Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de kılıçlar çekildi

CHP’de önce ilçe kongreleri,

CHP’de önce ilçe kongreleri, ardından il kongresi yapılacak. Parti içi gruplar il kongresinde hesaplaşacak

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti’nin Merkez Yönetim Kurulu’nu yeniden belirlemesi sonrasında CHP’de seçim takvimi işlemeye başladı. Buna göre 5 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında İlçe Kongreleri yapılacak. İl Kongreleri ise 16 Eylül-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Büyük Kurultay kararını ise Parti Meclisi verecek.

CHP İL KONGRESİNDE EKİPLER MÜCADELESİ

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı için de ekiplerin mücadelesi hız kazandı. CHP İl eski Başkanı Yalçın Görgöz ile yine CHP’nin il eski başkanı olan Dr. Kemal Demirkırkan’ın anlaşmaya vararak şu andaki mevcut CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız’ı İl Başkanlığı adaylığında destekleyecekleri öğrenildi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili olan Burcu Köksal’ın da başka bir adayı destekleyerek CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı yarışında tercih kullanacağı belirtiliyor.

CHP’nin mevcut İl Başkanı Yusuf Onur Seçme’nin de İl Başkanlığı yarışında yer alacağı belirtilirken, partinin emektarlarından Mustafa Karanfil’in de CHP İl Başkanlığı yarışına katılabileceği, böyle bir durum olduğunda Köksal’ın tercihini Karanfil’den yana kullanacağı konuşuluyor.

CHP’li isimlerden Mehmet Dereağzı’nın da il başkanlığı yarışında aday olarak yer almasına muhtemel gözüyle bakılıyor. CHP Merkez İlçe Başkanlığı için ise mali müşavir Bülent Bilir’in ismi geçiyor.

HESAPLAŞMA İLÇELERDE BAŞLAYACAK, İL’DE BİTECEK

CHP’nin parti içindeki ekipler mücadelesinin il ve ilçe kongrelerinde de etkisini göstermesi bekleniyor. Yakın süreçte birbirleriyle mücadele halinde olan gruplar İl Başkanlığı başta olmak üzere teşkilatın geleceğinde söz sahibi olabilmek için bugünlerde bir arada hareket ediyorlar. CHP içerisinde “İl Kongresi Burcu Köksal ekibi ile Kemal Demirkırkan+Yalçın Görgöz ekibinin hesaplaşması olacak” yorumları yapılıyor.

CHP İl Kongresinde Merkez İlçe 138 delege ile temsil edilirken, Dinar 30, Sandıklı 23, Emirdağ 22, Bolvadin 18, Şuhut 18, Sultandağı 17, Sinanpaşa 16, Çay 14 diğer ilçeler ise 5’er delege ile temsil edilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti