Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğru dinî bilgiye sahip olsalardı, tankları insanların üzerine sürerler miydi?

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde, işadamı
Doğru dinî bilgiye sahip olsalardı, tankları insanların üzerine sürerler miydi?

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde, işadamı Kazım Özer tarafından yaptırılan Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi, törenle açıldı. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. İlçe merkezinde 200 kız öğrenciye hizmet verecek şekilde ve 5 yıldızlı otel konforunda planlanan merkezin 5 bin 400 metrekare 9 derslikle hizmet vereceği aktarıldı.
DİNÎ DUYGULARI SÖMÜREN DİN TÜCCARLARI
İlim ve Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dinî bilgilerin doğru öğrenilmesi gerektiğinin altını çizerek 15 Temmuz’da kalkışma yaparak ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen Fethullahçı Terör Örgütü’ne atıf yaptı. Erdoğan, “Yıllardır ülkemizdeki samimi insanların dini duygularını sömürerek, kendi kirli amaçlarını zorla hakim kılmaya çalışan din tüccarlarının, 15 Temmuz’da ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediklerini hepimiz gördük. Doğru ve gerçek dini bilgiye, samimi bir inanca sahip insanlar, tankları masum insanların üzerine sürer miydi hiç? Amacı gerçekten insanlığa hizmet olan bir grup, insanlığı katleden böyle bir eyleme kalkışabilir miydi?” dedi.
TÜRK MİLLETİ HAİNLERE FIRSAT VERMEDİ
Türk Milleti’nin Anadolu’nun işgali anlamına gelen hiçbir girişime izin vermeyeceğinin altını çizen Erdoğan, “Anadolu’nun adeta işgal edilmek istendiği bir zamandan geçiyoruz. İçeride ve dışarıda ülkemizi bölüp parçalamak isteyen düşmanlar bizim gafletimizi bekliyor. Fakat gaflet bizlere yakışmaz. Tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi, milletimizin hainlere fırsat vermeyeceğine artık inancımız tamdır. Üzerimizdeki kara bulutlar dağılacak, milletimiz bu sıkıntılardan yüzünün akıyla çıkacaktır inşallah. Yatırımımızı gençliğe yapıyor, yüzümüzü Kur’an’ın aydınlığına çeviriyoruz” ifadelerini kullandı.

 
UMUDUMUZ GENÇLERDİR
Doğru dinî bilginin yarar sağlayacağına dikkat çeken Erdoğan, “İşte tam da bu nedenle doğru dini bilgi ile donatılmış insanlara ihtiyacımız var. Harf harf, kelime kelime, Allah’ın kelamını, hayat rehberimizi, aklına ve gönlüne nakşetmek üzere burada bulunan bütün gençlerimize, ‘umudumuz sizlersiniz’ demek istiyorum. Herbirinizin gözlerinden öpüyorum. Sizleri böyle bir ideale teşvik eden ailelerinize takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ne mutlu ki, evlatlarınız Kur’an’ın hizmetkarları, hafızları olacak” şeklinde konuştu.
İLİMDE KIZ VE ERKEK AYRIMI OLMAZ
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise ilim öğrenme konusunda erkek ve kız çocukları arasında kesinlikle ayırım yapılmaması gerektiğini ifade etti. Görmez, “İlim öğretirken kız çocukları ile erkek çocukları arasında ayırım yapmak sevgili Peygamberimiz’in (SAV) getirdiği ilkelere aykırıdır. İlim erkeğe ne kadar farz kılınmışsa, kadına da o kadar farz kılınmıştır. İlim öğretmede, eğitimde kız çocukları ile erkek çocuklarını ayırmak doğru değildir” dedi.
Açılış töreninde Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İşadamı Kazım Özer de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından topluca kurdele kesimine geçildi. Kurdele kesildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kendi adını taşıyan İlim ve Kültür Merkezi’ni inceledi.
>> Murat ARISOY’un Haberi

ŞUHUT İKİNCİ EVİMDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şuhut’ta kendi adına İlim ve Kültür Merkezi kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, “Şuhut artık benim ikinci evimdir, memleketimdir. Kadirşinaslığınız, samimi gayretleriniz için tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum. Her daim dualarınızı bekliyor, her birinize kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Burada okunacak Kur’an-ı Kerimler, hepimizin ruhlarına şifa olsun. Ülkemizin sıkıntılarını def etsin. Aklı ve kalbi elinde, iradesi sağlam nesiller yetiştirmeye vesile olsun. Sizleri Allah’a emanet ediyor, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti