Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilinçli ilk yardım hayat kurtarır

Bu haberin fotoğrafı yok
Bilinçli ilk yardım hayat kurtarır

Özel Fuar Hastanesi’nin, sağlık personeline yönelik olarak düzenlediği hizmet içi eğitimler sürüyor. İlkyardım ve Temel Yaşam Desteği” konulu eğitimi veren Anestezi UzmanıDr. Muhammed Yeğit, bilinçli yapılan eğitimin hayat kurtacağını söyledi

Hastane içerisinde düzenlenen eğitim, Anestezi Uzmanı Dr. Muhammed Yeğit tarafından veriliyor. “İlkyardım ve Temel Yaşam Desteği” konusu ele alınmadan önce katılımcılar sınava tabii tutuldu.
Özel Fuar Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Muhammed Yeğit, temel kurallar ışığında, mevcut imkanlar ve ilaçsız olarak yapılan uygulamalarla belki hayat kurtarılabileceğine işaret etti. Dr.Yeğit, insanların basit uygulamalarla hayat kurtarabileceklerini fark etmelerinin ve bu konuda sorumluluk bilincine sahip olmalarının son derede önemli olduğuna dikkati çekti. Dr. Muhammed Yeğit, eğitim sırasında solunumun sağlanması ve kalp masajı gibi uygulamaların doğru ve etkili bir şekilde nasıl yapılacağını slaytlarla anlatıp maket üzerinde uygulamalı olarak gösterdi. Dr. Yeğit; “Kalp krizi, trafik kazası, boğulma, düşme, zehirlenme gibi durumlarda yaralı ya da hastaya nasıl müdahale edeceğini bilmek ve hızlı hareket edebilmek hayati önem taşımaktadır. Kişinin hayatını tehdit eden acil durumlarda olay yerindeki kişilerin temel yaşam desteği uygulamalarına derhal başlamaları gerekir.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti