Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binlerce Fidan Toprakla Buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında “Cumhuriyete Nefes, Geleceğe Nefes” sloganıyla düzenlenen programda 81 ilde eş zamanlı olarak binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında

Afyonkarahisar’da da Milli ağaçlandırma Günü nedeniyle İnaz Deprem Konutları Mevkiinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında “Cumhuriyete Nefes, Geleceğe Nefes” sloganıyla fidan dikme programı düzenlendi. Programda; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidan dikti.

Binlerce Fidan Toprakla Buluştu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ülkemizi daha yeşil yarınlara ulaştırabilmek, yangınlarda zarar gören alanları hızla yeşile döndürmek, ağaçlandırma ve orman varlığı konusunda bilinci artırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla saat: 11.11’de 81 ilde eş zamanlı olarak fidanlar toprakla buluştu.

Binlerce Fidan Toprakla Buluştu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etkinlikte konuşan ve Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bu yıl il genelinde toplam 220 dekar alanda, 10 farklı lokasyonda fidan dikim etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirten Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, gün boyu toplamda 28 bin 150 fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

Afyonkarahisar’da da Milli ağaçlandırma Günü nedeniyle İnaz Deprem Konutları Mevkiinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

2019 yılından bugüne il genelinde toplam 857 dekar alanda 242 bin 300 fidan dikildiğini kaydeden Vali Yiğitbaşı, dikilen her fidanla geleceğe nefes olunduğunu, daha yeşil bir Afyonkarahisar’a doğru ilerlendiğini söyledi.

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından belirlenen alanlarda fidan dikimi gerçekleştirildi. Vali Yiğitbaşı, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STk’lar, öğrenciler ve vatandaşlar fidanları toprakla buluşturdu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti