Medya Başarı Ödülleri” yarışmasının Seçici Kurul üyeleri başarı ödüllerinin sahiplerini belirlemek üzere bir araya geldi

Eşbaşkanlığını AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’nın yaptığı Seçici Kurulda Afyonkarahisar Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Burak Orhan, Afyonkarahisar Belediyesi Basın-Yayın Birim Sorumlusu Emel Sarlık, AKÜ Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Grv. Sena Coşkun, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Grv. Hayati Ulusay, Öğr. Grv. F. Arda Ölmez ve Öğr. Grv. Hakan Yılmaz yer alıyor.
Seçici Kurul üyelerinin 16 Temmuz 2012 tarihinde yaptıkları ‘Değerlendirme Toplantısında’ yarışmaya katılan tüm kategorilerdeki eserler, Seçici Kurul tarafından “içerik, amaç, hedef kitleye etkisi, toplumsal katkı, özgünlük” kriterlerinin dışında her kategori için belirlenen özel kriterlere göre de değerlendirildi. Yarışmaya katılan Gazete kategorisindeki eserler Türkçe’nin kullanımı, imla, açıklık, sadelik, kesinlik, ilginçlik, objektiflik, haberin bütünlüğü ve kurgusu, vb.; fotoğraflarda temel fotoğraf tekniğinin kullanımı (kadraj, netlik, ışık, alan derinliği, vb.); sayfa tasarımında dikkat çekme, renk kullanımı, tipografi, yazı-fotoğraf dengesi, vb. özel kriterlere göre değerlendirilirken, Televizyon kategorisinde Türkçe’nin kullanımı, imla, seslendirme, kompozisyon, zaman kullanımı, kurgu, vb.; Radyo Programı kategorisinde Türkçe’nin kullanımı, imla, seslendirme, zaman kullanımı, kurgu, müzik, efekt, vb.; İnternet Haberciliği kategorisinde işlevsellik, görsellik, grafik tasarımı, yapı ve navigasyon (içerik organizasyonu), yüklenme hızı, kullanıcıyla etkileşim özellikleri, güncelleme sıklığı, kullanım kolaylığı ve Ajans Haberciliği kategorisindeki eserlerin değerlendirilmesinde de Türkçe’nin kullanımı, imla, özel haber, ilginçlik, objektiflik, vb. özel kriterler dikkate alındı.
Seçici Kurul üyelerinin genel ve özel kriterlere göre yaptıkları değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler, 24 Temmuz 2012 Salı günü düzenlenen törenle ödüllendirilecek. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti