Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ebeler, toplumda özel bir yere sahiptir

İl Sağlık Müdürü Necip
Ebeler, toplumda özel bir yere sahiptir

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Köylerimizde, mahallelerimizde henüz bugünkü gibi donanımlı ve kaliteli hastanelerimiz yokken ebelerimiz insanların evine mutluluk ve sevincin doğmasına vesile olan yegane insanlardı. Çoğu da bu işi bedelsiz, Allah rızası için yapardı. Bu kadar geniş gönüle sahip ve kutsal bir görevi yapan ebelerimiz, tarih içinde değerini hiç kaybetmedi. Dün neyseler bugün de aynı güzellikte ve hassasiyetle görevlerini yapmaya devam ediyorlar. Dünyaya gelen her yeni nesil, gözleriyle ilk onlara bakıyor, ilk onların kucağına sığınıyorlar. Sadece doğum yaptırtmakla kalmıyorlar, doğum sonrası da ailenin ve bebeğin yanında oluyorlar” dedi.
KORUYUCU SAĞLIK
HİZMETLERİ VERİYORLAR
İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün de mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Ebeler ülkemizin her köşesinde, özellikle mesleğin resmileştiği dönemlerde, ulaşım zorluğu yaşanan köy sağlık evleri de dahil olmak üzere, memleketin her köşesinde zor şartlarda özveriyle çalışmışlardır. Kişinin doğumundan önce, doğum esnasında ve doğumdan sonra ilk sağlık hizmeti aldığı ebeler; sağlık göstergelerinin değerlendirilmesinde ilk sıralarda yer alan anne- bebek- çocuk sağlığının geliştirilmesi ve koruyucu sağlık hizmetleri konusunda önemli hizmet vermektedir. Doğum öncesi yaptıkları gebe takipleri sayesinde, gebelik sürecinde ya da doğum esnasında gelişebilecek anormalliklerin tespitini yaparak; sağlıklı bir gebelik, sağlıklı bir doğum yaşanmasını sağlayan ebeler; doğumdan sonra bebek ve annenin sağlığı için de hem sağlık görevlisi hem eğitimci olarak hizmet sunar.”
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE
ADIM ATILSIN
TSS Afyonkarahisar Kadın Komisyonu’ndan yapılan açıklamada da, “Vekil ebe hemşirelik,  kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modelleri ile güvencesiz ve düşük ücretlerle çalışmaya mahkum edilmektedir. Kadın ve Doğum hastaneleri başta olmak üzere anne ve bebek sağlığı hizmetinde yoğun bir gayret sarf etmekte ve aşırı bir iş yüküne maruz kalmaktadırlar. Bir yılda ülkemizde 1.5 milyonun üstünde doğum gerçekleştiği dikkate alındığında ebe arkadaşlarımızın nasıl bir özveri ile çalıştıkları daha iyi anlaşılmaktadır. 53 bin ebe arkadaşımız daha pek çok sorunla çalışma hayatını sürdürmekte fakat çözüm adına bir türlü adım atılmaması nedeniyle de ümitsizliğe kapılmakta, tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Sağlık çalışanlarının sorunlarının görmezden gelinmesi ve haklı taleplerine sırt çevrilmesi artık son bulmalıdır. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasının çalışmalarının yaklaşık bir ay içerisinde kamuoyunun karşısına çıkacaklarını ilan ederek, sağlık çalışanlarının özlük haklarının, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik de çalışmaların yapılacağını belirtmiştir” denildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti