Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsada Hangi Saatlerde Alım Satım Yapılır?

Finansal ekosistemin odak noktaları arasındaki borsada hangi saatlerde alım satım yapılır? İşte detaylı yanıtlar.

Finansal ekosistemin odak noktaları

Kısa adı BIST olan Borsa İstanbul, son dönemin dikkat çeken yatırım alanlarından biri. Her geçen gün yeni yatırımcıların dahil olduğu borsa, hareketli bir dönemden daha geçiyor. Borsaya dair bilgilere hakim olmak da bu noktada önem taşıyor. Zira birçok detay barındıran borsa, çeşitli regülasyonlara tabi ve son derece kural eksenli bir yapıya sahip. Peki finansal ekosistemin odak noktaları arasındaki borsada hangi saatlerde alım satım yapılır? İşte detaylı yanıtlar.

 

BORSADA HANGİ SAATLERDE ALIM SATIM YAPILIR?

 

Borsada hangi saatlerde alım satım yapılır sorusunun yanıtına geçmeden önce gerekli diğer bilgiler söz konusu. Türkiye’de faaliyet gösteren borsa durumundaki Borsa İstanbul, rekabetçi ve güvenilir bir ortamda yatırım yapılabilmesini sağlıyor. Son aylarda rekor seviyede yeni yatırımcının dahil olduğu Borsa İstanbul, hisse senedi alım-satım faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesini esas alıyor. Peki Borsada hangi saatlerde alım satım yapılır?

 

Borsada hangi saatlerde alım satım yapılır sorusunun yanıtı bir dizi detay içeriyor. Zira işlem saatleri değişebiliyor ve farklı alım-satım saatleri var. Bunları tek tek ele almak önemli.

 

Borsa İstanbul, yasalar çerçevesinde borsada işlem görmeye uygun değerlerin alınıp satılmasını temel alıyor ve bu işlemler için belirlenmiş saatler mevcut. Bu kapsamda Pay Piyasası’nda Tam Gün ve Yarım Gün açılış emir toplama 09:40’da başlıyor. Pay Piyasası’nda kapanış ise 18.10’da oluyor.

 

VADELİ İŞLEM VE OPSİYON PİYASASI ALIM SATIM SAATLERİ

 

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası 09.30-18.10 arasında aktif. Diğer türev pazarları09.30 – 18.15 saatleri arasında alım satım yapılabiliyor. Kıymetli Madenler Piyasası’nda 24 saat işlem yapılabilir. Ödünç İşlemleri Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası 09:45’te açılır ve 17.30’da sonlanır.

 

Borçlanma Araçları Piyasası alım satım saatleri 09.30’da başlarken tam günlerde 17.30’da, yarım günlerde ise 11.50’de kapanır. Ödünç İşlemleri Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası 09:45’te açılırken 17:30’da kapanır.

 

BORSADA ALIM SATIMLAR KAÇTA BAŞLIYOR?

 

Borsada alım satımlar kaçta başlıyor? Borsa İstanbul’da genel itibarıyla 09:30 itibarıyla açılıyor. 17:30-18:30 arasında değişiyor ve bu açılış-kapanış saatleri arasında alım satım yapılabiliyor. Detaylı bilgi için Borsa İstanbul web sayfası ziyaret edilebilir.

 

Alım-satım işlemlerinin belirlenen saatlerde pratik ve efektif şekilde olması Borsa İstanbul’un amaçları arasındadır. Borsa İstanbul, SPK tarafından denetlenir.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti