Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarımız yeni destanlar yazacak” – Kocatepe Gazetesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik
“Çocuklarımız yeni destanlar yazacak”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni dün sabah Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.
“23 NİSAN EN ÖNEMLİ BAYRAM”
Kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. 23 Nisan’ın çocuklara hediye edilmiş en büyük ve önemli bir bayram olduğunu ifade eden Müdür Yalçın; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sizlere hediye edilmiş en büyük ve çok önemli bir bayramdır. Bu bayram yeniliklerin temelleri atılarak geleceğe umutla bakmamıza ilham kaynağı olmuştur. Çocukların tüm ülkenin sigortası olduğunu gözler önüne sermiştir. Bu nedenle sizler atalarımızın mirasını şekillendirecek yorumlayacak ve ortaya yeni eserler çıkaracaksınız. Her zaman daha iyiye ve güzele adımlar atarak büyüklerimizin de hayata bakış açısını değiştirip dünyaya gücünü göstererek yazılan destanlara yenilerini ekleyen nesiller olacaksınız.” dedi.
“ÇOCUKLAR GELECEĞİN GURUR KAYNAĞI”
Öğrencilerin tasarlanan atölyelerde çalışırken yapacakları keşiflerle, üretecekleri yeni eserlerle dünyayı herkes için anlamlı bir hale getireceğini belirten Yalçın, “Çocuklarımız hayallerini geniş tutacaklar. Sormaktan korkmadan, düşünmekten çekinmeden, anlayarak ve anlamlandırarak yaşayacaksınız. Her alanda yapacağınız atılımlarla bizlerin ve ülkemizin gurur kaynağı olacaksınız. Bu gurur yalnızca bizim değil vatan uğruna canını hiçe saymış şehitlerimizin, gazilerimizin de gururu olacaktır. Onları hasretle ve özlemle yâd etmek yetmemeli. Onlara şükranlarımızı çalışarak göstermeliyiz. Ahlaklı, onurlu, gayretli bireyler olarak emanetinizi sırtımızda değil canımızda taşıyacağız. Bu devlet ilelebet güçlenerek yaşayacaktır. Çocuklarımız tüm gayretlerini vatanımız, milletimiz, ayyıldızlı bayrağımız ve tüm mukaddesatımız içindir.” diye konuştu.
“ÖĞRETMENLERİN SORUMLULUĞU BÜYÜK”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının herkes için çok anlamlı bir gün olduğuna değinen Yalçın, “Bu noktada milli bir bilinçle geleceğe hazırlayacağımız çocuklarımızı yetiştirirken sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkına varalım. Akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerimize ahlaki ve sosyal değerlerimizi de kazandırmak zorundayız. Kurtuluş mücadelesi sırasında öğretmenlerimizin yetiştirdiği ana kuzuları dönmeyi bir an düşünmediler. Şimdi biz de aynı ruh ve anlayışla içinde vatan aşkı göğsünde imanı olan nesiller yetiştirmeliyiz ve geleceğe, dünyaya daha da güçlü bir ülke bırakmalıyız. Çocuklarımıza yalnızca öğretmekle değil, onları hayata hazırlamak ve kılavuzluk etmek en önemli ödevimizdir. Her arkadaşımızın bu yolda canla başla çalıştığını bilmenin onurunu yaşıyor ve teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLER GÖSTERİ SUNDU
Özel Doğa Koleji Ortaokulunun Çocuk Korosu Şarkılarını seslendirmesinin ardından kutlama töreni Asiye Sultan Anaokulu öğrencilerinin Kılıç Kalkan Gösterisi, öğrenci Halit Çağatay tarafından “23 Nisan” şirinin okunmasıyla devam etti. Yavuz Selim İlkokulu öğrencilerinin Zeybek gösterisi ardından, öğrenci Rawan Yasin A. Alsshaheen tarafından “Atatürk Çocuk Olmuş” adlı şiiri okundu. Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Halk Oyunları gösterisi akabinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler; İsmail Tülü, Caner Kurt, Esmanur Gök, Bengü Ece Aydın, Beyza Karataş, Sude Çelikbilek, Sıla Kalafat, Fatma Sena Özden, Ahmet Çöpçü, Elif Nur Kaya, Merve Yılmaz, Mine Mintaş ödül aldı. Tören, TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulunun Halk Oyunları gösterisi ile tören sona erdi.
TÖRENE GENİŞ KATILIM
Törene; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Serdar Köken, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti