Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede kooperatifinde alt yapı serzenişi

Bu haberin fotoğrafı yok
Depremzede kooperatifinde alt yapı serzenişi

Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi konutlarının ihtiyacı olan alt yapı eksikliğinin daha fazla vakit kaybetmeden tamamlanması gerektiği mesajını veren Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, aldığı duyumları aktarmayı da ihmal etmedi

S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, şantiyede basın toplantısı düzenledi. Kooperatifte 603 adet afet konut ikmal inşaatı üst yapılarının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Değirmen, 21 Ekim 2012 tarihinde kura çekimi yapılacağını ifade etti.
İLGİLİ ÇEVRELER BİLGİLENDİRİLDİ
Alt yapı inşaatları başlamadığı için medya aracılığıyla 741 üyeyi bilgilendirmek ve sorunları aktarmak üzere 603 adet afet konutu ikmal inşaat sahası şantiyesinde basın toplantısı düzenlediğini dile getiren Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, yönetim kurulu asli görevinin üst yapılar olduğunu bildirdi. Bu görevin yanı sıra alt yapıların yapılması işini de takip ederek, tıkanan sorunları üst makamlara bildirmek istediğinden söz eden Değirmen; “Buradan hareketle alt yapı ile ilgili İller Bankası tarafından yapılan projelerin 2011 yılına göre güncellenmesi, projenin yeniden revize edilmesi ve ödenek ayrılması için çok çalıştık. Tüm sorunlarımızı T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşarlığı ilgili eski Bakanımız Beşir Atalay’a, Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na sözlü ve yazılı olarak aktardık. Sayın Başbakanımıza Kütahya’da dosyamızı sunduk. Hepsinin katkıları ile yeterli ödeneğimizi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze çıkarttık. Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun olurları ile İl Özel İdaresi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 29 Aralık 2011 tarihinde pazarlık usulü ile yapılan Afyonkarahisar Merkez-İnaz Sırtları-Sadıkbey 603 Afet Konutları Alt Yapı İnşaatı İşleri ihalesi yapıldı.” dedi.
BİR AN ÖNCE İŞE BAŞLANMALI
İhaleye katılan firmalardan ikisinin aşırı düşük teklifi vermesi üzerine bunun nedenini açıklamaları isteğinin gündeme geldiğini aktaran Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, bir firmanın savunma vermediğini diğerininde aşırı düşük savunması verdiğini hatırlattı. Kamu İhale Kurumuna (K.İ.K) yapılan itiraz üzerine kurul kararının gündeme alındığını anlattı. Düzeltici işlem yapılmak üzere 2011/207773 ihale kayıt numarası ile kararın KİK’in internet sitesinde yayınlandığını belirten Sefa Değirmen; “Kararın sonuç kısmında ‘Mevzuata aykırılıkları belirtilen işlemlerin düzeltici işlemle giderile bilecek nitelikte işlemler olduğu tespit edildiğinden, Mestan Kenar-Sayın Prefabrik İnş. San. Tic. Ltd.ti Ortak girişiminin aşırı düşük teklif açıklamasının uygun görülmeyerek teklifinin ret edilmesi ve bu aşamadan sonraki işlemlerin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.’ denilmiştir. Düzeltici işlem olarak ihale komisyonu kararını vermiş kararın uygulanmaya bir an evvel konulması gerekmektedir. İhaleyi kim alırsa alsın, kim yaparsa yapsın, bir an evvel işe başlanılsın. Çünkü İhale yapılalı beş ay gibi bir süre olmuş zaman ve süreç boşuna harcanmıştır.” diye konuştu.
DEĞİRMEN DUYUMLARI AKTARDI
Değirmen, “21 Ekim 2012 tarihinde kura çekimlerinin yapılması halinde yol, su, kanalizasyon ve elektriği olmayan konutlara hiç kimsenin yerleşemeyeceğini söyleyen Sefa Değirmen, işin gecikmesinden önce devletin sonra kendilerinin zarar göreceklerine işaret etti. Sorun hakkında bilgi veren Değirmen; “Aldığımız duyumlara göre, ihaleyi kaybeden firma sahiplerinden bir kişi Afyonkarahisar AKP İl Yönetim Kuruluna yönetim kurulu üyesi olarak seçilir. Özel İdareden yetkili biri tarafından İhaleyi yapanlara ‘Sayın Valimiz yok iken’ hatırlı kişiye ihalenin onaylanmasını talep eder. Alınan duyumlar böyle. Biz iddia sahibi değiliz. Devletimiz isterse bunların hakkından gelir. Peki ihaleyi yapan kim? İhaleyi onaylamayıp düzeltici işlem yapanlar kim? Üstelik T.C. hükümetini temsil edenlerin talimatları ile KİK da operasyon yapıp haksızlık yapanları görevden alan tutuklayan insanlar kim? Bu İnsanlar ne için uğraşıyorlar. Biz Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri inanıyoruz ki; ihaleyi yapanlar önce devletin menfaatlerini düşünerek işin doğru, dürüst ve en çabuk uygun fiyata nasıl yapılır diye 10 yıldır devam eden 603 adet afet konutu ikmal inşaatlarını nasıl teslim ederiz diyen il müdürümüz ve komisyon üyelerine baskı yapılmadan işin acilen yapılması gerektiğini kimse unutmasın. Hatırlı kişide yönetimine bu tür işleri için girdi ise hemen istifa etsin dedikodu üretmesin. Devletimiz ve hükümetimiz ve valimiz her türlü yolsuzlukların, usulsüzlüklerin ve yapılan yanlışlıkların üzerine korkmadan giden insanlardır. Bunun örneğim Sayın Valimiz S.Y.D. Vakfında ilk icraatı olarak Afyonkarahisar kamuoyuna gösterdi.” şeklinde konuştu.
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ KALKAR
Kamu yararına olan konuları her zaman basınla paylaşmayı ilke edinmiş kişiler olarak her zaman doğruların yanında olduklarını savunan Sefa Değirmen, haksızlığa boyun eğmediklerini dile getirdi. Her kim olursa olsun haklarını sürekli olarak mahkemelerde aradıklarını ifade eden Değirmen şöyle konuştu: “Onun için bu işin bitmesi için azimli olduk. Hükümetimizden destek gördük teşekkür ederiz. Onlar bizlere güvendiler bizlerde onları mahcup etmedik. 603 Adet afet konutu ikmal inşaatım 18 ayda tamamladık. Emeği geçen kontrol mühendisimiz A.Yılmaz Kasap, teknikerimiz Süleyman Toylan’la beraber Çevre Şehircilik İl Müdürü ve Yapım Şube Müdürlüğü Teknik elemanlarına, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, Şube Müdürlüleri ve Teknik Elemanlarına teşekkür ederiz. 603 Adet afet konutları ikmal inşaatları alt yapılarının bir an evvel tamamlanması termal turizm bölgesi olan Dörtyol mahallemize katma değer katacaktır. Ayrıca 603 konutun yerleşime açılması Afyonkarahisar’daki konut sorununun çözümüne büyük ölçüde katkı sağlayacaktır. On yıldır devam eden bölgenin görüntü kirliliği ortadan kalkacağı gibi ilimizin nüfus artışına, Göç almasına katkı sağlayacaktır. Temennimiz alt yapı işlerinin bir an evvel başlatılmasıdır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti