Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Battı-çıktı, Kasım’ın ortasında açılıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
Battı-çıktı, Kasım’ın ortasında açılıyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Maliye Kavşağı’nda yaşanan gelişmelerle ilgili basın mensuplarıyla bölgede bir araya geldi. Çoban; “Maliye Kavşağı battı çıktı çalışmalarımızda 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle tüm yolları kapatmış ve çalışmaya başlamıştık. Bizlerde müteahhit firmadan aldığımız bilgiye ve yerinde yaptığımız keşiflere göre buranın Ekim ayı sonu itibariyle faaliyete geçebileceği şeklinde bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Ancak paylaştığımız bilgileri bir hafta veya on gün öncesi olabilir, sonrası olabilir cümlesini aynen kullandığımı hatırlıyorum. Burası Afyonkarahisar’ın en çok alt yapı gruplarının bulunduğu bir alan. Su, kanalizasyon, doğalgaz, yağmursuyu, Telekom ve diğer özel şirketlerin fiber internet hatları, TEDAŞ, AFJET ve benzeri kurumların alt yapıları çok ciddi bir zaman aldı. Belediye Başkan Yardımcımızın, Fen İşlerimizin de yoğun ilgisiyle daha uzun sürede bitmesi gereken çalışmalar yüzde 98-99’lar seviyesine gelmiş oldu” dedi.
ZOR KISMI BİTTİ
 TEDAŞ’ın bölgede enerji temininde sistem değişikliğine gittiğini ve çalışmalarına müteahhit firma aracılığı ile başladığını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; “Burada tüm elektrik hatları havai hatlardan yani yer üstündeki direklerden sağlanan hatlardan oluşuyor.  Bunun yanında burada birde TEDAŞ’a ait bir trafo var. Bu trafo TEDAŞ’ın sorumluluğunda olan bir alan. TEDAŞ’a bilgi vermemize rağmen trafonun bölgeye yetebileceği kanaatinde oldukları için bir yenileme çalışması yapmadılar. Ancak bundan 10-15 gün öncesinde trafonun yetersiz kalacağı, yenilenmesi gerektiği kanaatine vardılar ve çalışmaya başladılar. TEDAŞ- Telekom ve özel internet hatları müteahhitlerle çalıştığı için TEDAŞ da bu işi bir müteahhite vermiş ancak yüklenici firma, bizim Ekim ayı sonu tahminimizi erteleme noktasına getirdi. Trafo çalışmasını bitiremedi. Elektrik direklerinin kaldırılıp havai hatların yer altına alınmasını sağlayamadı. Bu çalışmaları yapamayınca battı çıktı çalışması için atılması gereken betonlar atılamadı, yağmur mazgalları kurulamadı. Ama bütün bunlara rağmen çalışmalarda yüzde 97-98 seviyelerine geldik. Buradaki görüntü kimseyi aldatmasın. Aslında işin çok zor kısmı büyük ölçüde başarıldı.Allah bizi mahcup etmesin inşallah Kasım ayının ortasına kalmadan bu alanımızı açacağımızı tahmin ediyorum” diye konuştu.
DEMİRKAPU
BİLGİ VERDİ
Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ise Afyonkarahisar’ın ilk battı çıktı projesini Başkanımızın sayesinde yapmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.
 Maliye Kavşağındaki  iş programının düzenli bir şekilde devam ettiğini aktaran Demirkapu; “ TEDAŞ’ın enerji teminindeki sistem değişikliğinden dolayı buradaki mevcut eski trafo iptal edilip yerine yeni bir köşk kurulması gerekiyordu. Bu program, bizim programımızdan sonra TEDAŞ tarafından yapıldığı için bir miktar gecikmeler oldu. Bu gecikme Belediye’yi nasıl etkiledi derseniz mevcut dikili elektrik direklerinin bir tanesinden dolayı battı çıktının yan perdesini dökemedik. Bunu dökemediğimizden dolayı ne yan dolguları yapabiliyoruz, ne de yan taraftaki asfalt ve diğer işlemleri yapabiliyoruz. Yine 600’lük yağmur suyu bağlantımızı yapamadık. Bu nedenle süreçte biraz aksama meydana geldi. Burada görülen dağınıklık sizi yanıltmasın üzerinin makyajı kaldı” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti