Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Demokrasiye inanmayan Görgöz haddini bilmeli”

MHP İl Başkanı Mehmet

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan başta olmak üzere MHP’li yöneticiler, CHP ve Millet İttifakı’nı yaylım ateşine tuttu. MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ü sert bir dille eleştirdi. Kocacan, “CHP’liler faturaları yakmasıyla fiyatlar inmez. CHP İl Başkanı eğer demokrasiye inanıyorsa, köşe yazarlığı yapan, makale yazacak partilisine ‘Sen onu yazma.’ diyemez.Herkes haddini bilecek. O arkadaş da haddini bilecek. Bu memlekette birilerini ayağa kaldırmanın ona hiçbir faydası yoktur.” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan dün öğleden sonra parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, İl Genel Meclisi Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertük, İGM İhsaniye Üyesi Hamit Çakır, İGM Çay Üyesi Faruk Kökcür ve İGM Emirdağ Üyesi Ceylan Morca hazır bulundu.
“YENİ BİR ÇALIŞMA
PROGRAMI BAŞLATACAĞIZ”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, hafta sonu Kızılcahamam’da düzenlenecek olan İl Başkanları toplantısı ve “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları”na ilişkin bilgi verdi. Kocacan, “2023 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerle beraber Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlıklarımız 2021 yılından bu yana hız kesmeden devam etmektedir. Bu kapsamda 11-13 Şubat 2022 tarihleri arasında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin başkanlığında Ankara Kızılcahamam’da İl Başkanları Toplantısına katılacağız. Daha sonra ‘Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’ teması altında yeni bir çalışma programını başlatacağız. Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, devletin bekasına ve milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik çağrısı içermektedir. Toplantılarda, Türkiye’yi ve özellikle de siyaseti yeniden dizayn ederek meşru yönetimi değiştirmek isteyen küresel emperyalizmin çıkarları doğrultusunda hareket eden muhalefete karşı partimizce bayrak açıldığı ilan edilecektir. Milli iradenin 2023’te bir kez daha tecellisi yolunda milletimiz, MHP’de ve bu iradeyi temsil eden Cumhur İttifakının siyasi bayrağı altında toplanmaya davet edilecektir.” dedi.
“DÜN VE BUGÜN OLDUĞU GİBİ YARINDA BİR OLACAĞIZ”
Partisinin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’in emanetini emin kıldığını belirttiği MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin yolunda ve emrinde olduklarını söyleyen Kocacan, “Milliyetçi Hareket; yüce Türk Milletine hizmet yolunda bitmeyen, bitmeyecek bir davanın adı, kutlu bir ülkünün bayrağı, kıyamete kadar yaşanacak bir sevdadır. Ne mutlu bu sevdaya tutulanlara, ne mutlu bu sevdayı yaşayan ve yaşatanlara. Bizlere düşen, liderimize, partimize daha çok sahip çıkmak, kenetlenmektir. Bunu ülkemiz ve milletimiz için yapmalıyız. Allah, Sayın genel başkanımızı başımızdan eksik etmesin, bizleri liderimize, davamıza layık eylesin. Dört biryandan ateş çemberine alınmak istenen aziz vatanın savunucusu bizleriz. Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki: Ne yaparsanız yapın, istediğiniz pusuyu kurun, dilediğiniz tezgâhı çevirin. Bu topraklarda düşmanlık değil, kardeşlik kazanacak. Size inat, daha çok kucaklaşacağız, daha çok sarılacağız. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, dün, bugün ve yarın bir olduk, bir olacağız. MHP kadroları, varlığını milletimizin bekasına ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne adamıştır. MHP teşkilatları, 2023’te Lider Ülke Türkiye hedefini gerçekleştirecek olan Türkiye sevdalılarıdır. MHP, milletimizin siyasette tüten ocağıdır. MHP, milli varlığımızın sigortasıdır. Tarihin üzerimize yüklediği bu sorumluluğa dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bekamıza dönük tehditleri görmezden gelmedik, gelmeyeceğiz. 53 yıldır olduğu gibi; ülkemizin kutlu değerlerini aşkla, şevkle muhafaza edeceğiz. Vatanımızın bütünlüğüne ihtirasla sarılacak, canımızla, kanımızla sahip çıkacağız.” diye konuştu.
“BİR CUMHUR İTTİFAKI, BİR DE ZİLLET İTTİFAKI VAR”
“Türkiye’de bir Cumhur İttifakı birde Zillet İttifakı” var diyen Kocacan şunları söyledi: “Bu ittifak anlayışı içerisinde MHP olarak biz Cumhur İttifakı kanadındayız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız bellidir. Recep Tayyip Erdoğan’dır. İsmi, lafzı konulmuştur. Ancak bundan ötesi takip ettiğimiz süreçte iki partinin genel başkanlarının partilerinin kendileriyle ilgili kısımda alacağı karara bağlıdır. Biz genel merkezimizin bize verdiği direktifler doğrultusunda yerel seçimlerde sahada kim aday olacak nasıl olacak zamanı geldiğinde belirleyeceğiz. Biz birşeyi sırf konuşmuş olmak için konuşmuyoruz. Lüzumu halinde layıkıyla onun ne olması gerektiğine ya işaret ediyor ya da aksi durumda bulunanlara yanlış kararları olduğunda tavsiyemizi söylüyoruz. Hepsi bundan ibarettir. Bize ‘küçük ortak’ demeleri bizi küçültecek ya da gurumuzu rencide edecek birşeyi yoktur. Biz MHP olarak kendimizi biliyoruz. Bizim partimiz fikirleriyle devleti rahatlığa kavuşturan partidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim ilelebet payidar kalmasını istediğimiz devletimizdir. Sadece Türkiye değil Türkiye’ye gelinceye kadar 15 devlet daha vardır. Biz tedbirli ve sadakatli şekilde yolumuza devam ediyoruz.”
“ÖNCE KENDİ İÇLERİNDE CUMHURBAŞKANI ADAYININ ADINI KOYSUNLAR”
Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması halinde yerel seçimde Belediye Başkan adayının kim olacağı yönündeki soruyu cevaplandıran Kocacan, “Belediye Başkan adaylığında sizlerin yani medyanın fikirlerini alarak yürüyeceğiz. Elbette bu hususta herkesin katkısını bekliyoruz. Belli olmaz bakarsınız Belediye Başkan adayımız basın camiasından biri olur ya da başka bir meslekten. Bu konuda tavsiyeleri bekliyoruz. Bizim partimizde görev tebliğ edilir. Bizler görev talep etmeyiz. Önden gidip sevindirik olalım diye şu veya bu olalım demeyiz. Bizde önde ak saçlılarımız, nihmandarlık yapan ağabeylerimiz yapan büyüklerimiz bazen usulca ‘şurda olmalısın’ derler. Biz onu görev biliriz. Bizim anlayışımız böyledir. Ancak içimizden başka partilere giden arkadaşlarımız var. Onu da konu bahsi geçince söylüyorum; Bizden gidişlerinde menfaaten bir şey olamadım diye gidenler ilk zaman alkışlandı. Sevimlilikle bir iki kulaklar falan oynadı. Ama bir şey olamayınca da hala serzenişte bulunuyorlar. Olmaz. Kendi yurdunda kendi öz yerinde mutlu olamazsan yabancı yerde hiç gözün olmamalı. Biz bu vatanın çocuğuyuz biz burada mutluyuz. Burası bizim yuvamız davamızdır. Bize Allah bu bedeni üç hilalin altında kefene koymayı nasip etsin diyenlerdeniz. Şehadet şerbetini içmeye de hevesliyiz. Vatanımıza göz diken varsa önce biz varız. Biz devletin namusunu, iffetini her türlü şeyini korumakla görevliyiz. Bizim anlayışımız, felsefemiz budur. Ama öbür arkadaşlar başkanlık için şu olmuştur bu olmuştur. Vallahi buda onların iç meselesidir. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığına göz dikmişlerse önce kendi içlerinde başkanlarının adını koysunlar.” ifadelerini kullandı.
“BİZİM KAVGAMIZ ÜÇ HİLALLE HAÇIN KAVGASIDIR”
MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal partisinin siyasi bir partiden öte Türk Milletinin partisi olduğunu vurguladı. Kartal, “MHP her şeyden önce siyasi bir partiden öte bir inanç hareketidir. Para kasalarında, rakı masalarında kurulmuş bir parti değildir. Zindanlarda, tabutluklarda sehpa gölgelerinde kurulmuş bir partidir. Milliyetçi Hareket Partisi’ni kuranlar Allah yolunda, vatan yolunda, bayrak yolunda anadan yardan serden geçen insanlardır. Harama uzanmamış eller, eğilmez başlar, bükülmez bilekler, terörü ezecek gençler bu partidedir. Bu parti Türk Milleti’nin partisidir. Bizim kavgamız 3 hilal ile haçın kavgasıdır. Biz herhangi bir siyasi parti değiliz. Bize sandıktan tek bir oy çıkmasa dahi biz İslamiyet’ten, biz Türkçülükten vazgeçmeyeceğiz. Bu vesile ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin 53. kuruluş yıldönümünü başta Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin şahsında tüm teşkilatlarımız olarak coşkuyla kutluyoruz. Üzüldüğümüz bir konuya değinmek istiyorum. Halk TV olarak bilinen sözde cumhuriyetin değerlerini temsil ettiklerini söyleyen bir kanalda önceki gün bir konuşmacı ‘Kıbrıs Kuvvay-i Milliyesi’ dediğimiz Kıbrıs Türk halkını EOKA’cı Rumlar’a ve Yunanistan’a Kıbrıs’ı peşkeş çekmek için silahlanıp Türk halkını katletmekte olan EOKA’ya mücadele eden Türk Mukavemet teşkilatını illegal örgüt olduğunu söyledi. Bu şahıs Kıbrıs Türk halkının iradesi olan Türk Mukavemet Teşkilatını illegal ve suikastçı bir örgüt olarak nitelendirdi. Demek ki Halk TV’de yorum yapan o kişi cumhuriyet değerlerinden ve Atatürk milliyetçiliği fikrinden çok uzaktır. Cennet mekan Başbuğumuzun dediği gibi ‘Eğer CHP Atatürk çizgisinden ayrılmasaydı, ben MHP’yi kurmazdım.’ Atatürk çizgisi kalmamış, milli değerler yerle bir edilmiştir. Utanmadan çıkıp Kıbrıs KuvvayiMilliyesi’nin, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın illegal örgüt olduğunu söylemişlerdir.” dedi.
“İGM’DE CUMHUR İTTİFAKI RUHUYLA HİZMET EDİYORUZ”
İGM Merkez MHP Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ertürk, “İlimiz en son nüfus sayımında 744 bin 179’a ulaşmıştır. İlimizin coğrafi büyüklüğü ise 13 bin 980 kilometrekaredir. En kuzeydeki sınırımız ile en güneydeki sınırımızın arası fark yaklaşık 245 kilometredir. Biz İGM içersindeki faaliyetlerimizin tamamını Cumhur İttifakı ruhuna bağlı olarak gerçekleştirmekteyiz. Cumhur İttifakının meclis’teki üye sayısı 44’dür. İl genel meclisinin 2021 yılı bütçe rakamı 175 milyon TL’dir. 2022 yılında bütçemizi ise 222 milyon TL’ye bağladık. İlimizin 13 bin 980 kilometrekarelik coğrafyasının, 10 bin 272 kilometrekarelik alana hizmet vermekteyiz. İlimizin 420 köyüne hizmet ve yatırım yapmaktayız. Köylere yatırım bütçemiz 2021 yılında 64 milyon TL iken 2022 yılında ise 76 milyon TL olmuştur. Köylerimizde yol yapımları, parke yapımları, su ve kanalizasyon çalışmaları, sosyal tesisler gibi yatırımlar yapılmaktadır. 2021 yılında yatırım bütçesi 98 milyon iken 2022 yılında 116 milyon TL olmuştur. 2021 yılında yol hizmetlerinde bin 645 kilometre ham yol, 475 kilometre tesviye yol, 398 kilometre stabilize yol, 869 kilometre kare parke çalışması, 230 kilometre sıcak asfalt çalışması ve diğer çalışmalar olmak üzere toplam 6380 kilometre yol yapımı gerçekleştirdik. 2021 yılında 95 köyümüze güneş enerji sistemi kurulmuştur. 2021 yılında 25.650 kilometre içmesuyu borusu değişmiştir. Vatandaşlarımız istek ve talepleri doğrultusunda şimdiye kadar hizmet ve yatırım çalışmaları yaptık. 2022 yılında da yoğun bir meclis çalışmasına içersinde Cumhur İttifakı ruhu içinde hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“HDP’NİN GİZLİ ORTAK OLDUĞU İTTİFAKTA ONLAR NE KADAR BÜYÜKLER?”
MHP’nin idealleri olan insanların partisi olduğunu vurgulayan Ertürk sözlerine şöyle devam etti: “Biz MHP olarak ikbalini düşünen insanların partisi değiliz. Tüm parti organlarımızın yegâne amacı milletimize hizmet etmek, devletimize sadakatla sahip çıkmaktır. MHP’nin hükümetin ‘küçük ortağı’ ifadesinin genel manada kullanılışından duyduğum bir rahatsızlık vardır. Bir kere bu tanımlama yanlıştır. Öncelikle biz MHP olarak hükümet ortağı değiliz. Cumhur İttifakının bir paydaşıyız. Ama hükümette ortak değiliz. Bakanımız yoktur. Küçüklük meselesine gelince; Bu çok izafi birşeydir. Neye göre küçük? Öyle söyleyenler askıdan 15 milletvekili alarak partilerini kurmuşlardır. Ağlayarak gidip kuruluşuna katkı sağladıkları partinin ya da ona milletvekili veren partinin MHP gibi Türk Milletinin gönlünde oy vermesede ikinci parti olarak sevgisini kazanmış bir partinin böyle nitelendirilmesini şiddetle reddediyorum. O zaman onlar neye göre büyük? Bakarsak HDP’nin de gizli ortağı olduğu bir ittifakın onlar kaçıncı partisidir? Ne kadar büyükler? Dolayısıyla bunu şiddetle reddediyorum.”
“BÜYÜKŞEHİR OLURSAK HİZMETLERDE AKSAMA OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM”
Ahmet Zeki Ertürk, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması konusundaki düşüncesini açıkladı. Ertürk sözlerini şöyle tamamladı: “Afyon’un nüfusu 744 bin küsurdur. 750 bin nüfusa kavuşmuş olan her il büyükşehir belediyesini kurma hakkına sahip değildir. Bunun oluşması için kanun çıkarılması lazımdır. İlimizin büyükşehir olması Afyonluların faydasına mı zararına mı olacak bunu iyi düşünmek lazımdır. Yaklaşık 14 bin kilometrekareye yayılmış bir Afyon’un coğrafi hinterlandı çok uzundur. Bu durum Ankara-Afyon arasından daha uzundur. Bu bölgelere nasıl hizmet gidebilir? Parti genel merkezimiz ne karar verir onu bilemem. Bizde partimizin aldığı kararlara itaat sözkonusudur. Büyükşehir olmasını istiyorlarsa eyvallah. Ama bu meclisin karar verebileceği birşeydir. Benim kararımı sorarsanız hizmetlerde aksama meydana gelir diye düşünüyorum ben. Afyon’da bu noktada bir gayret ve heves olacağı kanaatinde değilim. Biz İl Genel Meclisi’nde 44 kişiden müteşekkil olan üyelerin temsil edildiği Cumhur İttifakı ruhuna bağlı olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Partimizin temsiliyeti noktasında asla bir zaafiyet içerisinde değiliz. Tenkit etmediğimiz hususlarda takdir edilir ki bazı meseleler kamuoyu önünde olmaz. Gider tentit ve itirazlarımızı ifade ederiz. Komisyonlarda gündeme gelen konularda fikrimizi beyan ederiz.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

 

“CHP İL BAŞKANI DEMOKRASİYE İNANIYORSA KÖŞE YAZARINA YAZMA DİYEMEZ”
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ve beraberindekilerin elektrik faturalarını yakmalarıyla fiyatların düşmeyeceğini söyledi. Kocacan, “CHP İl Başkanının milleti toplayarak siyasi gösteri yapması faturaları indirmez. Benim ona tavsiyem şudur; Eğer kendisi demokrasiye inanıyorsa parti içerisinde bir köşe yazarlığı yapan makale yazacak adama ‘Sen onu yazma.’ diyemez. Geçmişte il başkanlığı yaptı. Siyasi fikrini açıklar. Eğer parti tüzüğünde böyle bir şey varsa onuda gerekçe gösterir. CHP ne zaman bir şey yapmaya kalkmışsa inanın ya kaostur ya kargaşadır ya da kavgadır. Halk TV’ye bir izlesin Enosis’le ilgili ne diyebilecek? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’ya, Atatürk’e hitap ederken, ‘Seni unutmadık. Yaptıklarını reddediyoruz.’ diyen bir akla nasıl sahipçıkacaklar? Kaldı ki bizler o günkü şartlarda kurtarılan Cumhuriyet topraklarındayız. Cumhuriyetin kuruluşunun ilk ateşi Afyon’da, Kocatepe’de, Dumlupınar’da yanmıştır. Bununla ilgilenmeyen adam faturaya mı kalmış? Bir baksın bakalım Türkiye’ye ne yapılmaya çalışılıyor?” şeklinde konuştu.

 

“HERKES VE O ARKADAŞ DA HADDİNİ BİLECEK”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’e eleştirilerini sürdüren Kocacan şöyle konuştu: “Bizim yaşananlara suskunluğumuz, uysallığımız bilmemezliğimizden gelmiyor. Devlete sekametli işler doğmasın diye dişimizi sıkıyoruz. Ama herkes haddini bilecek. O arkadaş da haddini bilecek. Bu memlekette birilerini ayağa kaldırmanın ona hiçbir faydası yoktur. Yedi tane birbirine benzemez bir masa etrafında toplanamıyorsa daha açıklayacakları bir hükümet vizyonuyoksa bir politikaları yoksa ne elektriğinden bahsedecek? Galiba biraz sert konuştum. Ama birşeyleri artık siyaseten ne olduklarını da bilmek zorundadırlar. Bende medyaya açıp bakıyorum her hafta yaptıkları konuşmalarına. Bu Türkiye’de hiç mi güzel birşeyler olmuyor. Afyon Belediyesi’nin hiç mi güzel birşeysi yok? Hiç mi Valilik’te protokolde güzel birşeyler olmuyor? Bir kere de teşekkür etsinler. Bende diyeyim ki hakikaten adaletli ve anlayışlılar. Yapandan da Allah razı olsun. Yapamayanı da ya da bozgunculuk yapanı da Allah bildiği gibi yapsın diyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti