Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Gezici Müzesi ilgi gördü

Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kadar
Çanakkale Gezici Müzesi ilgi gördü

Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kadar ulaşan hatıralar canlanarak 14-15 Mart tarihlerinde Özdilek’te sergilendi. 2 gün boyunca ziyaretçilere açık kalan gezici müze, Çanakkale Savaşı’nın tarihi önemini bir kez daha hatırlattı.
Geçtiğimiz yıllarda da aynı hassasiyeti gösteren Özdilek AVM, zaferin 101’inci yılında da tarihe ışık tutacak bir etkinlikle farkındalık oluşturdu. Çanakkale Zaferi’nin izlerini yerinde inceleyemeyenler için kültürel anlamda bir adım atan Özdilek, Çanakkale Zaferi’ne tanıklık eden materyallerin Afyonkarahisar’da sergilenmesine öncülük etti.
YALÇIN’DAN TEŞEKKÜR
Çanakkale Gezici Müzesi geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gördü. İlçe ve köylerin yanı sıra çevre illerden de ziyaretçilerin ilgi gösterdiği gezici müzeyi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da büyük bir ilgiyle gezdi. Yalçın, müze ziyaretinin ardından bir açıklama yaparak, Özdilek Afyon AVM’ye duyarlılığı artıracak bu etkinlik dolayısıyla teşekkür ederek, Çanakkale Savaşı’nın öneminden bahsetti. Birçok okuldan yüzlerce öğrencinin müzeyi ziyaret etmelerinin sevindirici olduğunu belirten Yalçın, organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.
Çanakkale Zaferi’nin atmosferini yeniden yaşamak isteyenler ve tarihin ışığı ile aydınlanmak isteyenler için 2 gün boyunca ziyaret edilebilen gezici müzeye şehir merkezi, ilçe ve köylerden yüzlerce öğrenci ilgi gösterdi. Öğretmenleri ile birlikte müzeyi gezen öğrenciler, Çanakkale Savaşı hakkında bilgiler edindi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti