Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Böyle giderse yeni yasaklar kapıda!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni normalleşme sürecinde virüsün tamamen bittiği algısıyla vakalarda ciddi artış yaşandığını belirtti. Zeybek, “İlerleyen günlerde durum böyle devam ederse yeni yasakların kapıda” dedi. Meclis’ten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Vali Gökmen Çiçek’e fahri hemşehrilik beratı verilme kararı çıktı

 

Belediye Meclisi’nde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle başlayan yeni normalleşmeyle birlikte Afyonkarahisarlıların büyük çoğunluğunun virüsün yok olmuş gibi davranmasından yakındı. Zeybek, “Ne maske takmaya dikkat eden var, ne temizliğe riayet eden var, ne dezenfekteye. Sosyal mesafe kuralına da dikkat edilmiyor. Vaka sayılarında yeniden ciddi bir artışla karşı karşıyayız. Aşılamada istenilen noktaya gelinemedi. Hala daha hemşehrilerimizden aşının yan tesiri olacağı inancına kapılanlar var. Yoğun bakımlarda hayata tutunmaya çalışanlara bakıldığında yüzde 90’ı hiç aşı olmayanlardır. İlerleyen günlerde durum böyle devam ederse yeni yasakların kapıda olduğunun habercisidir. Çok tehlikeli bir virüs varyantının yakında ortaya çıkabilip her üç kişiden birini mutlaka öldüreceği yönünde haberler var.” dedi.
“İKTİDARDAN İNDİREMEDİK ORMANLARI YAKALIM TALİMATI EN BÜYÜK İHANETTİR”
Kurban Bayramı’ndan sonra Türkiye genelinde ciddi doğal afetler oluşmaya başladığını belirten Zeybek, “Artvin ve Rize illerimizde sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hemen peşinden hiç kolay değil neredeyse sahil kenarlarının tamamında orman yangınları afetiyle karşı karşıyayız. Orman yangınlarında insanın aklına farklı şeyler geliyor. İnşallah o şekilde değildir. Sadece ormanlar yanmıyor içerisinde bir sürü hayvanat da telef oluyor. İnsanlarımız canlarını kaybediyor. Manavgat yangınında hayatını kaybeden orman işçisi Yaşar Cinbaş hemşehrimizin cenaze törenine katıldık. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve orman teşkilatının başı sağ olsun. Birliğimizi sürdürdüğümüz sürece bunun da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. ‘İktidardan indiremedik, bu adamı ormanları yakarak güç durumda bırakalım.’ diye talimatlar vermek bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir. Onları da telin ediyoruz.” diye konuştu.
BAKAN KASAPOĞLU VE VALİ ÇİÇEK AFYON’UN FAHRİ HEMŞEHRİSİ
Belediye Meclis Üyeleri oybirliği ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e Afyonkarahisar’a yaptıkları destek ve hizmetlerden dolayı fahri hemşehrilik beratı verilmesine karar verdi.
Mehmet Zeybek konu hakkında şunları kaydetti: “Belkide Afyon’un tarihinde olmayan yatırımların hayata geçmesi için Gençlik ve Spor Bakanımız ciddi bir kaynak aktardı. Ondan dolayı bir hemşehrilik beratı verelim ilave bir şey istersek yüzümüz olsun dedik. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek ise ilimize geldiği günden bugüne kadar ilimizin tanıtımında gerçekten bir yıllık süreçte çok büyük efor sarf etti. Bu tasarrufumuzdan Valimizin haberi yoktur. Ona da bir fahri hemşehirilik beratı vermemiz gerektiğini düşündük.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı yarın gazeteniz Kocatepe’de

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti