Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağ’a diyaliz merkezi açıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Emirdağ'a diyaliz merkezi açıldı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Emirdağ’daki ziyaretleri çerçevesinde Emirdağ Devlet Hastanesi Ömer Halaç Diyaliz Merkezi’nin açılış törenine de katıldı

Emirdağ Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan ve Halaç Ailesi tarafından yaptırılan Ömer Halaç Diyaliz Merkezi, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.
Afrika’da iken hayatını kaybeden genç işadamı Ömer Halaç’ın babası Fazlı Halaç, törenin açılış konuşmasını yaptı. Halaç, “İlçemizde çok sayıda böbrek hastası var, ama toplam 5 diyaliz makinesi bulunuyordu. Bu, ihtiyaca cevap vermiyordu. Böbrek hastaları tedavi için Afyonkarahisar ya da Eskişehir’e gidiyordu. Böbrek hastalığı ağır bir hastalık. Benim babam da böbrek hastasıydı. Halaç Ailesi olarak böyle bir merkezin açılmasına karar verdik” dedi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da “Halaç Ailesi’nin yaptırmış olduğu Diyaliz Merkezi’nin açılışı için burada bulunuyoruz. Ömer Bey’in ismini çok duydum, altın sektöründe çok büyük hizmetler yaptı. Yeni bir merkezin yapılmış olması Emirdağ’daki vatandaşlarımız için gerçekten büyük bir rahatlık. Bu tesisin güzellik ve şifa kaynağı olmasını temenni ediyorum. Hayırlar, hasenatlar burada kalmıyor. İnsanla beraber ahirete intikal edenler, hayır ve hasenatlardır” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ise “Emirdağ ilçemizde sizlerle çok güzel bir olaya tanıklık etmek üzere bir arada bulunuyoruz. Biraz önce Fazıl Halaç ile sohbet ederken rahmetli Ömer Bey’in benzeri hayır kuruluşlarına hiç kimsenin haberi olmaksızın sağlığında da yardımlar yaptığı bana ifade edildi. Değerli evladı İlker de bunu teyit etti. İnanıyorum ki açılışını gerçekleştireceğimiz bu tesis yüzlerce-binlerce hemodiyaliz hastasına can verecektir. Onların hayır duaları değerli kardeşimizin ruhuna erişecektir. Ben bu tesisin Emirdağ ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Ömer Halaç Diyaliz Merkezi’nin açılış töreninde Bakan Eroğlu, Halaç Ailesi adına Fazlı Halaç ile Ömer Halaç’ın oğlu İlker Halaç’a plaket verdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti