Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ilk kez birarada!

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, milletvekili adayları ve partililer 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Atatürk Anıtı’nda düzenledikleri çelenk töreninde biraraya geldiler. Daha önce İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarının ayrı ayrı tören yaptıkları mekanda ilk kez bir görüntü veren CHP’liler şaşırtarak dikkat çektiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan, Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan çelengi Atatürk Anıtına birlikte sundular. Daha sonra saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okundu.
“19 MAYIS’I SEVİNÇLE KUTLUYORUZ”
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı CHP İl Başkanı Nevzat Ercan yaptı. 19 Mayıs 1919 tarihinin çok önemli olduğun her 19 Mayıs tarihini coşku ve sevinçle bayram olarak kutladıklarını söyleyen Ercan; “Bazıları bugünü karartmaya çalışsa da yok saymaya çalışsa da biz onlara rağmen her 19 Mayıs’ı gençliğimizde olduğu gibi beynimiz genç kalarak bunu kutlayacağız. 1919 Yılında ne olmuştu? 1. Dünya Savaşında yenilen Osmanlı her tarafta dağılmış, parçalanmış, padişah sadece kendisini kurtarmak babında sarayına sahip çıkmış, ülkeyi parçalanmış bir vaziyette kendi kaderine bırakmıştır. Adana’da, Antep’te Fransızlar, İtalyanlar, İstanbul’da, Samsun’da, Merzifon’da İngilizler olmak üzere ülke tamamen işgal altındaydı.” dedi.
“CUMHURİYETİN KÜLLERİ
SAMSUN’DAN DOĞDU”
İstanbul’da bulunmakla kurtuluşun olamayacağını bilen bir grup subay arasında olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gittiğini söyleyen Ercan; “Bu turistik bir gezi değildi. Orada tamamen padişahın bazılarının söylediği gibi Mustafa Kemal’i orada örgütlenmek ve Anadolu’yu kurtarmak üzere gönderdi dedikleri gibi değildir. Tarihi yanıltıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ü Samsun’daki bir kısım kendilerine göre çete bize göre kahraman bir teğmenin başkaldırısı ile orada ki çete hareketlerini önlemek üzere 9. Kolordu Müfettişi olarak Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a gönderildi. Samsun’da İngilizler’den dolayı çalışma imkanı bulamayıp daha içeri olan Havza’ya giderek ondan sonra bildiğiniz tarihte Sivas ve Erzurum kongrelerinin neticesinde bağımsızlık ateşinin yandığı ve Kurtuluş Savaşı’nın başladığı günlere geldik. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin külleri Samsun’dan doğdu.” diye konuştu.
“BİZ ATATÜRK’Ü ÖZLÜYORUZ”
Mustafa Kemal Atatürk’ü özlediklerini belirten CHP İl Başkanı Nevzat Ercan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ü özlüyoruz. ‘Bir daha gel, bir daha Samsun’dan’ türkülerini boşuna söylemiyoruz. 19 Mayıs yıkılmış, bitmiş, bitap halde ki bir ülkenin kurtuluşunun, bağımsızlık savaşının başladığı bir gündür. Aynı dini bayramlarımız gibi milli bayramlarımız da önemli günlerimizdir. Fakat son 13 yıldır bilindiği gibi bu karartılmaya çalışılıyor. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Bunun belki de bize şu faydası oldu; Bugün Anıtkabir dolup taşıyor. Sivil insanlar sivil irade ile buraya geliyor.” Ercan, aynı günün akşamında Akarçay’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak üzere zengin içerikli bir program hazırlandığı bu programa katılım beklediklerini sözlerine ekledi. Tören Atatürk Anıtı önünde günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti