Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Canlı Arama Timleri, sertifika aldı

Afyonkarahsar AFAD’ında yer aldığı
Canlı Arama Timleri, sertifika aldı

Afyonkarahsar AFAD’ında yer aldığı komisyon değerlendirilmeleriyle eğitim ve görev yeterlilik sınavında başarılı olan timlere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından sertifikaları teslim edildi.
Vali Tutulmaz’ın makamında gerçekleştirilen sertifika teslim töreninde Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan ve Afyonkarahsar AFAD görevlileri katıldı.
18 KÖPEKLİ ARAMA
TİMİ KATILDI
Tören sırasında bilgiler aktaran İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan AFAD Afyonkarahisar eğitim tesislerinde yeterlilik sınavına 36 köpekli arama timinin katıldığını belirtti. Vali Yardımcısı Cafer Sarılı başkanlığında; Afyonkarahisar AFAD, Samsun AFAD, Bursa AFAD, Van AFAD, İzmir AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Temsilcilerinden oluşan köpekli arama timi çalışma ve sınav komisyonu oluşturulduğunu belirten Buldan, yapılan sınavın sonucunda 18 köpekli arama timi görev yeterlilik sınavında, 8 köpekli arama timi ise Eğitim Yeterlilik sınavında başarı gösterdiğini ve sertifika almaya hak kazandığını söyledi.
TÜRKİYE
DEPREM ÜLKESİ
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak; “Ülkemizde büyüklü küçüklü depremler olmaktadır. Bunun yanında 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde sel gibi doğal afetler de yaşanmaktadır. Öncelikle Rabbimiz bizleri afetlerden kaynaklanacak olumsuzluklardan korusun diye temenni ediyorum. Olası bir afet anında ve sonrasında her türlü tedbiri almamamız ve bu olumsuz anların en az kayıpla üstesinden gelmemiz gerekmektedir. Canlı aramaya yönelik faaliyet gösterecek köpekli arama timlerinin oluşturulması da bu tedbirlerden birisidir. Ben bu ve bunun gibi önemli çalışma ve faaliyetlere Afyonkarahisar’ın ev sahipliği yapmasından çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, sınavda başarılı olan timleri gönülden kutlarım” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti