Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eczacı Köken’in adı hatıra ormanında yaşayacak

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Ecza Odası’nın girişimleriyle oluşturulan Eczacı Melih Köken Hatıra Ormanında yaklaşık 120 çam fidanı toprakla buluştu. Vefatının birinci yıldönümünde Köken’in hatırasına eşi, meslektaşları ve sevenleri adını taşıyan ormana fidan dikti

4 Ekim 2020 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk Eczacılar Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Ecza Odası Başkanı Eczacı Melih Köken’in adına dün sabah Ayazini Köyü çevresinde oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi. Fidan dikim törenine; Merhum Köken’in eşi AFSÜ Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Köken, SGK İl Müdürü Samet Fidan, kurum yetkilileri, Ecza Kooperatifi yöneticileri, Ecza Depolarının yetkilileri ve eczacılar katıldı.
“KÖKEN’İN İSMİNİN YAŞATILACAK”
Fidan dikimi öncesi konuşan TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Ecza Odası Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı, bir yıl önce Oda’nın 11 yıllık Başkanı, Afyonkarahisar’ın ve eczacılık camiasının beyefendisi Eczacı Melih Köken’i kaybettiklerini belirtti. Afyonkarahisar Ecza Odası girişimleriyle Ayazini Köyü girişinde Eczacı Melih Köken Hatıra Ormanına fidan dikimi için toplandıklarını söyleyen Pehlivanlı, “Oda olarak geçen yıl Aralık ayında Kovid-19 tanısında çok önemli bir ihtiyaç olan PCR cihazı temin ederek Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne bağışta bulunmuştuk. Yaklaşık her gün 2 bin kişinin devlet hastanesinde kullandığı bir birime de Eczacı Melih Köken isminin verilmesi sağlandı. Melih Köken Başkanımızın vefatının birinci yılında kendisini anmanın yanı sıra dikeceğimiz yaklaşık 120 çam fidanından oluşacak hatıra ormanında Eczacı Melih Köken isminin yaşatılmasını amaçlıyoruz.” dedi. Alper Pehlivanlı, kendilerine Eczacı Melih Köken Hatıra Ormanını tesis etme imkânını sağlayan Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Melih ağabeyimi tekrar rahmetle ve minnetle anıyor, fidan dikimine katılan tüm katılımcılara katılımları nedeniyle çok teşekkür ediyorum.”
“11 YILLIK GÖREV SÜRESİNDE BÜYÜK İŞLER YAPTI”
TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Ecza Odası Eczacı Melih Köken Hatıra Ormanı fidan dikim törenine katılan Trabzon Eczacılar Odası eski Başkanı, Melih Köken’in yakın arkadaşı Halit Hezkil Uslu da bir konuşma yaptı. Uslu şöyle konuştu: “Melih Köken’in çok samimi bir arkadaşı, bir meslek büyüğü, bir ağabeyi olarak fidan dikim etkinliğinde meslektaşlarımla birlikte olmak istedim. Zor bir gün ama zoru kolaylaştıran işler yapıldığı için belki mutluyum. Rahmetli Melih Köken’in anısını ne kadar yaşatacak denilirse hepimizin ömründen daha fazla yaşatacağı için Afyon Ecza Odası Başkanı ve yönetimi Alper Pehlivanlı çok değerli bir iş yapmaktadır. Bu nedenle kendilerini tebrik ediyorum. Böylesine güzel bir orman Melih Köken kardeşimizin ismiyle birlikte yaşayacağından bu konuda çok mutlu ve bahtiyarız. Benim için zor bir konuşma oluyor. Çünkü bu kadar insanın karşısına geçipte bugünü anlamlandırmak. Ama Melih’in yaptıkları, 11 yıllık Oda Başkanlığına sığdırdıkları çok büyüktür. Hep söylerim şiirler ve şairlik peygamberlik mertebesinin bir altıdır diye. Şiirler anlamlıdır çok şey ifade eder. Onu Yahya Kemal’in bir şiiriyle anmak istiyorum. Yahya Kemal bir şiirinin dörtlüğünde, ‘Bu emel gurbetinin yoktur ucu. Daima yollar uzar kalpler üzülür. Ömrü oldukça yürür her yolcu. Varmadan menzile bir yerde ölür.’ diyor. Hepimiz için ölüm gerçektir. Ölüm herşeyi eşit kılar. İnsanoğlu buna mutlaka ulaşıyor. Ama Melih Köken adını uzun yıllar yaşatacağımız için sevinçliyim.”
HEM KÖKEN’İN HEM ZORA’NIN KAYBI ÇOK ÜZDÜ
Eczacı Melih Köken’in çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu söyleyen Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Kendisini çok seviyordum. Bir ara kullandığım telefon operatör şirketi en çok kimle konuşuyorsam indirim yapıyordu. Şirket bunu tekrar yapsa herhalde en çok konuştuğum eczacı meslektaşımdı. Kendisi bizi duyuyorsa biz ondan razıydık, memnunduk. Onunla arkadaşlık yapmaktan çok keyif alıyordum. Haftada bir veya 15 günde bir mutlaka konuşurduk. Uzun sohbetlerimiz olurdu. Ben ona Trabzon’dan o bana Afyon’dan anlatırdı. Edebiyattan, tarihe, felsefeye kadar konuşurduk. Ben çok değerli bir arkadaşımı, Afyon Ecza Odası üyeleri de Başkanını kaybetti. Benim için unutulamayacak bir arkadaştı. Birkaç gün büyük üzüntü duyduğumdan yazamamıştım. Ama onunla ilgili bir yazıyı kaleme aldım. Yazıyı geçen yıl yayınladığımda beni 600 kişi aradı. Ecza Odası antetli kağıdına imzalayarak bu yazıyı meslektaşlarımıza ulaştıracağım. Afyon Oda Başkanından o yazıyı bir materyal olarak eczanelere göndermesini rica ediyorum.” Afyonkarahisarlı rahmetli Eczacı Sedat Zora’dan da söz eden Uslu, Zora’yı genç yaşta kaybettikleri için çok üzgün olduğunu sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti