Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çiftçiler için 2022 çok güzel olacak”

AK Parti Milletvekili Ali

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, 2022 yılında çiftçilerin yararına çok önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirterek, “İnşallah 2022 yılı çiftçilerimiz açısından çok güzel bir yıl olacak” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, geçtiğimiz günlerde Meclis’te kabul edilen kanunla çiftçilere yapılacak vergi iadesi ve süt fiyatları hakkında açıklama yaptı.
“TÜRKİYE TARIM VE
HAYVANCILIKTA ÇAĞ ATLADI”
Milletvekili Ali Özkaya, her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarını belirtti. TBMM’den çıkarılan Vergi Muafiyeti ve geriye dönük Vergi İadesi Kanunu’nun çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Özkaya, “AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğon’ın liderliğinde Türkiye, tarım ve hayvancılıkta çağ atladı. Çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik çok ciddi desteklemeler ve hibe ile yatırımların önü açıldı. Biz biliyoruz ki büyük Türkiye idealimizin gerçekleşmesi için çiftçilerimizin üretmesi gerekiyor. Bu yüzden çiftçilerimize yönelik her türlü desteği artırdığımız gibi ilave kaynaklar oluşturuyoruz. 2022 Yılı çiftçilerimiz için güzel bir yıl olacak.” dedi.
“3 MİLYONDAN FAZLA ÇİFTÇİYE
VERGİ İADESİ YAPILACAK”
Özkaya, TBMM’de kabul edilen 7338 sayılı Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte 3 milyondan fazla çiftçiye vergi iadesi yapılacağını dile getirdi. Özkaya, “Afyonkarahisar’da vergi iadesi ile yetkili olan Kocatepe Vergi dairesine dilekçe ile başvuran çiftçilerimiz işlemlerini başlatarak, yasal süre içerisinde ödemelerini alacaklar. Çiftçilerimiz bu konuda matbuu dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. 2022 yılında çiftçilerimizin yararına çok önemli çalışmaları hayata geçiriyoruz. İnşallah 2022 çiftçilerimiz açısından çok güzel bir yıl olacak.” ifadelerine yer verdi.
“8 ARALIK İTİBARİYLE SÜTÜN
LİTRESİ 4,90 TL’DEN SATILACAK”
Desteklemelerin yüzde 100’e varan oranlarda artırıldığını belirten Özkaya şunları kaydetti: “İnşallah girdi maliyetlerini düşürecek projeleri de hayata geçirerek, çiftçilerimizin üretmesine ve daha çok kazanmasına katkı sağlayacağız. Süt üreticilerimize önemli bir artış sağlandı. Neredeyse yüzde 50’li oranda bir artışla 8 Aralık 2021 tarihi itibari ile soğutulmuş çiğ süt fiyatı 4,70 TL olarak belirlendi. Süt üreticilerimize yönelik destek ise 20 kuruş olarak açıklandı. Yani üreticimiz 8 Aralık 2021 tarihinden itibaren sütün litresini 4,90 TL’den satışa sunmuş olacak. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti