Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Efsane, Frig Yolu ile canlanıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Efsane, Frig Yolu ile canlanıyor

Frig Vadisi’ne turist çekmek amacıyla yapılan Frig Yolu’nun Eylül ayında törenle açılacağı belirtildi

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) Ağustos ayı encümen toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı. İhsaniye’ye bağlı Gazlıgöl beldesinde bulunan Hilal Termal toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanısıra, FRİGKÜM Başkanı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanları ve İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Müze Müdürleri katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Başkanı Güngör Azim Tuna; “Birliğimizin her ay periyodik olarak yaptığı olağan encümen toplantılarından birisini bugün Afyonka-rahisar Valimizin ev sahipliğinde burada gerçekleştiriyoruz. Eylül ayı içinde gerçekleştireceğimiz törende açılışını yapacağımız Frig Yolu ile ilgili olarak bugün gerekli kararları alacağız. Sloganımız Efsane Canlanıyor olacaktır. Yazılıkaya Anıtı önünde etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.
TARİHİ VE TERMAL BÖLGE
Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, “Frig Vadisi’nin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla yapmış olduğumuz bu toplantılara ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bu toplantıyı burada yapmamız tesadüf değildir. Burası Frig Vadisine, Frig eserlerine çok yakın mesafededir. Ayrıca burası aynı zamanda termal açıdan son derece zengin ve kaliteli suyu olan ve yüzbinin üzerinde insana hizmet eden devre mülkler sisteminin yerleştiği termal bölgemizdir. İçinde bulunduğumuz tesiste bir termal tesistir. Bölge halkının Frig Vadisinden ve buradaki eserlerden azami derecede istifade etmesi lazımdır. Bu nedenle burayı nasıl tanıtabiliriz, buraya dışarıdan ve içerden nasıl ziyaretçi çekebiliriz, buradaki tesislerden vatandaşlarımız nasıl faydalanabilir, turizmimize turizm gelirlerimize katkımız nasıl olabilir sorularına cevap vermek amacıyla kurulan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği üç ilin ortaklaşa kurmuş olduğu bir birliktir” diye konuştu.
TANITIM İÇİN GEZİ YAPILDI
Toplantı sonrasında 3 ilin Valileri ile birlikte toplantıya katılanlar Ayazin Beldesi; Oyma Kilise, Kaya Yerleşimleri, Avdalaz Kalesi, Demir Köyü; Aslantaş, Yılantaş, Döğer Beldesi; Kırk Merdiven, Emre Gölü, Memeç Kayalıkları ve Kervansaray’da incelemede bulundular. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti