Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cildin Doğal Olarak Işıltılı ve Sağlıklı Görünmesini Sağlayan 5 İpucu

Makyaj olmadan da sağlıklı ve canlı ciltlere kavuşmak mümkün, işte yapılması gerekenler…

Makyaj olmadan da sağlıklı

Kadınlar için cildin güzel görünmesi önemle üzerinde durulan konuların başında gelir. İyi görünmek için yoğun makyaj kullanımı yerine atılabilecek adımların var olması da bu noktadaki trendler arasında. Makyaj olmadan da sağlıklı ve canlı ciltlere kavuşmak mümkün, peki doğal olarak güzel görünmenin yolları neler? İşte yanıtlar.

 

1- IŞILTILI BİR CİLT İÇİN DÜZENLİ TEMİZLİK VE PEELİNG ÇOK ÖNEMLİ

 

Cildin gözalıcı bir ışıltıya kavuşması için düzenli temizlik önemli. Zira gözeneklerin kir ve yağ kalıntıları ile dolu olması, cildin sağlıksız görünmesine neden oluyor. Sabah ve akşam günde 2 kez cildin temizlenmesi, bu sorunun çözümüne katkı sağlıyor. Bir miktar temizleyici ürünün cilde sürülerek dairesel hareketlerle yedirilmesi ve yıkanması ise bu noktada yapılması gereken tek şey. Detaylı temizlik için ayrıca hafta bir kez cildin, cilt fırçaları ile yoğun şekilde arındırılması da öneriliyor.

 

Cilt, peeling ile daha güzel. Çünkü cilt yüzeyinde ölü tabakalar var ve bunlardan arınmak için peeling en pratik yol. Peeling sayesinde ciltteki ölü tabakadan kurtulmanın yanı sıra pürüzsüz ve net bir yüzey ortaya çıkıyor. Peeling için çok fazla çaba sarfetmeye de gerek yok, haftada 1-2 kez uygulamak yeterli.

2- NEMLENDİRİN

 

Su, genel itibarıyla insan sağlığına dair en önemli gerekliliklerden ve cilt için de aynı koşul söz konusu. Kuru bir cilt parlamaz, ek olarak ciltteki kırışıklar daha fazla görünür. İşte bu yüzden cildin nemli tutulması önemli. Yapılması gereken şey, düzenli olarak cildi nemlendirmek. Bunun için çok sayıda nemlendirici krem var, cildin daha taze görünmesini mümkün kılan hyaluronik asit içeriyor olması bu noktadaki tercihlerde önem verilmesi gereken unsur.

 

Cildi, kremlerle nemlendirmek alışılagelmiş bir adım. Bunun yanında nem maskelerinin yararları da gözardı edilmemeli. Cildin cansız göründüğü anlarda cilt maskesi ile nemlendirmek iyi bir yol. Anlık etki yaratıyor olması sayesinde acil durumlarda da tercih edilebilir. Ayrıca nemlendirici özellikli cilt maskeleri mat görünüme de çözüm sağlayarak ışıltı getirir.

 

3- CİLDE NAZİK DOKUNUŞLAR VE ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİN BESLENME

 

Temizlik ve nemlendirme adımları ile birlikte masaj da cildin daha canlı ve sağlıklı görünümü için elzem. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkileri ile cildinize kendi kendinize pratik masajlar uygulayabilirsiniz. Masaj taşları da cilde yönelik bu dokunuşlarda etkili. Kuvarts, yeşim taşı gibi kristallerden elde edilen Gua Sha kullanabilirsiniz.

 

Ve son olarak antioksidan açısından zengin besinler tüketmeniz önerilir. Bunlar arasında polifenol içeren üzüm, çilek gibi meyveler öne çıkar.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti