Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan’a “Sahte Belge” Suçlaması

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı Afyonkarahisar Asliye Ceza Mahkemesi’nde “resmi belgede sahtecilik” suçlaması ile yargılanıyor.

Türkiye Harp Malülü Gaziler,

Afyonkarahisar Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2023/3490 Esas numaralı dosyasında yer alan iddialara göre; Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’ne üye bulunan İbrahim Uysal 12 Ocak 2023 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı hakkında şikayette bulundu.

SAHTE SİLAH RUHSATI DÜZENLEMİŞ

Şikayetinde, daha önce adına kayıtlı olan ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nce hakkında silah taşıyamaz raporu verildiğinden dolayı eşinin üzerine devrettiği silahı hakkında dernek başkanı olan İsmail Kumartaşlı’dan silah taşıma ruhsatı talep ettiğini, sonrasında İsmail Kumartaşlı’nın kendisine sahte silah taşıma ruhsatı düzenletip teslim ettiğini bildirdi. İbrahim Uysal’ın bu şikayeti üzerine konu hakkında soruşturma başlatıldı.
İbrahim Uysal, Kumartaşlı’nın kendisine sağladığı sahte silah ruhsatı için ücret talep etmediğini de belirterek, sahte silah taşıma ruhsatını adli makamlara teslim etti.

BAŞKAN SUÇLAMALARI REDDETTİ

Konuyla ilgili olarak beyanı alınan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, İbrahim Uysal’ın 2019 yılında gazilik ünvanı alarak derneğe asil üye olarak kaydedildiğini, bu hususta kendisine üye olduğuna dair kart ile birlikte aracı için dernek üye kartı bastırarak verdiklerini, silah taşıma ruhsatı bastırarak vermediğini, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini beyan etti.

KRİMİNAL İNCELEMEDE SAHTE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

İbrahim Uysal’ın adli makamlara teslim ettiği silah taşıma ruhsatı üzerinde İzmir Polis Kriminal Laboratuvarı tarafından yapılan incelemede silah taşıma ruhsatının tamamın sahte olduğu ve aldatma kabiliyetine haiz olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcılığı TCK’nun 204/1 maddesinde yazılı resmi belgede sahtecilik suçunu işledikleri gerekçesi ile her iki şahısın yargılanmalarını isterken, yargılama sonucuna göre cezalandırılmalarını ve belli hakları kullanmakta yoksun bırakılmalarını istedi. Mahkemenin karar duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti