Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzedeler dahil piyasayı 13 milyon dolandıran vicdansızlar Afyon’da yakalandı

Depremzedeler de dahil olmak

Depremzedeler de dahil olmak üzere bir çok vatandaşı kandırarak yaklaşık 13 milyon TL’lik dolandırıcılığa imza atan çete üyeleri Afyonkarahisar’da yakalandı.

DEPREMZEDELERE BİLE ACIMADILAR. ŞİKAYET EDEE HAKARET ETTİLER
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “Tavşanlar Suç Örgütü” kapsamında
yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, bahse konu suç grubunun “Depremzede paketi, Ramazan Paketi vb.” gibi paylaşımlar yaparak piyasanın çok altında gıda ürünlerinin reklamının sosyal medya üzerinden yaptıktan sonra kendilerine ulaşan vatandaşlara ürünleri göndermediği ya da konunun bir hukuki ithilaf gibi gösterilerek bazı vatandaşlara kargo bedelinin de karşı tarafa ödettirmek suretiyle bir paket makarna gönderildiği belirlendi.

Bu şekilde dolandırıcılık eylemlerine maruz kalan vatandaşların arasında depremzedelerin de bulunduğu öğrenildi.
Örgüt üyelerinin satılan ürünleri ile ilgili olarak kendilerine ulaşan vatandaşları da rencide edici sözler sarf ederek engellendiği ve şahısların Afyonkarahisar ilimizde kurdukları paravan şirketler üzerinden bahse konu suç gelirlerini akladıkları tespit edildi.

8 KİŞİ TOPLAM 13 MİLYON DOLANDIRDILAR. 3 İLDEKİ EŞ ZAMANLI OPERASYONLA YAKALANDILAR

Örgüt üyeleri yakalanmamak amacıyla ilimizde ve başkaca illerde vatandaşlara hayali adresler bildirdiler. Bahse konu suç örgütünün bu
faaliyetlerinden Ocak ayından günümüze kadar yaklaşık 13 Milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Şahısların yakalanmaları amacıyla 11 Nisan 2023 günü Konya il merkezi, Konya ili Akşehir İlçesi ve Adana illerinde EŞ ZAMANLI olarak operasyon düzenlendi. Suç örgütünün kurucu lideri O.T., Örgüt üyeleri A.T., İ.Ç. ve O.T. Konya il merkezinde, Örgüt Yöneticisi H.B., Örgüt üyeleri B.O.B. ve N.U. Konya ili Akşehir ilçesinde, İstanbul iline gittiği tespit edilen örgüt yöneticisi O.T. ise İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün çalışmaları ile İstanbul ilinde gözaltına alındı. Yakalanan toplam 8 şüpheli şahıs Afyonkarahisar’a  getirildiler.

ÇOK SAYIDA SUÇ ALETİ YAKALANDI

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalar sonucunda;
• Atış yapmaya hazır vaziyette içerisinde 5 adet fişek bulunan 1 adet ruhsatsız tabanca,
• 2 adet muşta olarak tabir edilen 6136 Sayılı Kanun kapsamına giren ateşsiz silah,
• 1 adet 6136 Sayılı Kanun kapsamına giren kesici alet,
• 2 adet paravan olarak kurulan şirketlere ait kaşe ve çok sayıda doküman,
• 17 adet cep telefonu,
• 5 adet dizüstü bilgisayar,
• 8 adet usb bellek,
• 7 adet simkart tablası,
• 19 adet başka şahıslar üzerine olan suçta kullanıldığı değerlendirilen banka kartı ve hesap
cüzdanı,
• 740 adet soruşturmayla alakalı irsaliye, kargo etiketleri ve broşürler, belge ve evrak ele geçirilerek el konuldu.

DEPREM SONRASI KIZILAY’A 1,5 MİLYON BAĞIŞLAMIŞ GİBİ DEKONT HAZIRLAMIŞLAR

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet suçundan H.B. ve B.O.B. isimli şahıslara adli işlem
yapıldı.  Şüpheli şahısların cep telefonlarında yapılan ön incelemede 6 Şubat 2023 günü ülkemizde meydana gelen deprem felaketinden bir gün sonra şirketleri ve şahıslarıyla ilgili Kızılay Derneği’ne toplam 1 milyon 500 bin TL  tutarında yardım yapılmış gibi gösteren sahte dekontlar yaptırdıkları belirlendi.

EMNİYET’TEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR: DOSYALARI KABARIK
Ayrıca şüpheli şahısların suçta kullandıkları tespit edilen 23 adet banka hesabı ve içindeki paralara ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon  TL olan 1 adet otomobile 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında el konuldu.
Şüphelilerin Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor. Şüpheliler 14 Nisan Cuma günü Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına MEVCUTLU olarak sevk edilecekler.
Şahıslar hakkında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Kurulan Örgüte Üye Olmak (TCK-220),  Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Bilişim Sistemleri Kullanılması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık (TCK-158/1f),  Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama (TCK Md. 282/1),  Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti (TCK-186) suçlarından işlem yapılacak.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti