Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim faaliyetleri değerlendirildi

Mesleki ve Teknik Anadolu

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri, Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürleri ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri ile gerçekleştirilen toplantıda mesleki ve teknik eğitimle ilgili yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri değerlendirildi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın başkanlığında yapılan toplantıya Şube Müdürü Mustafa Koçak, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri, Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürleri ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri katıldı.
Okul Müdürleri ile yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek il merkezi ve ilçelerde Mesleki ve Teknik Eğitimle ilgili yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri değerlendirildi. 2023 Eğitim Vizyonu’nda Mesleki ve Teknik Eğitimin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gözden geçirildi. Toplantıda Şube Müdürü Mustafa Koçam, gündem maddeleri hakkında bilgiler vererek Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün titizlikle üzerinde durduğu öğrenci devamsızlığının azaltılması için il çalışma planında yer alan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
“PROJE YARIŞMALARINA AZİMİ ÖLÇÜDE KATILIM SAĞLANMALI”
İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kimyevi ürünleri (deterjan, sıvı sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu v.b.) ürettiğini ve satış aşamasında olduğunu, mobilya malzemelerinde ise Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ürettim aşamasına geçtiğini belirtti. Yalçın, ilçelerdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde de Döner Sermaye İşletmesi açılması ve ilçelerin şartlarına uygun alanlarda üretime geçilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğinin altını çizdi. “Mesleğim Hayatım Portalının” aktif kullanılması ve verilerin güncellenmesi gerekliliğini dile getiren Yalçın, 2-3-4 Haziran 2020’de yapılacak olan proje yarışmalarına azami ölçüde katılımın sağlanmasını istedi.
Her okuldan patent, marka, tasarım faydalı model alanlarından en az biri için başvuru yapılmasının gerekliliği üzerinde durulan toplantıda, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenin 2020-2021 eğitim öğretim yılında 111 erkek kontenjanlı pansiyon binası ile birlikte eğitime açılacağı belirtildi. Toplantı okul müdürlerinin dilek ve temennilerinin alınmasıyla sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti