Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçilere makine hibeleri dağıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Çiftçilere makine hibeleri dağıtıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi çerçevesinde Tarım İl Müdürlüğü kampusunda düzenlenen törenle Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler çiftçilere makine hibesi dağıttılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2006 yılında başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi’nin temsili makine dağıtım töreni dün kurum bahçesinde yapıldı
Kırsal kalkınma bir süreç
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi’nin temsili makine dağıtımı öncesi toplantı salonunda düzenlenen toplantının ilk konuşmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş yaptı. Erdurmuş, kırsal kalkınma çalışmaları kapsamı temeline girildiğinde kırsalda yaşayan insanların insanca yaşam koşullarına erişim olanaklarının artması, kalkınma temelinde değişim taleplerinin desteklenmesinin yattığını söyledi. Bu çalışma doğrultusunda bireylerin öz güvenlerini kazanmaları, toplum dinamiklerinin harekete geçirilerek, gelirlerin arttırılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasının amaçlandığını belirten İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş; “Dolaylı olarak eğitim ve sağlık hizmetlerinde ulaşım oranının yükselmesi, kadın ve çocuklarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve örgütsel faaliyetlerin kurumsallaştırılması anlamına gelir. Diğer faktörlerle birlikte kırsal kalkınma ön plana çıkmaktadır. Kırsal kalkınma kırsal ve tarımsal sanayinin kırsalda ki insanlara daha fazla yararlanabilecekleri şekilde geliştirilmesi, doğal kaynakların korunarak kullandırılması ve zenginliklerin kırsalda ki bireylerin hayatına yansıması sürecinin yönetilmesi olarak algılanmalıdır.” dedi.
Sağlıklı tarım envanteri var
İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, kırsal kalkınma çalışma ve faaliyetlerinin küresel bağlamda değerlendirildiğinde özellikle son çeyrek yüzyılda tüm insanların mutlu ve refah içerisinde yaşadığı bir ortam sağlamanın amaçlandığına işaret etti. Bu anlamda kırsal alanda yaşayanlara yönelik kalkınma arayışlarının hızlandığına değinen Erdurmuş; “Doğal olarak gerek yerel yönetimler gerekse ulusal idare gerekse de uluslar arası kuruluşlar ve karar vericiler kırsal kalkınma konusunda daha fazla kaynak, bilgi ve zaman ayırma ihtiyacı hissetmişlerdir. Yerel düzeyde ele alındığında da benzer durumlar göze çarpmaktadır. Kalkınma sorunu gelişmekte olan ülkelerin olduğu kadar gelişmiş ülkelerinde sosyal, ekonomik politikalarının belirlenmesinde temel konuları oluşturmaya devam etmektedir. Dünya kaynaklarının sınırlı insan ihtiyaçlarının sınırsız olması, insanlığı yenilenebilir kaynakların kullanımını sınırlandırmaya, yenilemeyen kaynakların ise yok olmasına karşı tedbir almaya mecbur bırakmıştır. Bakanlığımız bu amaçla çalışma alanı içerisinde kendine düşen faaliyetlerde kırsal kalkınma çalışmaları yapmıştır. Öncelikle ülkemizde sağlıklı bir tarım envanterinin ortaya konulması çalışması bakanlığımızca başlatılmıştır. Hem hayvansal üretimde hem de bitkisel üretimde uzun yıllar ciddi emekler verilerek sağlıklı bir tarımsal döküm ortaya konulmuştur.” diye konuştu.
Tarımsal kalkınma önemli
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, temsili makine dağıtım toplantısının son konuşmasını gerçekleştirdi. Vali Balkanlıoğlu, Türkiye’nin basiretli idareciler elinde istikrarı yakaladığını, ülkenin dünyada örnek gösterilecek bir kalkınma hızı ve hamlesi ile ilerlediğini söyledi. Oranlara bakıldığında dünya da en fazla kalkınan, büyüme hızını yakalayan ülkeler arasında ikinci sırada Türkiye’nin geldiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Bunda tabi ürecilerimizin emek ve çabası da fazla. Tarımla ilgili bir profesör söylemişti. Ergene Havzasının bulunup denize döküldüğü yere çok yakın bir ilçe olan Uzunköprü ilçesinde Trakya’da kaymakamdım ben. Çok kıymetli sulanabilir tarım arazisi maalesef sanayi tarafından kirletiliyordu. O söylemişti; ‘Yüzlerce binlerce fabrika yapabilirsiniz. Ama bir santimetreküp toprak yapamazsınız.’ Diye. Topraklarımıza sahip çıkan üreten ve gelecekte en stratejik ürünlerin başında olacak tarımla ilgili sanayiye emek verenleri kutluyorum. Çok büyük emek ve çaba sarf edip istenilen geliri elde edemiyor-sunuz. Ama makineleşme sayesinde arazilerden birim alanda daha fazla ürün elde etmek mümkün. Örgütlenmek koşuluyla ürünlerimizi daha uygun koşullarda pazara arz etmekte yapılabilecek işler arasında. Elimizde ki materyalleri en böyle maksimum verimde kullanmak bizim elimizde. Bütün dünya ülkeleri çiftçiliği ve tarımı destekliyor. Sanayiden daha çok tarım destekleniyor. Bugün Türkiye ve başta Afyon olmak üzere duyarlı vatandaşlarımız hibelerle yardımlarla Somali gibi Afrika ülkelerine açlıktan ölmek tehlikesi geçiren hatta ölen insanlara yardım ediyoruz. Makine yenilemez her şey üretilmedikçe, çiftçimizin üretim ve emeği olmayıp soframıza bir şey gelmedikçe makineleri yiyemeyiz sonuçta.” şeklinde konuştu.
Çiftçilere makineler dağıtıldı
Geçmişte uygulanan hatalı politikalar nedeniyle dünya da en pahalı etin Türkiye’de yenildiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Brezilya’ya gittiğimde hayret ettim. Çünkü etin kilogram fiyatı 1–2 dolardı. İşlenmiş en kaliteli etin kilogram fiyatı 3–4 dolardı. En pahalı buğday, en pahalı petrol bizde var. Girdi maliyetleri fazla. Tarımda gübre, işçilik fazla bulunuyor. Çiftçiye destek olup dünya piyasalarında ürün elde etmeye yardımcı olmak da devletin görevidir. 2003 Yılından 2010 yılına kadar 34 trilyon lira tarımsal mekanizasyona destek sağlanmış. Çok güzel bir olaydır. Afyon’da Türkiye ortalamasının üzerinde kırsalda yaşayan bir nüfus oranı var. Yüzde 50 civarında. O nedenle işsizlik biraz daha az gözüküyor. Afyon olarak tarımda iddia sahibi bir iliz biz. Tarım hayvancılık tarımın her türü, meyve üretimi, yumurta üretimi. Günümüz koşullarında teşviklerden yararlanmak üzere gayretli çalışmalar olmuş. Kendilerini tebrik ediyorum.” Protokol imzası akabinde il müdürlüğü kampusunde makineler çiftçilere dağıtıldı. Programa; Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İGM Başkanı Salih Sel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve çiftçiler katıldı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti