Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükduman: Tahminim fiyatlar geri gidecek

Afyonkarahisar Sarraf ve Kuyumcular
Büyükduman: Tahminim fiyatlar geri gidecek

Afyonkarahisar Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, altın piyasasının son durumunu yorumladı.
FİYATLAR KORKUNÇ
Dernek Başkanı Ali Büyükduman, dövize karşı başlatılan ülke genelinde ki kampanyanın Afyonkarahisar’da da büyük ilgi gördüğünü söyledi. Altında ön görülmeyen bi yükselme olduğunu aktaran Büyükduman; “Altın fiyatı konusunda tarihinde görülmemiş şekilde rekor üzerine rekor kırdı. Şu an itibariyle (17 Ocak Salı) 24 ayar has altının gramı 147,5 liradır. Küçük altını baz alırsak hediyelik altın aşağı yukarı 240 lira. Bu korkunç bir rakam. Tabi bu durum bizi çok kötü etkiledi. Bütün piyasa olduğu gibi oturdu. İnsanlar tedirgin yarın ne olacağının endişesinde” dedi.
DÖVİZE KARŞI
KAMPANYA İLGİ GÖRDÜ  
Şahsi öngörüsünü açıklayan Ali Büyükduman, tüm anormalliklerin Donald John Trump’ın ABD Başkanlığı koltuğuna oturuncaya kadar devam edeceğini söyledi. Önce piyasaların allak bulak olup 20 Ocak tarihinden sonra piyasaların istikrar kazanacağın kanaatinde olduğunu aktaran Büyükduman; “İnşallah piyasaların ihtiyacı duyduğu istikrarı kısa süre sonra kazanacağını ön görüyorum. Vatandaş döviz bozdurup parasını altına kanalize etme konusunda ki çağrıya çok ilgi gösterdi. Bu durum milli seferberlik olarak algılandı. İlgili kampanya ilk günlerde çok yoğun ilgi gördü” diye konuştu.
SEFERBERLİK
OLARAK ALGILANDI
Milli seferberlik doğrultusunda döviz bozdurma kampanyasına katılanların kazançlı olduklarını, o gün için dolar ve altın fiyatlarının çok düşük olduğunu söyleyen Büyükduman; “O günkü 24 ayar has altın fiyatı yaklaşık 130 lira civarındaydı. Ellerinde ki dövizi altına çevirenler bunun getirisini gördüler. Bayağı kar ettiler. Dolar yükseldi ama altın daha fazla yükseldi. Bu kampanya artık yavaşladı. Çünkü vatandaşımız birikimini kampanya başlar başlamaz bir hafta içerisinde altına çevirdi. Bir kısmını TL’ye çevirip mevduata yatırdı. O günlerde çok yoğun bir ilgi vardı. Zamanla ilgi azaldı. Millet elinde avucunda neyi varsa paraya çevirip ama altın ama başka emtiaya çevirdiler” şeklinde konuştu.
FİYAT DÜŞÜKLÜĞÜ
 YÜZDE 75 İHTİMAL
Altın fiyatının çok yüksek olduğunu elinde para olsa şu anda altın almayacağını belirten Ali Büyükduman şöyle konuştu: “Benim kişisel tahminim ayın 20’den sonra altın fiyatının gerilemesi yüzde 75, altın fiyatının tekrar yükselme ihtimali ise yüzde 25’dir. Benim düşünceme göre altın fiyat artışında varacağı notayı çoktan geçti. Bundan sonra ne olacak? Çeyrek altın, hediyelik altın 300 lira mı olacak? Hiç zannetmiyorum. Ben ayın 20’den sonra yavaş yavaş altın fiyatının geri geleceği beklentisi içerisindeyim. Fakat bu benim kendi kişisel görüşümdür. Hiçbir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Hiç kimse benim fikirlerime göre hareket edipte zarara girmesini istemem. Ben tamamen ön görülerimi, hissiyatımı aktarıyorum” >>  Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti