Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar içeride aileleri dışarıda ter döktü

Afyonkarahisar’da öğrencileri bekleyen aileler
Çocuklar içeride aileleri dışarıda ter döktü

Afyonkarahisar’da öğrencileri bekleyen aileler dışarıda Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Öte yandan sınava Afyonkarahisar’da yaklaşık 15 bin üniversite adayının girdiği öğrenildi.
Sabah erken saatlerde sınavların yapılacağı okullara giden üniversite adayları, giriş kapılarından polis tarafından arandı. Saat 10.00’da başlayan sınav için polis, adayların sınav giriş belgeleri ve kimliklerini kontrol ettikten sonra sınav salonlarına girmelerine izin verdi. Adayların büyük çoğunluğunun sınava aileleri ile birlikte geldiği sınav merkezlerinde, veliler çocuklarını sınav salonlarına uğurladıktan sonra okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim okudu.
Sınava gelirken kimlik belgelerini yanında getirmeyi unutan ya da nüfus cüzdanlarını kaybeden adayların imdadına ise okullarda görevli olan polisler yetişti. Adayları hızlıca evleri ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerine ulaştıran ekipler, adayların kimliklerini almalarına yardımcı oldu. Bozuk paraların ve cep telefonu gibi cihazların salonlara alınmaması sebebiyle, adaylar para ve değerli eşyalarını okul önlerindeki emanetçilere bıraktı.
Öte yandan ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü’nden alınan bilgilere göre, Afyonkarahisar’da 15 bine yakın öğrenci sınava girdi. YGS sınavı; sınav merkezleri olarak üniversitenin eğitim binalarının yanı sıra 57 okulda gerçekleştirildi. Sınav giriş ve çıkış saatlerinde sınav merkezleri çevresinde araç yoğunluğundan dolayı trafik sıkışıklığı yaşandı. Trafik akışının sağlanması için kavşaklarda tedbir alan emniyet ekipleri, sıkışıklığı önlemek için büyük çaba harcadı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti