Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çay içerken hayat kurtardı – Kocatepe Gazetesi

Olay dün öğlen saatlerinde
Çay içerken hayat kurtardı

Olay dün öğlen saatlerinde Kurtuluş Caddesi’nde yaşandı. Yoğurt Pazarı Caddesi’nden Arkeoloji Müzesi’ne doğru ilerleyen 03 AJ 773 plakalı araç 70 yaşındaki Yusuf Altıntaş’a çarptı. Otomobilin çarptığı vatandaş, başını yere vurdu. Başı yarılan vatandaşa ilk müdahaleyi ise olay yerine çok yakın bir mekânda arkadaşlarıyla çay içen ve eğitim için Afyonkarahisar’da bulunan sağlık çalışanı Salih Melez yaptı.


“HAYAT KURTARMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”
Kazanın nasıl yaşandığını Kocatepe Gazetesi’ne anlatan Salih Melez, çay içtiği esnada bir aracın vatandaşa çarptığını ve sesi duyarak olay yerine gidip müdahalede bulunduğunu söyledi.
Melez yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Ben arkadaşların dükkânında çay içiyordum. Bir araba çarpma sesi geldi. Bu esnada saat 12 gibiydi. Bizde koşarak olay yerine geldik. Araç çok hızlı değilmiş. Bu yüzden yaralı kişinin çok fazla bir şeyi yoktu. İlk müdahaleyi yaptık. Kafasında biraz kan vardı. Kanamayı durdurduk. Ben daha önce İstanbul’da çeşitli özel hastanelerde hemşire olarak çalıştım. Burada şimdi Fizyoterapi lisans eğitimi için bulunuyorum. Hayat kurtarmak çok güzel bir duygu. Fakat bu işi yıllardır yaptığımız için bu tür işler bize çok normal geliyor. Ben aslen Mardinliyim.”
KISA SÜREDE MÜDAHALE ETTİLER
Olay yerine kısa sürede gelen 112 Acil Servis Ekipleri yaşlı adama gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı vatandaşı hastaneye sevk etti. Yaralı vatandaşın durumu hakkında konuşan 112 Acil Servis Müdürü Dr. Gülsün Doğan, “Arkadaşlarımız en kısa zamanda olay yerine ulaşmış ve yaralanan vatandaşa müdahalelerini yapmıştır. Yaralı vatandaş Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’ne (AFSÜ) kaldırılmış. Vatandaşımızın başında doku kaybı yaşanmış, plastik cerrahi servisine yatışı yapılmış. Tomografisi ise temiz çıkmış.” dedi. >>Nail AZBAY’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti