Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP iktidarında taşeron işçi kalmayacak”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP iktidarında bir tek taşeron işçi bırakmayacaklarını söyledi. Köksal, “Belediye şirket işçileride kadroya geçecekler.” dedi

Belediye-İş Sendikasının olağan seçimli genel kurul toplantısı 24 Nisan 2022 Pazar günü gerçekleştirildi.
ŞAHİN VE LİSTESİ 118 GEÇERLİ OYLA GÖREVE SEÇİLDİ
Seçime mevcut Şube Başkanı Yücel Şahin’in yanı sıra Halil Esener’de adaylığını açıkladı. Ancak sendikanın tüzüğü gereği Esener’in delege olmayan kişilerden hazırladığı listesi genel kurul divanı tarafından reddedildi. Seçime tek aday ve liste olarak katılan Yücel Şahin ve ekibine seçim sandığından toplam 118 oy çıktı. 116 geçerli oyla Şahin ve listesi yönetime seçildi.
ESENER’İN TÜZÜĞE AYKIRI LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ
Belediye -İş Sendikasının tüzüğü gereğince delege olmayan kişilerden oluşturduğu listesi genel kurul başkanlık divanı tarafından kabul edilmeyen Halil Esener ve ekibi seçime katılamadı. Esener’in başkan adaylığındaki listenin yönetim kurulu üyeliklerinde; Ömer Kuş, Şükrü Çetinaktı, Uğur Kuran ve Turhan Şahin yer aldı. Denetim kurulu üye adaylığında; Fatih Adak, Tahsin Coşkun ve İbrahim Ethem Mercan yer alırken, genel merkez üst kurul delegeliklerine; Kuş, Şükrü Çetinaktı, Uğur Kuran ve Turhan Şahin aday gösterildi.
ŞAHİN VE EKİBİ
GÜVEN TAZELEDİ
Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin’in Başkan adaylığında; Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Selman, Şube Mali Sekreteri Abdullah Bahadır Çelikkaya, yönetim kurulu üyeliklerine Murat Sandıkcı, Hakan Alhan seçildi. Denetim kurulu üyeliklerine; Halil İbrahim Koyutürk, Muharrem Esen, Ali Önder seçildi. Üst Kurul Delegeliklerine ise; Yücel Şahin, Mehmet Selman, Ali İhsan Korkmaz, Abdullah Koç, Bülent Çoban, Abdulllah Bahadır Çelikkaya, Özer Söğüt, Haluk Çetin, Hamdi Çolak seçildi.
“TASARRUF LÜKS KURUM TÜKETİMİNDEN YAPILIR”
Seçime geçilmeden önce genel kurul toplantısında söz alan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, otoriter ve baskıcı rejimlerde emeğin gücünden korkulduğu için emekçilerin sendikalaşmasının istenmediğini söyledi. Köksal, “Emekçilerin sendikalaşmaları istenmez ya da iktidarın arka bahçesi olan onun her dediğine evet diyen, üyelerinin değil iktidarın çıkarını düşünen sarı sendikalara üye olması istenir. Egemen güçlerin hâkim olduğu baskıcı rejimler güçlü örgütlenme istemezler. Biz biliyoruz ki Belediyecilik kolay bir iş değildir. İşçi kardeşlerim saat mefhumu gözetmeksin hizmet üretiyorlar. İnsanın başını dik gönlünü ferah tutan alın teridir. O ter kurumadan karşılığı verilmesi gerekir. Ülkemizde her gün iğneden ipliğe gelen zamlarla, yoksullukla, hayat pahalılığıyla, enflasyonla, işsizlikle mücadele ederken işçinin insanca yaşamak isteği onun en temel hakkıdır. Her şeye zam gelen ülkemde işçi maaşlarının yerinde sayması vicdana sığmaz. Bir yerde tasarruf yapılacaksa işçi ve emekçinin alacağı maaştan değil o kurumda ki lüks tüketimlerden yapılmalıdır.” dedi.
“TAŞERON İŞÇİLER BAŞKANLARIN İNSAFINA BIRAKILDILAR”
Yıllardır işçileri kadro alması için mücadele ettiklerini belirten CHP Milletvekili Burcu Köksal, “Seçim vaatlerimiz arasında bulunan kamuda bir tek taşeron işçi kalmamalıdır dedik. Tüm taşeron işçiler için kadro bir haktır dedik ve bunun mücadelesini sürdürmeye devam ediyoruz. Belediyelerde taşeron işçi olarak çalışan işçi kardeşlerimiz ne yazık ki 696 sayılı KHK ile yapılan kamuda ki ayrımcılık yüzünden Belediye şirketlerine aktarıldılar. Bu kapsamda Belediyeler de çalışan yaklaşık 1,5 milyon işçi 4-B kadro alamadı. Tamamen Belediye Başkanlarının insafına bırakıldılar. Belediye şirket işçilerine kadro bir haktır. Bir kez daha söylüyorum CHP iktidarında bir tek taşeron işçi bırakmayacağız. Belediye şirket işçileride kadroya geçecekler.” diye konuştu.
“ERKMEN BELEDİYESİ İŞÇİSİNE
EN YÜKSEK ÜCRETİ VERİYOR”
Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, 18 yıldır yaptığı başkanlık görevinde Belediye işçilerine Afyonkarahisar’da en yüksek ücret veren Belediyelerden bir tanesinin de Erkmen Belediyesi olduğunu söyledi. Kuş, “Pandemi sürecinden sonra bir savaş olayı meydana geldi. Belediyeler olarak gelirlerimizde daralma var. Şimdiye kadar görülmemiş bir hayat pahalılığı var. İşçi kardeşlerimiz için biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.
“DESTEK İSTEMİYORUZ
KÖSTEK OLMAYIN YETER”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türk-İş olarak biz kimseden destek istemiyoruz. Fakat kimse de köstek olmasın. Böyle bir anlayışı yıllardan beri söylüyoruz. Söylemediğimiz bir taraf yoktur. Ben Türk-İş’e bağlı tüm sendikacı arkadaşlarımızı kutluyorum. Çünkü arkadaşlarımız dirençlilerdir. Temaslarımızda işçilere baskı yapıldığını öğreniyoruz. Şu sendikaya geçeceksin şeklinde baskılar yapıldığını anlatıyorlar. Yasal hakkını kullanmak isteyen bir kişiye zorla imza attırmak insanlık suçudur. Afyonkarahisar Belediyesi çalışanları için Hak-İş ve Türk-iş Sendikaları vardır. Beş yüz Hak-iş üyesi varken bin 500 tane Türk-İş üyesi vardır. Bunları Belediye Başkanına söyledim. Beş yüz kişilik Hak-İş’in sözleşmesi imzalandı. Yücel Şahin Başkanımızı ortaya konulan dayanışma için tebrik ediyorum. Netice olarak Belediye Başkanına 500 kişinin sözleşmesini yapıp bin 500 kişiyi makasa almanın anlamı yoktur diye ifade ettik. Önce çoğunluğun sözleşmesi biter sonra 500 kişinin sözleşmesi yapılır dedik. Onlar usul hatası yaptıklarını söylediler. Bu işler söylemekle değil samimiyetle oluyor. Sendikacı olarak bizlere iş düşüyor. Belediye Başkanı ve ondan bundan çözüm beklemek yerine tüm konfederasyonlar mutlaka kim olursa olsun dirsek temasında bulunmalıdır.”
DP İl Başkanı ve emekli sendikacı Hikmet Bülbül yaptığı konuşmada sendikacıların sendikal mücadele de etkinlik ve yeterlilik için bir ve beraber hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. >> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti