Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bosna Hersek’te şanlı geçmişin izleri var

Bu haberin fotoğrafı yok
Bosna Hersek'te şanlı geçmişin izleri var

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bosna Hersek’te Osmanlı’nın bıraktığı derin izlerin halen hissedildiğini kaydetti

Bosna Hersek gezisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihi ve kültürel yapısının bıraktığı derin izlerin her yerde kendisini hissettirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bosna seyahati izlenimlerini aktardı.
Ecdat icraatları geleceğe örnek
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bazı Belediye Başkanlarıyla birlikte 4 gün süren Bosna Hersek gezisine katıldıklarını bildirdi. Osmanlı’nın 1460’lı yıllardan itibaren 1800’lü yıllara kadar 4 yüz yıl hüküm sürdüğü topraklarda 4 gün boyunca yerel yöneticilerle birlikte bulunduklarını kaydeden Çoban; “Hemen hemen Bosna Hersek’in tüm beldelerini, köylerini, ilçelerini görme fırsatını bulduk. Orda ki Türkiye ve Türklere olan hayranlık özellikle Osmanlı hayranlığı Osmanlı’ya olan bağlılık hepimizi gururlandırdı. Tarihimizin bizlere ne denli iftehar vesilesi olduğunu gösterdi. Özellikle Sultan Fatih’le ilgili çok güzel şeyler dinledik. Her şey Sultan Fatihle anılıyor desek mübala etmiş olmayız. Orada ki Boşnaklar Müslüman olduktan sonra diğer mezheplerde Katolikler Hırvatlar, Ortadokslarda Sırplar oluyor. Orada ki kiliselere verdiği fermanla onlara tanınan haklar bugün en yüce olarak anılan İnsan Hakları Beyannamesinden, İnsan Hakları Bildirgesinden bence çok daha manalı ve geniş haklar içermektedir.” dedi.
Burhanettin Çoban, Osmanlı hükümdarının 1460’lı yıllarda 400 yıl önce insanların günümüzde gördüklerini görebilmesinin, Müslüman olmayanlara haklar tanıyıp bu hakların hükümdar güvencesi altında olduğunu belirtmesinin çok geniş anlamda özgürlükçü yapının ifadesi anlamına geldiğini söyledi. Bosna Hersek’te tüm cami ve sokaklarda Osmanlı sancağını görmenin, Türk bayraklarını görmenin, düğün konvoylarında taksilerde Türk bayraklarının asılı olduğunu görebilmenin, Osmanlı Sancağının yanında Türk bayrağının dalgalanmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirten Çoban; “Tüm arkadaşlarımızın imkan bulmaları halinde bu tür toplantıları görmesi gerektiğini ifade ediyorum.” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti